Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Értelmi sérült társsal milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Értelmi sérült társsal milyen problémák jelenhetnek meg együttélés során?

Figyelt kérdés
Munkahelyen ismertem meg a barátomat, évekig együtt dolgoztunk (akkor még más kapcsolatban éltem), aztán szingli lettem, randira hívott és összejöttünk. Többen azt pletykálták róla, hogy értelmi fogyatékos. Ő bevallotta, hogy a természettudományos tárgyak nehezen mentek neki, de elvégezte a szakmunkásképzőt, illetve a rövidtávú memóriája nem jó, vásárlásnál listát visz, mindent felír a naptárba. A mindennapokban, beszélgetések során nem tűnik fel semmi, érti a humort, szocializálódik (az én haverjaim is bírják), van érzelmi intelligenciája. Nem tudom, ez milyen elmaradásnak felel így meg, hogyan osztályozzák. Voltak aggályaim az együttéléssel kapcsolatban, ezért csináltunk egy próbát, egy hónapig nálam lakott (egyébként az anyjával él). Kellemesen csalódtam, miután megtanítottam a mosógépet, sütőt kezelni, csinálta magától, rendet tartott. A kérdésem, hogy aki ismer sérült embereket, azoknál mi szokott nehézséget okozni? Gondolok itt olyan dolgokra, hogy mennyire önálló, önellátó az illető, miben nehezítheti meg az életét, ha ő nem tud logikusan, nagyon összetetten gondolkodni? (én magam sem vagyok egy túl bonyolult ember, érettségim van, tehát kvantumfizikáról nem beszélgetek senkivel a 100-as iq-mmal).

2024. máj. 6. 20:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tűnik értelmi sérültnek, teljesen átlagos ember.
2024. máj. 6. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy te a pletykákra adsz még most is amikor veled együtt él, hogy rendesen várod mikor lesz fogyatékos. Már bocsesz, de te és a pletykáló gárda hamarább fogyi egy rakáson mint a párod!
2024. máj. 6. 20:27
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
szerintem csak siman ugyetlen a csavo ezert mondtak hogy ertelmi serult de lehet koncentracios zavara is. tuti nem serult agyilag. Sajnos feltekenysegbol mondanak ilyeneket az emberek .
2024. máj. 6. 20:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy van féltékenység, férfi kollégák mondtak rosszat rá (akik szintén szinglik voltak, mikor összejöttünk, lehet hogy akartak volna próbálkozni de ő gyorsabb volt náluk). Nem akarok hitelt adni pletykáknak, szeretem azért vagyok vele, az viszont tény, hogy néha nehezebben ért meg bonyolultabb dolgokat. Lehet, hogy egyszerűen csak egyszerűbb, nem túl okos és ennyi?
2024. máj. 6. 20:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Milyen a koncentrációs zavar?
2024. máj. 6. 20:33
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
LOL, te attól tartasz, hogy fogyatékos, de nem tudod mit jelent a koncentrációs zavar? Jól írtam te vagy a fogyatékos! 🤣🤣🤣
2024. máj. 6. 20:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
5. koncentracios zavar adhd vagy add. Azt jelenti tobbnyire amikor nem tud fokuszalni egy olyan dologra ami nem erdekli , tehat az agya blokkol ilyenkor vagy tobb ideig tart amig eljut a megerteseig.. az ilyenek embereknek lehet magas iqja vagy atlagos is de a koncentracios zavar miatt neha tompanak latszanak vagy butanak pedig nem azok..
2024. máj. 6. 20:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
illetve a rövidtávú memóriája nem jó, vásárlásnál listát visz,azzal kitárja az intuitív felesleges vásárlást. Jól csinálja. Mindent felír a naptárba,ezzel vezetheti rá magát,hogy a jelen el tudjon foglalkozni ,a pillanatot tudja élvezni.
2024. máj. 6. 20:59
 9/12 anonim ***** válasza:
"Nem tudom, ez milyen elmaradásnak felel így meg, hogyan osztályozzák" - ha értelmi fogyatékos lenne, azt már gyerekkorában diagnosztizálták volna. Azért az egy baromi összetett dolog, az élet minden területére kihat, nem csak annyit jelent, hogy valaki butácska vagy rossz volt a reáltárgyakból.
2024. máj. 7. 05:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Angolul tanulasi nehezsegnek hivjak. Ebbe beletartozik a gyermeteg alacsony IQ-tol a dyslexiasig minden.

Igazabol nagyon sok ember, aki a normal iskolarendszer szerint"fogyatekos", meg atlagon felul okos is lehet, csak nem tudja megtanulni ott es azt.

2024. máj. 7. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!