Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Folyton veszekszik velem a barátnőm. Ti hogyan látjátok a problémát?
Nem mondom, hogy hibátlan vagyok,de ezt azért néha soknak érzem. Próbálok a lehető legkevesebbet veszekedni,de papucs sem akarok lenni,van amit nem lehet ráhagyni. Sok apróság közül felvázolnék néhányat:
- hazaérkeztünk a nyaralásból felmentünk az emeletre aztán lementem a konyhába és leültem a TV elé. Egy fél óra múlva lejön vérig sértve,hogy miért hagytam fent.
- Elmondtam neki,hogy ha melózom skypeon írjon,de ő nem ír azon,mert szar és nem szereti. Másképp nem nagyon tudok neki visszaírni és ez sem tetszik neki. Vagy,hogy pl küldött egy videót és nem néztem meg rá pár napra sem,mert elfelejtettem.
- Volt,hogy teljesen kkiakadt,mert karácsonykor nem öltönybe mentem hozzájuk. Felhívtam az anyját,hogy nem gond? Azt mmondja semmi baj ők sem abban lesznek.
- nyaraltunk es egy faraszto nap utan bedoltunk az agyba,megbeszeltuk,hogy rendelunk pizzat. (nem szallitanak ki kajat 4000 alatt) mondom menjunk el,100 meterre volt es verig volt sertve,hogy el kell jonnie. Azt mondta,hogy faj a foga pedig egesz nap szinte errol egy szot sem szolt.
Ilyenkor addig duzzog amíg bocsánatot nem kérek. Szerintem ez nem normális!
Beszélj vele erről. Nem normális dolog, hogy minden apró dolgon besérül. Kérdezd meg, miért csinálja, és miért esik nehezére megtenni bizonyos dolgokat.
Olyanért meg ne kérj bocsánatot, amiben nem is vagy hibás, mert még jobban vissza fog élni a helyzettel és még jobban csinálni fogja. Ha ilyen dolgokon kiakad, hagyd faképnél egy kis időre, hadd gondolkodjon.
Szerintem próbáljunk meg egy kicsit empatikusabbak lenni. Nem lehet hogy azért veszekszik mert nem figyelsz/foglalkozol vele eleget?
Nem lehet hogy azért volt vérig sértve azért hogy lementél mert egy szó nélkül mentél és fent hagytad az emeleten? Ő meg várta hogy mikor mész vissza hozzá? Mert még szeretett volna hozzád bújni habár otthon voltatok és vége volt a nyaralásnak?
Vagy esetleg skypon SE írsz neki vissza viszont tudja hogy másoknak bárhol bármikor elérhető vagy? Vagy az ő videóját nem tudod megnézni, de másét tudod like-olgatni, meg kommentelgetni alá és amikor több mint egy hét után rákérdez hogy amúgy láttad-e a videót te csak nézel bután?
Illetve talán szeretett volna egy normális képet rólatok Karácsonykor, amin nem mackónadrágban ültök valahol és több napja kért arra hogy normálisan öltözz fel te meg meg se hallottad?
Persze csak találgatok, nem tudhatom a háttértörténetét a dolognak.
Ja és a pizzás példát el is felejtettem. Nem lehet hogy előtte pont te mondogattad hogy ha esik ha szakad nem mész sehova kajálni? És csak azért nem mondta hogy egész nap majd leszakadt a fél feje a fájdalomtól, mert nem akarta elrontani az amúgy szép napotokat?
Látod, ha egy kicsit empatikusabb az ember és beleképzeli magát a másik helyébe máris máshogy hangzik a dolog...
De ha elfogadsz egy tanácsot, akkor legközelebb meggondolod hogy hol és kiktől kérsz tanácsot, nehogy véletlen meglássa a barátnőd hogy ilyeneket írsz róla és kattan ki immár teljesen jogosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!