Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Mit szólnátok, ha a párotok magyar származású lenne, de iszlám vallású és egyre inkább erőltetné, hogy az utcán hordjatok csadort?
Na akkor valamit tisztázzunk:
Csadort főként Iránban hordanak, tehát attól, hogy valaki muszlim, még nem jelenti azt, hogy csadort hord.
A csador ez: [link]
Európában a muszlim nők hidzsábot hordanak leginkább, ami így néz ki:
Én ismerek olyan magyar nőt, aki muszlim hitre tért, és hidzsábot hord. Olyat is ismerek, aki nem tért muszlim hitre, de például a férje családjának körében hidzsábot hord a család iránti tiszteletből. De ez a SAJÁT döntésük volt. Sőt, ezekben a családokban még a gyerekek is maguk dönthetnek, hogy követik-e a muszlim vallás előírásait.
Ha valaki muszlimként rá akarja erőltetni a hitét bárki másra, az szélsőséges. Pláne ha csadort, burkát, nikábot hordatna a nővel, annak akarata ellenére. A muszlim hitre ez nem jellemző.
Mivel én nem vagyok iszlám vallású, és nem is tervezem annak a felvételét, kifejezetten iszlamofób dolog lenne tőlem, ha csadort hordanék. Nem vagyok muszlim, nem hordok csadort. ahogy nincsenek rasztáim se, mivel fehér vagyok mint a vécé, és bindit se aggatok a szemem közé a fesztiválokon. Mindenki tanulja meg, hol a helye, és nekem fehér keresztény nőként abszolút semmi jogom csadort viselni. Nem az én kultúrám.
A muszlim párom erőlteti azt is, hogy ne igyak alkoholt vagy egyek disznóhúst? Vagy csak a csadort? Mert azért az nem játssza, hogy meg is tartom a tortát, de eszek is belőle...
Az iszlámban a járás, együttélés, kézfogás és szemezés haraam, azaz tilalmas a házasság előtt.
A fiatalember csak azután foghatja meg a nem-rokon nő kezét, ha már a felesége.
Ha ebben a kérdésben a partner férjet jelent, akkor a muszlima feleségnek engedelmeskednie kell, és az arcfátylat is viselnie kell, ha a férje ezt kéri tőle.
A keresztény és zsidó nőnek is el kell magát takarnia megfelelően, ha a muszlim férj ezt kéri tőle, viszont nekik az arcfátyol nem kötelező (én ezt tanultam), de Allaah tudja a legjobban.
Amit az egyik hozzászólő belinkelt az nem korrekt, mivel a hidzsááb nem egy kicsi kendő, és még csak nem is fejkendőt jelent.
A hidzsááb egy - az egész testet -, a női szépséget teljesen befedő öltözet (vagy öltözetek) összességének a neve.
Amit a hozzászóló linkelt, az egy kicsi kendő, de az nem hidzsááb.
Azonkívül abban is tévedett a linkelő hozzászóló, hogy mit kérhet a muszlim férj a feleségtől és mit nem.
Mint azt az előbb leírtam, ha a feleség muszlima, akkor el kell magát megfelelően takarnia - egyébként akkor is ha nincsen férje.
Ha a muszlm férj kéri, hogy a muszlim felesége takarja el magát, ez egy teljesen megengedett, jogos kérés a férj részéről és a feleségnek ezt meg kell tennie, in shaa' Allaah.
Magyar kereszteny aki muszlima lett
Hit es hazaarulo remelem jol elver az urad allahhh neveben.
Soha nem ertettem egy fax kedveert miert valt valaki vallast.
Ha jon a kovetkezo pasi akkor budhista lesz ??
17-es, miért beszélsz butaságokat? Miért lenne hazaáruló az, aki nem keresztény? És honnan tudod, hogy elárulta a hitét? Lehet, hogy ateista volt, mielőtt megtért volna.
Tudod, pont az ilyen gyűlölködés, és előítéletes gondolkodás vezet MINDKÉT részről a kialakult, konfliktusokkal terhes helyzethez.
Egyébként én eddig csak hithű, és hazafi asszonyverőkkel találkoztam.
Aki kereszteny orszagban szuletett Ne vegyen mar fel sivatagi vallast.
Van itt nyugaton is eleg nyugati vallas amibol lehwt valogatni.
Miert kell egy homokbakakilo barbar nep barbar vallasat felvenni?
Egy olyan konyvet kovetni ami a megkovezest a gyilkossagot a nok fele termeszetes buntwtesnek veszi??
Kedves utolsó, a kereszténység szerinted honnan származik? Ősibb mint az iszlám,a még nála is ősibb zsidó vallásból nőtt ki, és pontosan onnan származik ahol mindenki a homokba kakilt anno. Sőt, a sivatagban te is ezt csinálnád manapság is, tekintve hogy az egy főre jutó mobil wc-k száma csekély.
Én nem szeretem az iszlámot, elviekben és teológiailag sem értek vele egyet, de nevetségesnek tartom, hogy ma egy demokráciában ne választhasson valaki magának vallást. Hogy saját magáért teszi ezt vagy egy másik emberért, az lényegtelen. Mivel rosszabb ez, mint beleszületni egy vallásba és annyira nem ismerni azt, hogy itt gyűlölködtök meg hazaárulóztok?
Aki nem önálló ahhoz hogy vallás nélkül is erkölcsös életet éljen, az keressen magának vallást ami neki szimpatikus és kövesse azt. Mi meg szálljunk le róla.
Ha a kérdezőnek vagy valamelyik válaszolónak örömet okoz hogy csadorban, burkában vagy t@köm tudja miben aszalódjon a napon egy szabad országban ahol ezt nem kell, akkor tegye azt. Felőlem Supermannak is öltözhet mert demokrácia van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!