Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg irigy barátnő vagyok?
Párommal külön kasszán vagyunk. Ő most itthon van, munkanélküli, nincs sok pénze. Sokszor jól esne, ha elmenni egy étterembe vele, néha meghívnám vagy fizetném a felét de azt mondja ez neki kínos, így nem megyünk randikra.
Van egy haverja, aki mindig nagyon nagyvonalú vele. Ennek a haverjának most lesz szülinapja és megbeszéltük, hogy felesben veszünk neki egy picit drágább ajándékoz, így lett.
Most értem haza és észrevettem, hogy van egy drága videójáték is az asztalon, egy valagnyi sör és egy torta. A haverjának vette még holnapra az ajándékunk mellé.
Felhúztam magam és mondtam, hogy ok, költse a nem létező pénzét! Ő azt mondta, hogy ezzel akarja meghálálni neki azt a sok jót amit mindig tesz érte (úszóbelépőjegyét kifizette vagy hambi meghívás). Azt mondja irigy vagyok pedig nincs rá okom, velem is szokott kedveskedni.
Egy héten egyszer tényleg kapok tőle egy sportszeletet de nem is vártam el eddig többet. Ez viszont rosszul esik, hogy ennyire gavallér a haverjával. Az én szülinapomra elmentünk enni de akkor is felesben fizettünk.
"de kifelé azt akarjuk, hogy ez ne látszódjon. Szóval inkább nem eszek 3 napig, de a nagyvonalú haver szülinapjára veszek menő ajándékot, mert ciki lenne, ha látná, hogy nem úgy megy a szekér."
Hiszen a haver tisztában van a helyzettel...
Nekem több dolog is furcsa a történetben.
1. Te minek fizetsz a párod haverjának ajándékába? A pároddal szokott nagyvonalú lenni, nem veled. Ha kedveled a krapekot, egy csoki tőled-akinek nem tesz szívességet ugyebár-, bőven elég lett volna.
2. Minek szólsz be neki, hogy mire költi a nemlétező pénzét? Külön kasszán vagytok, nemde? Az ő dolga.
3. Miért esik rosszul a gavallérság?
Vele is gavallér a barátja, ezért is viszonozza. Azért nem kapsz többet egy sportszeletnél (bár furcsa ez is, nem beszüntették?, na mindegy), mert te sem adsz neki többet. Ha annyi mindent kapnak tőled, mint a haverjától, biztos te is többet kapnál. Te mit adtál neki az ő születésnapjára?
Téged nem viszel el randira, mert nincs pénze, de havernak bezzeg futja sörre, meg drága ajándékra.
Érdekes számomra a párod fontossági sorrendje.
Nálunk ez úgy működik hogy 99% egymás, mindenki más max 1%, ez igaz a pénzbeli ajándékokra is meg a figyelemre is. Persze, ahány ház annyi szokás.
"Az én szülinapomra elmentünk enni de akkor is felesben fizettünk."
Na itt szűnt volna meg a szememben, mint férfi.
#7 detto
Addig nem is akadtam volna ki annyira a sztorin, mikor a legutolsó mondatot olvastam. Nálam repült volna egy ilyenért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!