Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nő évekig együtt él valakivel, de amikor a férfi felveti neki, hogy jöhetne a gyerek, akkor a nő részéről a nemleges válasznak, milyen okai lehetnek?
Mert én ha együtt élek valakivel nőként több évig és nagyon szeretem a párom, nem lenne ez kérdés.
Semmilyen kifogást nem találnék: sem kor, sem egyéb.
Szerintetek ilyenkor mi lehet a nemleges válaszok mögött legnagyobb általánosságban?
- általánosságban nem akar gyereket
- azzal a pasival nem akar gyereket
- még nem akar gyereket
- már nem akar gyereket
Stb. stb.
Kérdező, csak azért, mert TE akarnál gyereket, miért kéne mindenkinek ugyanazt akarnia? Én szeretem a chilis csokoládét, de mélységesen megértem, ha valaki rá se bír nézni.
Az ilyen történetekben engem mindig egy dolog lep meg: miért évek után merül fel ez kérdésként...?
14-es vagyok még egyszer:
mindezt úgy írom, hogy én pl. szeretnék gyereket. De ezeken a sztereotípiákon jó lenne már továbblépni, hogy "normális nő akar gyereket".
ez nem sztereotípia...hanem az igazság.
minden nő, aki nem akar, defektes.
"minden normális nő akar gyereket"
"ez nem sztereotípia...hanem az igazság.
minden nő, aki nem akar, defektes."
Tudod ki a defektes? Te. Sajnálom a családodat.
Kérdező!
Megkérdezhetem, férfi vagy nő vagy? Puszta kíváncsiság.
Amúgy szerintem jobban tennéd, ha megválogatnád a szavaid, mert egyszer nagyon csúnyán pofára eshetsz ezzel az általánosító, sértő hozzáállással.
Szerintem sokkal inkább az a defektes, aki az ilyen buta társadalmi elvárások és (igenis!!!) sztereotípiák miatt vállal gyereket, de aztán nem tud vele mit kezdeni, türelmetlen vele, közönyös, esetleg akár bántja is, annyira frusztrálttá válik attól a szereptől, ami nem neki való. Ezzel aztán borítékolhatóan legyártja a következő defektes generációt, mert az ilyen szülői hozzáállás életre szóló sebeket hagy a gyereken.
Az, aki felismerte magában hogy nem (vagy még nem) alkalmas a gyermekvállalásra, az én szememben sokkal magasabb szintre jutott önismeret, lelki fejlődés és felnőtt, felelős gondolkodás terén. Képes volt szembemenni a saját és a környezet elvárásaival és van akkora rálátással saját jellemére, természetére, hogy ne tegye tönkre a saját és egy vagy több gyerek életét is miattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!