Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan buta és meggondolatlan nagyon sok férfi, hogy belemennek egy nővel a közös kasszába, megosztoznak a pénzen, sőt sok pasi vesztére többet költ egy nőre, mint az rá (50-50%, nem lényeg ha a pasi 50 ezerrel többet is kap)?
A közös hitel baromság. Házasságban már valamivel mert a bíróság egyenlően próbálja elosztani akkor a vagyont.
Élettársi kapcsolatban közös hitelt felvenni a lehető legnagyobb hülyeség.
Hát, én a mi családunkból kiindulva természetesnek tartom, hogy a férj és feleség közös kasszán van és nem azon megy a vita, hogy ma én vettem a tejet, holnap te veszed a kenyeret.. Mert nem egy ilyen esetről tudok/hallok, ahol akár 2-3 kisgyerek is van, és azon vitáznak a szülők, hogy ki fizesse be a vízszámlát. Anyumék 25 éve házasok, így már automatikusan is fele-fele minden, de alapból sincs ilyenből probléma, szeretik egymást, jól kijönnek és amit tudnak azt igenis megosztanak egymással (kocsi, ház stb), nem csinálnak belőle ügyet.
DE azt elismerem, hogy mostanában azért a "100%-ig közös kasszát" merész dolog bevállalni, értem ezalatt, hogy közös a lakás/ház, autó és a nagyobb értékű dolgok, ugyanis rengeteg a válás, meg merném kockáztatni, hogy több a válás, mint a házasság, így jobb elővigyázatosnak lenni és nem beleugrani a dolgokba.
Amúgy az ilyen helyzetet a nő is ugyanúgy meg tudja szívni, nemcsak a pasi.
Még a mai napig a kapcsolatok többségében a nő több munkát végez otthon (a háztartás, gyereknevelés nagy része rá hárul). A vagyonmegosztás ezt igyekszik kompenzálni, mert a bíróság úgy kalkulál, hogy ha a nőnek ezt a munkát nem kellene ellátnia, akkor ő is kereshetne akár többet - nincs gyereknevelés miatti bevételkiesés, stb.)
Egyébként a különvagyon az különvagyon, tehát amit a házasság előtt szerzed, az feleződik. Amit viszont házasság alatt szerzel, azt azért tudod, mert a feleség biztosítja hozzá a hátteret.
Nálunk olyan minimális a bevételünk, hogy értelme nem lenne külön kasszázni, örülünk, ha hónap végén be tudjuk fizetni a számlákat. :D
A ház meg, szegénykém, jobb nem is beszélni róla. Aki kapná válás esetén (egyébként a férjem), annak lenne a nagyobb nyűg, csak a hitel miatt nem tudunk tőle szabadulni. :D A kocsi is az utolsókat rúgja (az meg az enyém, bár mivel a vásárlás a házasságkötés után történt, közösnek számít).
Mi a fenének bonyolítanánk?
Szerintem egy normális házasság arról szól, hogy mindkét fél beleteszi a tőle telhető maximumot, és eszükbe sem jut külön gondolkozni. Az ráér majd a váláskor.
Volt olyan pasim, aki közölte, hogy három gyereket akar minimum, és maradjak velük otthon. Előtte viszont írjak alá neki egy házassági szerződést, hogy a váláskor a vagyon a jövedelmünk arányában feleződik.
Ez a gyakorlatban azt jelentette volna, hogy esküvő, gyerek, utána én otthon gyesen, tehát a jövedelmem kb. 25 ezer Ft. Neki 400 ezer. És ha netán a harmadik gyerek után eszébe jutna, hogy mégse kellek neki, akkor én gyakorlatilag nem kapok semmit.
Nyilván az illető azonnal repült. Akkor már inkább nincs gyerekem, de ráérek elmenni dolgozni és normális pénzt keresni.
Aki nem képes elfogadni, hogy egy házasságban nem 50-50 alapon működik az élet, az inkább ne házasodjon.
Ha valakit szeretek, vele akarom leélni az életem, akkor szívesen közösködök vele, még akkor is, ha ő keres kevesebbet és én megtehetem, hogy többet fizessek a háztartásba, vagy meglephessem pár aprósággal.
Még akkor is, ha benne van a pakliba, hogy akár a végén külön is mehetünk. Mert akkor az lesz a legkisebb gondom, hogy mondjuk én többet fizettem a villanyba, vagy a gázba.
A lakást és az autót pedig ha közösen vesszük és a másik is beszáll anyagilag és azért ez az átlag magyar családnál így szokott lenni (mert ritka, hogy egy milliárdos üzletember elvesz egy takarítónőt), akkor természetes, hogy közös lesz.
Ha meg házasság előtt vette valaki az úgyis az övé marad.
Nem tudnék sóherkedni, filléreskedni, az biztos és ilyen emberrel sem élni.
De nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!