Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan tegyem ki az exem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tegyem ki az exem a lakásomból? Nem hajlandó magától elmenni. Csomag ki és zár csere? :/

Figyelt kérdés

#lakás #ex #kilakoltatás.
2015. nov. 10. 21:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Ha benn van a lakásodban úgy hogy te nem akarod, feljelentheted magánlaksértésért. Kérhetsz távoltartási végzést is. Ez ugyan csak egy jogi mellékszál, emellett persze cselekedni kell, zárcsere, cuccok ki az ajtó elé. Viszont ha ezeket a jogi dolgokat meglépted akkor onnantól bármi történik, ö van jogellenes helyzetben. Esetleg kérhetsz segítséget valamelyik növédö egyesülettöl is ha a családod vagy barátaid nem tudnak épp segiteni amikor kipakolod a cuccait. Es pár napra tünj el (szülökhöz, stb). Ha távoltartási végzést kértél ellene akkor a közeledbes sem jöhet. Szerencsésebb esetben ez lehiggasztja. Szerencsétlenebb esetben nem, ekkor hívhatod a rendörséget, tehetsz újabb feljelentést. Én azért tennék egy próbát a barátoknál, ha egy barátnöm lenne hasonló helyzetben akkor én biztos örülnék ha ùjra felvenné velem a kapcsolatot és tuti segítenék.

..

2015. nov. 11. 04:10
 22/31 Költőnő? ***** válasza:
Figyi, írtad h barátaid nem maradtak de én mégis azt javaslom, h ha egyedül nem bírsz megbírkózni vele; kérj segítséget. Legyen az akár egy munkatárs, egy haver, bárki.
2015. nov. 11. 06:16
 23/31 anonim ***** válasza:

Van pár dolog, amit csak te tudsz. Milyen jogon akar maradni? Be van jelentve? Regisztrált élettársak voltatok? Van közös gyerek? Tett bele bizonyíthatóan pénzt a lakásba? Pl. ő fizette a részleteket, vagy felújított, stb.

Ha be volt jelentve, akkor ki kell jelenteni. Ha ő nem teszi meg önként, nehéz helyzetben van, élettársat pl. csak úgy lehet, itt egy nő küzdött ezzel az osztálytárs anyukák közül, hogy bizonyítod, már fél éve nem lakik ott.

Nem olyan egyszerű ez a zárcsere dolog, mindaddig, amíg holmijai vannak ott. Én biztos nem itt kérnék segítséget, hanem pl. jogásztól.

2015. nov. 12. 10:58
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

Annyit fűznék hozzá, hogy a közhiedelemmel ellentétben a féltékenységnek többnyire valós okai vannak. Azt erősen kétlem hogy a barátnöidet elmarta mellőled. Hogy a sündörgő férfiakat meg igen, azt kétségkívül elhiszem.

Ennek ellenére természetesen ha nem akarsz a csókával együtt élni, valahogy mindenképp oldd, meg hogy lelépjen.

2015. nov. 12. 11:05
 25/31 anonim válasza:
Zárcsere, ruhákat dobd ki az ablakon, vagy szedd össze egy szemeteszsákba és vidd le a kukatárolóba, mikor nincs otthon. Ha dörömböl vagy fenyegetőzik hivd ki a rendőrséget.
2015. nov. 14. 08:21
 26/31 anonim válasza:
El ne hagyd a lakást! Ne őrülj meg!! Ne te menekülj a saját lakásodból! Mi az hogy nincs barátod? Ha kell segítség szólj! Írj privit!
2015. nov. 14. 08:24
 27/31 Gabeszcbr válasza:
Beretta..
2015. nov. 14. 09:29
 28/31 anonim válasza:
Be van jelentkezve(lakcimkártya)?Ha igen,csak ugy nem tudod kipakolni a cuccait& a népességnyilvántartohoz kell menned,ott adnak 1 nyomtatványt,azt ki kell tölteni,2 tanuval aláiratni& (régebben)3000FT illetékbélyeggel visszavinni;30napon belül megkapod levélben a kijelenéséröl szolo dokumentumot.Ha nincs bejelentve,akkor 1xerübb.Ha már most gondok vannak,nehogy valami hülyeségbe belemenj......
2015. nov. 15. 14:29
 29/31 anonim ***** válasza:
Na, sikerült?
2015. nov. 17. 19:21
 30/31 anonim válasza:

Tulképp mindent elmondtak már előttem, nekem csak két hasonló sztori jutott eszembe.

Családsegítős koromban találkoztam egy pár hasonló esettel, viszont azóta nem követtem, nem tudom, hogy a jogi szabályozás mennyiben változott.

Nem tanács, csak példa, hogy néha milyen módszerekhez kellett folyamodnunk:

Albérlőként bejelentett élettársat kellett volna eltávolítani, de nem volt hajlandó elmenni, és az írásos felszólítást sem vette át, így húzta az időt. Végül anyukának azt javasoltuk, hogy ajánlott levélben küldje el a felszólítást a "címzettnek", aki hivatalosan a szomszéd szobában lakott. És bejött a trükk :)

Volt agresszív élettárs is, de a rendőrség a családi balhékba nem avatkoz(hat)ott be, mondván, hogy amíg vér nem folyik, erőszakkal nem hatolhatnak be a házba. Egy ügyvéd javasolta, hogy asszonypajtás csapja földhöz a ketchupos üveget, aztán a rendőrök - miután eltávolították az agresszív férjuramat -, majd eldöntik, hogy vér folyt-e vagy egyéb :) Ha már házon kívül vannak, könnyebben intézkedhetnek.

Szóval, kijelentkeztetés, felszólítás, kipakolás, zárcsere. Ez az eljárás.

2015. nov. 17. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!