Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nem fér a fejembe hogy tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fér a fejembe hogy tud bárki boldogtalan kapcsolatban élni ? Amikor nekem ilyenben volt részem, mindenféle testi tünet jelentkezett . Másnak nincs ilyen gondja és mindent bevesz a gyomra ?

Figyelt kérdés
Eleve ha utálsz egy idő után valaki mellett az meglátszik a mozdulataidból hozzáállásodból mindenből . Hogy lehet egy fedél alatt tartózkodni olyannal akihez mondjuk már nem fűződik semmiféle érzelmi szál ? Olyankor a boldogtalanság kihat az életkedvre is meg minden másra is . Akkor sokan hogyan képeske ezt feldolgozni , vagy átsiklani fölötte ?
okt. 18. 10:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A kényszer nagy úr. Akinek nincs hová mennie, vagy egyszerűen fél váltani az inkább marad, vár a megmentőjére, elvisel mindent.
okt. 18. 10:49
 2/15 A kérdező kommentje:
És ha nem jön a megmentő ? Vagy ha mondjuk nincs alkalma senkivel találkozni ?
okt. 18. 10:53
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. 3/4 évet lehúztam egy halott párkapcsolatban - mondjuk az volt az első, és annyiféle sztorit hallottam meg "jótanácsokat","észosztást", hogy komolyan azt hittem, csak jódolgomban unatkozom, merthogy a kapcsolat nem volt szappanoperásan borzalmasan rossz, csak hideg, unalmas és semmilyen. Most már tudom, hogy előbb kellett volna lépnem.

Ill. az is igaz, amit az 1. ír - azért nagy úr tud lenni az, ha nagy áldozathozatallal jár a szakítás... pl. vasárnapi anyukának / apukának lenni; nincs fedél a feje fölött vagy félretett pénze; bántalmazó párkapcsolat és nem tud elmenekülni.

okt. 18. 10:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki olyan erős lélek, hogy magától lépjen, ha nem látja, hol / hogy lehet kiút.
okt. 18. 10:54
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Fizikai tünetem nem igazán volt, inkább egy nagy mentális seggberúgásra volt szükségem önmagamtól ("ha egy kicsit is szereted magad, akkor lépj le!")

De amúgy sajnos elvoltam mellette, tűrtem a hülyeségeket - ő is áldozat, szar múltja volt és minden, és volt egy őszintén törődő és szerető oldala, emiatt voltak kétségeim. De rájöttem, hogy nekem is csak egy életem van. Szeretem vagy sem, sajnos még a képességem sincs meg rá, hogy "megjavítsam" (segítsek rajta), de igazából az is önzőség saját magamra való tekintettel, ha feleslegesen elpazarolom erre az éveimet. Ne értsetek félre, ha megtehetném, akkor minden traumájától megszabadítanám, de egyszerűen lehetetlenség. Pláne, ha mellette a saját lelkivilágom is lassanként szétporlad.

okt. 18. 10:55
 6/15 A kérdező kommentje:
És ha valaki ezzel pszichológushoz fordul ? Ebben szerintem ő nem tud segíteni .
okt. 18. 10:55
 7/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ugyan így érzek amúgy .
okt. 18. 10:56
 8/15 anonim ***** válasza:

Én mindig írom, vagy mondom ha tanácsot kér tőlem valaki, hogy inkább szegényen egyedül mint olyan egyén mellett aki tönkretesz, de sajnos annak az illetőnek kell elhatároznia magát, erőt őszegyűjteni ahhoz, hogy le lépjen. Míg nem járunk annak az embernek a vipőjében csak sajnálni tudjuk, vagy érthetetlenül állni az egészhez.

(U.I.: Sokszor eszembe jut, hogy valakinek ha létezik karma azt dolgozza le és ő maga választotta ki a szenvedéssel teli életet mert tényleg hihetetlen, hogy valaki nem menti az életét, testi/lelki épségét sűrűn úgy, hogy lenne hová mennie, lenne segítsége és mégsem megy, nem halad jobb úton.

okt. 18. 11:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem tudnak sehová sem elköltözni, egy fizetésből nem tudnak albérletet fizetni, így kényszerből tűrnek.

A másik lehetséges verzió a kapcsolatfüggőség vagy társfüggőség. Ez is ugyanolyan függőségnek számít mintha pl. alkoholista lenne valaki. Ezek az emberek is csak panaszkodnak napestig, de a végtelenségig benne maradnak a meleg sz_rban. Pszichológus segítsége nélkül nem igazán tudnak kilépni a rossz kapcsolatukból.

A harmadik lehetséges verzió, hogy egyéb mentális betegsége van az illetőnek, vagy úgy szocializálódott hogy a rossz mintát látta a szüleitől, így soha nem is lesz megküzdési stratégiája (hacsak valaki nem segít neki kilépni a rossz kapcsolatából).

okt. 18. 11:45
 10/15 anonim ***** válasza:
Kapcsolatfüggőség lehet az oka, esetleg az, hogy az illető olyan rosszul keres, hogy egy fizetésből nem tudná fenntartani magát.
okt. 18. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!