Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen minimum elvárásod van partnered felé pénzügyi téren?
1. Mennyi legyen a minimum havi fizetése ?
2.Rendelkezzen-e saját tulajdonú lakással,autóval ?
3.Elfogadod-e,hogy egy vagy annál több hitele van ?
1. Amennyibol meg tud elni egyedul is.
2. Nem elvaras csak az en lakasom es autom ne tekintse a sajatjanak.
3. Elfogadom, az o dolga nem az enyem.
Legyen rendes munkája, ha minimálbéres, akkor törekedjen jobbra, akarjon pénzt keresni.
Se a lakás (nekem van), se az autó nem feltétel, de ne lakjon a szüleinél (lehetőleg), és ne akarjon rajtam élősködni se.
Hitel kb a fizetése 10-20%-áig oké, de csak ha rendes indokkal vette fel. (nem xboxra) Lakáshitel akkor, ha bírja a lakásfentartást, hitelt és kis megtakarítása is van mellé.
Mindezeknek én is megfelelek. 24 N
1. Ne legyen sokkal alacsonyabb, mint nekem (a férjemmel kb. egyenlően keresünk. Ha később valamelyikőnk tanulmányok miatt fémunkaidőben vagy egyéb csökkentett munkarendben dolgozna, az rendben van. A gyed felváltva van betervezve).
2. Lakás nem érdekes, autó csak abban az esetben, ha szükséges a munkába járáshoz - nálunk mindkettőnknek az. Nem működne az, hogy egy autó van csak, mert akkor mehetne rajta a vita, hogy kinek kell jobban.
3. Nem. Ha valamilyen hitele van, akkor max. lakásra vagy házra, azt megértem. Minden más esetben elutasítom a hitel felvételét, pl. autó, áruhitel egy nyamvadt TV-re vagy hasonlók.
Semmi elvárásom nincs a partnerem felé.
Az ellentétes nem részéről meg szokás szerint kapjuk tonnaszámra az álszentséget.
Ritkán értek egyet Ámitástechnikával, de jelenleg igaza van. Nem tudom, milyen családból jött az, aki azt írja hogy hitelt soha...! Mivel 2 állásom is van, így elég jól keresek, egy év alatt 1,5 milliót tudok spórolni, mindezt úgy, hogy albérletben lakok. Bár nagyon megterhelő ez a 2 munka, mivel saját lakást szerettem volna, muszáj volt bevállalnom. Az elmúlt egy évben 1-1,5 millióval lett drágább egy lakás abban a városban ahol élek, mint volt. Tulajdonképpen dolgozok mint az őrült, és toporgok egy helyben, az albérletre meg közben dobom ki a pénzt. Tehát mindenképp jobban járok egy lakáshitellel, ha albérletet nem kellene fizetnem, durván 2 milliót tudnék egy évben törleszteni. Osszatok-szorozzatok, igenis jobb a hitel. Nyilván más a helyzet, ha valaki megteheti, hogy otthon lakjon és úgy gyűjtögessen.
Egyébként a kérdésre válaszolva, nincs semmiféle elvárásom, csak az, hogy a párom el tudja magát tartani, ne rajtam élősködjön. Lakás, autó nem feltétel, hitele csak lakásra legyen, autóra, tv-re én sosem vennék fel. Az már luxus dolog, amire akkor költök, ha már van annyi pénzem.
28 N
Utolsó, itt a véleményeket kérdezték. Neked nincs bajod a hitellel, másnak van. Ezen szerintem felesleges összeveszni.
Én a lakáshitellel nem látok gondot, de minden mással igen. Pedig azt is ugyanígy meg lehetne magyarázni, hogy "de ha spórolnék eddig tartana, így meg rögtön van". Én nem akarnék olyan emberrel élni, aki nem képes előrelátó lenni, félretenni, hanem minden rögtön kell neki...
Egyike voltam a hitelt ellenzőknek, de módosítanék. Megfelelően átgondolt lakáshitel természetesen rendben, ha muszáj, meg természetesen a diákhitel is. (Lakáshitelem nekem is volt, akkor még OTP hitelnek hívták, és 3% volt a kamata) A használati tárgyak (TV, okostelefon, szórakoztató elektronika, stb) értettem, hogy ne legyen.
Ha egy év alatt valaki vissza tudja fizetni a hitelt kamatostul, akkor ennyi idő alatt össze is spórolja azt az összeget, legfeljebb nem AZONNAL lesz meg a kütyü, hanem 12 hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!