Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan vár el tőlem mindent?
A helyzet a következő: összeköltöztem a párommal (pontosabban én költöztem hozzá, saját lakása) A rezsibe nem tudok beszállni, mivel még tanulok, és nem tudok dolgozni mellette. Vagyis gyakorlatilag dolgozom, de mivel kötelező gyakorlat, pénzt nem keresek vele. Ez napi 8-10 óra. Ő szintén napi 8 órában dolgozik, és valljuk be, hogy a magyar átlaghoz képest jól keres.
Az elején megbeszéltük, hogy eltart, de cserébe minden házimunkát megcsinálok, főzök, stb. Ezzel nincs is gond, de amióta elkezdődött a gyakorlatom, érthetően sokkal kevesebb időm és energiám van. Ő pedig pluszban megnehezíti a dolgom azzal, hogy rettentően trehány és lusta. De mivel anyagilag nem tudok beszállni, elvárja hogy minden csillogjon a lakásban. (Felhoztam neki, hogy majd ha rendesen dolgozni fogok, megosztjuk-e a házimunkát, erre csak nézett...)
Szerintetek mit tegyek, hogy változzon a helyzet?
Összefoglalva el akarod tartatni magad. Arra meg lehet kérni, hogy pl ne dobjon el egy alsógatyát minden szobában (csak egy példa), de te mégis, hogy képzelted mit jelent a házi munka? Szellőztetsz reggelente?
"Szerintetek mit tegyek, hogy változzon a helyzet?"
Ne akard eltartatni magad másokkal.
Mit tegyél?
Neki egy házvezető ri..anc kellett és te pont az vagy.
Te vállaltad is ezt a szerepet.
Ne hogy azt hidd hogy a barátnője vagy
Amikor keresel majd rendesen akkor azonnal költözz el akkor javulni fog a helyzeted de addig nem!
8 óra nem a kidolgozom a belem kategória, ami mellett nem lehet elvégezni a házi munkát is. Vagy te, hogy képzelted mivel szállsz a közösbe?
Egyébként te hogy definiálnád az "eltartatom magam" kifejezést?
"Az elején megbeszéltük, hogy eltart, de cserébe minden házimunkát megcsinálok, főzök, stb."
Ez alapján igen, jogosan. Nyilván mikor megbeszéltétek már akkor is tisztában voltál azzal, hogy lesz gyakorlatod. 8 óra munka mellett háztartást vezetni pedig nem kihívás.
Nem is a 8 órára mondtam, hanem ha még ezen felül vállalnék munkát(amit megsúgom kerestem kezdetben de nem találtam - az "aki tényleg akar dolgozni az talál munkát" című szövegből nem kérek köszönöm, mert krvára nem igaz..)
Azt hiszem félreértitek. Nem azzal van a bajom, hogy el kell végeznem a házimunkát, hanem azzal hogy a párom édes mindegy mi van, természetesnek veszi hogy a nő egy cseléd aki mindent megcsinál, mert az a dolga. És attól félek, hogy ha hamarosan munkába állok, én anyagilag beszállok de ő nem fog segíteni abban, hogy a lakás ne egy kupis mocskos romhalmaz legyen. És ez így már nagyon nem egyenrangú kapcsolat lesz.
Ha semmit nem teszek, elúszunk a koszban:D
Mellesleg ilyen dolgokról van szó, hogy pl gyorsan kell takarítani mert vendégek jönnek, 10 felé áll a fejem, de nem lehet megkérni hogy segítsen mert ő nem ér rá. Ő rettentően elfáradt a 8 órás (egyáltalán nem megterhelő) munkájában...És hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!