Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez durvának számít?
Kis lakásban lakunk ketten barátnőmmel.
Mennyire durva az hogy őt nem zavarja hogy nincs fölmosva vagy felporszívózva hetekig.
Ha én nem csinálom meg, neki munka után soha eszébe se jut, még csak meg se említi hogy esetleg holnap felporszívózok.
Legalább négy hónapja én porszívózok és/vagy mosok fel minden héten.
36f
Én is estem már ebbe a hibába, hogy nem csináltam meg és vártam, hogy mikor jut eszébe, hogy meg kéne csinálni. Van egy rossz hírem: soha. Nem is feltétlenül azért, mert te majd úgyis megcsinálod, hanem mert neki így is megfelel. Amikor aztán meguntam a várakozást és beszéltem vele erről, nem az volt a válasz, hogy ok, akkor majd én ekkor meg ekkor megcsinálom, hanem az, hogy neki ez így is elég tiszta és ha nekem nem felel meg, akkor takarítsak én.
Egyszerűen más az elképzelésetek a tisztaságról. Ezt vagy elfogadod és meggondolod, hogy lehet, hogy neki ez nem az erőssége, de pl. ebben és ebben jobb nálam, akkor inkább én többet takarítok, de arra a másik dologra meg neki lesz gondja, vagy nem fogadod el és súrlódások árán megpróbálod átnevelni. Általában nem szokott sikerülni, sérülni fog a kapcsolat.
Én inkább félreteszem az egómat és arra koncentrálok nálunk, ami jó.
De a kommunikációt mindenképpen fontosnak tartom, hallgatással és várakozással nem fogsz eredményt elérni.
Nem durva. Te is meg tudod csinálni, kis lakás, csak ketten vagytok, nem egy nagy dolog, ne szakadj bele. Eleve többet dolgozik mint te, a munkába se törőd össze magad anyádék drogériájában, szóval ne sajnáltasd magad.
Amikor meg épp nem hoztok kaját anyádéktól, ő főz. Plusz vasárnap is. Még ha egyszerűt is, akkor is több idő, mint heti 1x felporszívozni, felmosni egy kis lakásban. Mert természetesen a főzés is a nő dolga, meg a takarítás is az övé lenne ugye, csak te nagy kegyesen megcsinálom “helyette”.
Úgyhogy marhára kvittek vagytok, te ezt csinálsz, ő meg mást. Nincs okod nyavalyogni.
“Nem a megszakadás a lényeg. Hanem hogy eszébe se jut hogy meg kellene csinálni.“
Mert ha eszébe jutna, és megcsinálná ő, akkor meg te lennél az, aki nem csinál otthon szrt se. Neked az fáj, hogy ő nem képviseli a “klasszikus” női szerepet, csak éppen odáig nem jut el az agyad, hogy te sem vagy a “klasszikus” férfi, aki rendesen melózik, otthon meg nyírja a füvet, rendbe tartja a kertet, metszi a fákat, megszereli ami elromlik stb. Mivel lakásban éltek, ha a barátnőd mindent megcsinálna amit szerinted kellene, akkor te otthon csak haszontalankodnál.
Szedd már össze magad, szakadj már le erről a begyöpösödött gondolkodásodról, mert már rohadtul szánalmas, hogy ezen rugózol állandóan, hogy te még mit csinálsz meg otthon, miután lehúztál 7óra “kemény” fizikai melót a drogériátokban, miközben halálra untad magad.
Ezzel szemben ő fél 8-ról délután 6-így dolgozik, és ha véletlen mégis hamarább végez, már megy a mutogatás, hogy miért csak a mosogatógépet pakolta át….
Most komolyan, nem szégyelled magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!