Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Együtt élve mégsincs beleszólá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt élve mégsincs beleszólásod?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk évek óta együtt élnek az egyik fél saját lakásában. A másik fél nem fizet semmit bele. Nincs konkrét összeg berakva a közösbe mondjuk kajára stb hanem random valaki fizet ( nincs olyan hogy 8x 10x csak az egyik fizet tobb tízezreket). De amúgy külön kassza minden másban.

Ilyenkor azért amikor az egyik által a másiknál több pénzt tud maradni minden hónapban akkor minimálisan se véleményezheti hogy a másik mire költi a pénzét? - és nem mondhat annyit hogy most már azért ne költs erre meg arra, vagy nem kellene annyit költeni..

Nem bántó módon közölve.

ma 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene teljes mértékben behódolni, ahhoz jogod van, hogy közöld a véleményed.
ma 08:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nincsenek közös célok (esküvő kitűzve, közös ház vásárlás) hanem csak összeálltak mint a lovak, és megy a kapcsolat ameddig megy akkor nincs joga beleszólni. Véleményt formálhatsz de bele nem szólhatsz.

Viszont ha közös a jövőképetek akkor a célok is közösek és nem mindegy mikor éritek el..

ma 08:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szóval az egyik fél ingyen lakik a másik lakásában? Melyik kéri számon a másiktól, hogy mire költsön? Aki a lakást fizeti?

Ez szerintem eleve rossz felállás. Ha külön kasszán vagyunk, akkor a fix költségeket, lakhatás, rezsi, arányosan fizetjük, meg a kaját is kb. felezve és akkor nem szólok bele, hogy a maradékot mire költi.

Viszont ha egyedül viszem a lakást, akkor nem csinálok külön kasszát, mert annak semmi értelme, mert ez lesz belöle, mint a kérdezönél.

Ahogy elözö is írta, attól is függ, mennyire vannak közös célok?

ma 08:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem összeköltözés előtt meg kellett volna beszélni az anyagiakat.
ma 09:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ahogy a kettes írja.

Viszont mi az, hogy évek óta együtt élnek, és az egyik semmit nem fizet bele? Már ez nem normális.

ma 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Nincs.

Ha úgy egyeztetek meg, hogy pl. te fizeted a lakással kapcsolatos dolgokat, onnantól semmi közöd hozzá, hogy ő a saját pénzét mire költi. Ez nem úgy működik, hogy én fizetek valamit, és cserébe belepofázhatok, hogy ő mit, hogyan csináljon.

Ha zavar téged ez a helyzet, akkor meg kell beszélni, hogy bizony neki is bele kellene szállnia a költségbetésbe. Ami mondjuk szerintem így lenne reális, viszont a továbbiakba ez esetben sem lenne beleszólásod.

ma 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Na megint a bótos gyerek hazudozik össze-vissza...

Áruld el nekünk, mi a titkod, mester? Hogy lehet rokkantnyugdíjadból ilyen jól élni, hogy te fizetsz mindent, és millióid vannak a bankban? Szerintem pénzügyi tanácsadóként egy másik vagyont is összeszednél.

Szállj már le a karácsonyi díszekről! Nem igaz, hogy ennyire nincs életed, csak ennyi, hogy min tudsz aznap panaszkodni a nődre.

Ő meg a másik kib.ott pénzügyi zseni, aki a hivatali éhbérből havi szinten tud százezreket költeni. Állítólag...

Más hétköznapi átlagember meg nem tud kijönni hó végén.

Mire tegyen félre, te koldusbánat? Közös gyerek sose lesz, esküvő meg annyira se, építkezni nem akarsz, házat venni nem akarsz, egyetlen életcélod, hogy a halálba tudd szekírotni. Legalább tálcán kínálja az okot, nem kell törni a fejed, hogy mivel csesztesd.

ma 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Tehát mindent te fizetsz, de több pénzed marad hó végén? Jól értem?

Ez egyébként még mindig nem indok, hogy külön kasszán beleszólj a költéseibe. Pont ezért van a külön kassza, ez az egész dolog lényege, hogy nincs közösködés anyagi téren.

Mit szeretnél? Adja le neked a fizetést te meg beosztod, hogy mire mennyit költhet?

Amúgy ha ennyire pénzügyi nulla a nőd, mégis milyen közös jövőt tervezel vele, amire félretenni is elkezdtél? Mik a céljaitok? Valahogy a lényeges kérdésekre sose tudsz válaszolni.

ma 11:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi pont így élünk. Sose szólnánk a másiknak. Lehet azért mert van pénzünk....
ma 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!