Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarok összeköltözni, hogyan tálaljam?
2 éves a kapcsolatom a barátommal, 2 utcányira lakunk egymástól, de még mindketten szülőknél (huszonévesek vagyunk). Neki alkalmi munkái vannak, nekem fix állásom, de minden nap másfél órát utazok oda-vissza. Adódott egy lehetőség a cég dolgozóinak, hogy 10000 Ft-os lakbérért szállóra lehetne költözni, akár egy személy egy szobában.
A lakás a munkahelyem mellett van, tehát nagyon vonz a lehetőség. Félre is tudnék így tenni későbbre a keresetemből.
Viszont a barátom az összeköltözésen gondolkozik, időnként elejti, hogy ha majd együtt lakunk. De én nem csak a munkahely közelsége miatt akarok ott lenni, hanem hogy később legyen esélyem egyszer saját lakásra.
De van még egy ok. Talán sokan megvetnek, de én élek-halok a feleség státuszért. Számomra csak akkor van együtt lakás, ha gyűrű van az ujjamon (legalább eljegyzés) - mert k-nak érezném magam nélküle. Ez a neveltetésem miatt van és jártam pszichológusnál, hátha megváltozik a véleményem, de nem változik ebben az egy dologban. Szóval, én így nem akarom, de nem tudom, hogy mondjam ezt el. Nagyon negatív manapság a fogadtatása a házasságnak és annak, ha egy nő "el akarja vetetni magát". Itt is számítok sértő hozzászólásokra, de én ezt szeretném, feleségül vetetni magam. Nem a szép ruha, meg a buli érdekel, hanem így érezném biztonságba magam és nem csak magam, hanem inkább a leendő gyerekeimet. Szóval nem szeretnék úgy egyedülálló anyuka lenni, hogy apuka rá sem néz a gyerekre és gyerektartás sosem jön (ami a környezetemben sokaknál nagy cirkusz). Tehát, hogy biztos legyen a gyereknek az anyagi háttere és ne csak részemről.
Én nem azt látom, hogy nagyon egy pályán mozogna az életetek...
A tiedből is egy van, - éld azt!
Nem beteges a hozzáállásod, ismerősi körben sokan vannak így. Eljegyzés -> összeköltözés -> ha működik, házasság.
A gond ott van, hogy ezt nem mered lekommunikálni a pároddal. Tudnia kell róla, hogy te mit szeretnél, mert anélkül esélye sincs eldönteni, hogy ez neki megfelel-e.
Eredeti témához: Kérdezd meg esetleg, ha úgyis egyedül lennél egy szobában, hogy nincs-e lehetőség, hogy jöjjön a párod is, természetesen plusz pénzért, akár nem folyamatosan, csak egy-egy éjszakára. Így nem költöztök össze effektíve, mégis önállóan lehettek együtt. Kecske is, káposzta is. :)
15: Te melyik topicot olvasod?
A Kérdező ezt szeretné:
"én élek-halok a feleség státuszért. Számomra csak akkor van együtt lakás, ha gyűrű van az ujjamon"
#16, én tovább olvastam a mondatot: "ha gyűrű van az ujjamon (legalább eljegyzés)". Plusz a #2-es válaszában kifejtette, hogy ezt nem meri lekommunikálni.
Nem látom a problémádat. :)
Ezt írtad: "Nem beteges a hozzáállásod, ismerősi körben sokan vannak így. Eljegyzés -> összeköltözés -> ha működik, házasság. "
Úgy beszélsz róla, mintha a Kérdezőnek is ez lenne a hozzáállása. A Kérdezőnek NEM ez a hozzáállása, pont ez a problémája.
#18, ezek szerint valóban két külön témát olvastunk. :)
"Számomra csak akkor van együtt lakás, ha gyűrű van az ujjamon (legalább eljegyzés) - mert k-nak érezném magam nélküle."
Tehát, ha nincs feleségül kérve, nem akar összeköltözni a párjával, mert számára ez nem természetes. A kérdező írta, hogy ezért talán sokan megvetik. Én meg írtam egy példát, hogy annyira talán mégsem sokan, ne aggódjon emiatt, mert még ha az ő környezetében nem is, de annyira nem szokatlan a dolog, hogy előbb gyűrű, aztán jöhet az együtt élés. :)
Remélem, így már sikerült elmagyaráznom, amit korábban egyszerűen nyilakkal vázoltam fel...? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!