Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös számla , ki mellette és kivan ellene?
Én picit ellene vagyok.
Hogy miért?
1. Biztonsági kockázat , ha két fele megy a fizetés az tutibb, ha egy számlára megy és valahogy feltörik, leemelnek róla pénzt , az sokkal gázosabb.. ha 2 számla van, akkor lehet a másikra számítani ,ameddig rendeződik a helyzet.
( Nyilván ez hátrány is, mert 2 számlán 2szer akkora költsége lesz, de szerintem 2 bankszámlavezetési díj/ költség 2 emberre leosztva nem olyan gázos , szemben a kockázattal amit leírtam.
2. Nyilván ami az együttéléshez kell pl kaja , rezsi , albérlet vagy hitel azt eggyütt fizetjük vagy ha valamelyikünknek több a fizuja az jobban beleszáll. Vagy gyerekepénz is közös.
De pl a “szórakozásra “fordított összeget szerintem úgy fair, ha külön fizeti mindenki magának. Pl a nő körmösét , barátaival elfogyaszott borozását, ruházkodását cipők, táskák .. azt fizesse magának.
Ahogy a férfi is fizesse magának a sörözéseit és egyéb hobbijait.
Ezt így gondolom:D Márcsak ezért is jobba 2 kulon szamla.
29/F
Válasz nemmel életkorral, ha lehet.
De szerintem ezen
Nálunk közös kassza van, közösnek tekintünk minden pénzt, de fizikai értelemben megvannak a saját számláink, mindenkinek a sajátjára megy a fizetése. Ez egyszerű lustaság volt anno és így maradt.
Mivel mindent közösnek tekintünk, és úgy volt a legegyszerűbb, az én számlámra megy az èn fizum, az a közös megtakarítás, (ha nincs extra kiadás, nem nyúlunk hozzá.
a férjem fizetését meg megélhetésre fordulítjuk, mert az valamivel több mint az enyém.
Nem fillérezgetünk, meg utalgatunk ide-oda semmit. Nem kicsinyeskedünk, nincs olyan hogy a hűtőt technikailag én fizettem akkor az az enyém, ahogy ő sem csak magának vásárolja a kaját, meg egyebeket, csak mert az lènyegèben az ő fizetéséből van megvásárolva.
Ismerek amúgy olyan párt akik még egy túrórudi árát is blokkal igazolva elkérik egymástól, ami számomra nevetséges, nem párkapcsolat.
Persze ehhez az kell, hogy egyikünk sem felelőtlen, nem szórjuk el a pénzt, és mindent meg szoktunk beszélni amire költünk, kinek mi kell stb.
Múltkor pl anyósom kölcsön kért a férjemtől, ő megkérdezte hogy beleférne e, beleegyezem e. Mivel a másik két kölyke szokásos módon lerázta, ezért belementem, de mondtam hogy szóljon neki, többet nem tudunk adni. Vasalja be a lányán a tartozását. A férjem is egyetértett. ( Legközelebb nem kell pucér seggre felmondani a melóban). De pl nyáron cserélni kellett a tűzhelyet, és pár év alatt az összes nagy gépet itthon, + telefonok, laptopok, minden a megtakarítási számláról ment, mert egyik hónapról a másikra azért 1 fizetésből amiből megélünk erre már nem futná.
Mi így működünk, és jól megy, most már 13 éve, amióta összeházasodtunk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!