Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Azok a férfiak, akik elvárják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a férfiak, akik elvárják a nöktől a női szerepeket (főzés, takarítás), azok elvégzik a férfi szerepeket?

Figyelt kérdés
Azok eltartják a nőjüket hogy annak ne kelljen dolgoznia, az udvaron mindig lenyírja a füvet, megvédi a nőt, ha esetleg egy idegen férfi taperolja?

tegnap 00:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Gyereket szulni kotelesseg? Azta krva. Akkor hajra !!! Jogilag megteheted te is!
tegnap 08:06
 12/25 anonim ***** válasza:
3%
#13 Eltartani a párodat kötelesség? Azta krva. Akkor hajra !!! Jogilag megteheted te is!
tegnap 08:09
 13/25 anonim ***** válasza:
70%
Egy kis alamizsnáért cserébe biztos szülnék vmi bunkónak...
tegnap 08:52
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

14

Dolgozom :) nem kell eltartani es sosem kernem senkitol. Bar hiaba irom, felfogni ugysem vagy kepes 😭😭😭

tegnap 08:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy jön ide, hogy eltartjuk a nőket?"

Egyrészt mert a hagyományos nemi szerepeknek az is része, másrészt nyilván ha a nő is dolgozik napi 8-10 órát (plusz utazás, stb) akkor neki sincs több ideje főzni-mosni-takarítani mint neked.

tegnap 09:23
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem minden megbeszélés kérdése. Van olyan pár, ahol az működik, hogy a férfi eltartja a nőt, cserébe a nő mindent megcsinál otthon.

De szerintem a legtöbb helyen nem ez van. A legtöbb párnál mindkét fél dolgozik, és egyenlően osztoznak a házimunkán is. Tehát a férfi is beáll főzni, meg a nő is megy füvet nyírni. Általában kialakul valami egyensúly. Nálunk például férjem is jól főz, de én kicsit jobban így én gyakrabban szoktam. Egy átlag szombat délelőtt úgy néz ki, hogy én főzök, ő meg közben kitakarítja a lakást. És én is megyek ház körüli munkákat csinálni, simán kimegyek festeni meg betonozni is. Valószínűleg a nagy súlyokat nem én fogom csinálni de amit tudok megcsinálok. Egy normális háztartásban ez így működik.

tegnap 10:29
 17/25 A kérdező kommentje:

#11 hülyeség. Hagyományos szerepekről beszéltem és olyan férfiakról, akik elvárják a nőtől a csicskaságot.

Tisztázzuk - ezek szerint te nem várod el a szolgaságot egy nőtől? Ha nem, annak viszont örülök.

#18 normális haztartásban igen, de én nem erre kérdeztem rá. A ti kapcsolatotokban ezek szerint nincsenek elvárások, legalábbis ilyen téren. Ez szuper, így kellene lennie mindenhol.

tegnap 11:16
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tesznek itt egyesek, mintha a női szerepek a biológiából jönnének, és nem abból, amilyen élethelyzetben voltak a nők akkor, amikor a leginkább elkezdték sulykolni mindenkibe ezeket a szerepeket. Főleg hogy most már arra is vannak bizonyítékok, hogy a férfiak is gyűjtögettek az ősembereknél, nem az volt, hogy csak a nő gyűjt, a férfi meg mammutot vadászik.

Úgy persze, hogy el lehet várni az összes házimunkát egy nőtől, ha nem dolgozik vagy csak minimálisan besegít itt-ott, és a férfi tartja el. De ma már nem ilyen világot élünk, legalábbis a többségünk. A nők többsége is dolgozik. Akkor meg az az igazságos, hogy az otthoni többletmunka feleződik. És akkor itt jön persze az a vinnyogás, hogy "na de vágnál fát tüzelőnek?"... nyilván olyan esetben, ha vki falun él vagy vmi uradalomban, ahol tényleg van nehéz fizikai munka, ott értelmes párok úgy osztják fel a munkát, hogy a nehéz fizikai munkát az vállalja, akinek a testfelépítése alkalmas rá. A legtöbb nőnek nem az, de van, akinek az, akkor nyilván az alapján felosztják, és akkor oké, hogy a nő süt-főz-mosogat-varr stb. ha a férfi kint fát vág, szerel, disznót vág, füvet nyír, kaszál, építkezik / javítja a házon a problémákat. De basszus, egy panelban pl. mi a férfimunka? Hát kb. semmi. Max. ablakmosás, ha a nő alacsony és tériszonya van a létrán. De egyébként sok férfi, aki ezen vinnyog, úgy gondolja, hogy a férfidolog a saját kocsijának a lemosása meg a meccsnézés a tévé előtt. Ez hol normális / igazságos? A szerelés meg olyan, hogy azt nem várom el, sőt ha nem ért hozzá, inkább hívjunk szerelőt.

tegnap 12:16
 19/25 Senior Séf ***** válasza:
13%
Amióta vidékre költöztünk (25 éve) hallgatólagosan a páromra maradt a ház 120 nm-e, rám meg a ház körüli 3000 nm. És ez így van jól.
tegnap 12:22
 20/25 anonim ***** válasza:
41%
Most látom, félreértettem a kérdést... de igazából a lényeg az, hogy ez férfitól függ. Van a suttyóparaszt, akinek a férfi szerep az, hogy sörözik a tévé előtt meg már akkor az év apja, ha hétvégente egyszer megsimogatja a fiát, meg van, az aki tesz vmit cserébe, ha elvárja a nőktől a ganajozást (pl. csinálja a rendszeres!!!! kemény fizikai munkát vagy eltartja)
tegnap 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!