Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Egyetértetek ezzel az állítással?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetértetek ezzel az állítással?

Figyelt kérdés

Itt olvastam az oldalon ezt a kommentet:

"Minden hosszú kapcsolatban idővel elmúlik az izgalom es ha jön egy új személy akkor nyilván úgy érzed, hogy milyen különleges es jó. De ha vele leszel együtt hosszú ideig ugyanúgy meg fogod szokni."

Annyira törvényszerű lenne, hogy előbb-utóbb minden kapcsolatban bekövetkezik ez? Nálatok mennyi idő után múlt el ez az "izgalmi fázis"?

ápr. 12. 09:51
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Ha két fél tudatosan (is) törekszik a folyamatos megújulásra, változatos programokra, én nehezen tudom elképzelni, hogy elmúlna az izgalmi fázis és egy harmadik fél izgalmasabbnak tudna tűnni.
ápr. 12. 09:52
 2/28 anonim ***** válasza:
53%

Egy baromi jó, boldog párkapcsolatban NEM LÉTEZIK olyasmi, hogy tudatosan építi a két fél a kapcsolatot. Pont ez a titka!

Persze ismerik egymást valamilyen mértékben, tudják a határokat, ki mit szeret stb. de nem az ész irányítja az embert elsősorban hanem megérzések, intuíció, hogy boldoggá tedd a másikat ami neked is boldogságot okoz.

Önzetlenség, tiszta mély szeretet/szerelem vezérel.

Nem azért csinálsz valamit, hogy minél tovább együtt legyetek, tovább tartson az érzés, nincs mögötte hátsó szándék.

Egyébként ha történnek is viták, akár még veszekedések is olykor azok megerősítetik a kapcsolatot, még inkább úgy érzed, hogy az a párkapcsolat/házasság erős.

ápr. 12. 09:58
 3/28 anonim ***** válasza:
64%

Nem értek vele egyet.

A meggondolt egybekelés, a másik alapos megismerése, garantálja a jó házasságot. Persze - véleménykülöndségek lehetnek (vannak is), de emebri módon megoldhatóak.

ápr. 12. 10:02
 4/28 anonim ***** válasza:
54%
Én egyetértek.
ápr. 12. 10:05
 5/28 A kérdező kommentje:

#1:

Írtam, hogy tudatosan IS. Tehát amúgy is megvan mindkét félben a sok közös pont/érdeklődés/hobbi, amire mindig lehet építeni, hogy a hétköznapok se szürküljenek el, ne unjanak egymásra.

ápr. 12. 10:13
 6/28 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az hogy “elmúlik a (kezdeti) izgalom” nem jelent unalmat.

8 éve vagyok a párommal, imádom őt és imádok vele lenni, egy pillanatra se találom unalmasnak se őt se a kapcsolatunkat, de az igaz hogy nem olyan mint az elején, amikor pillangókkal a hasamban vártam hogy láthassam.

És nyilván az évek alatt voltak problémáink is - nem feltétlenül egymással, hanem alapvetően magánéleti problémák, amikor pl nekem meghalt két kedves családtagom is rövid időn belül akkor nyilván a kapcsolatunk se arról szólt hogy móka kacagás. De eleve ott a mindennapok stressze, amit tudunk kezelni de tény hogy nem egy vattacukros boldogságömleny az egész kapcsolat minden pillanata - egy új friss kapcsolatban meg az tud lenni, nincsenek még problémák, könnyedebb az egész, csak jókedvű randik. Viszont szerintem pont ezért értékesebb egy hosszú kapcsolat amiben már átmentünk együtt szr dolgokon is, támogattuk egymást, stb.

ápr. 12. 10:25
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván mindenki a saját nézőpontját mondja el egy adott dologról.

Két féle döntés van: Vagy teszek energiát mindennap egy kapcsolatba, és akkor lesz belőle egy tartós, akár egy életre szóló kapcsolat (mert? miért ne??) vagy pedig azt mondom, hogy "hát de mindig van új meg mindig van érdekesebb személy, téged meguntalak, megyek az új felé". Ha valakit szeret, tisztel az ember, akkor elköteleződik, és nem azt nézi, hogy ki lehetne az új meg az érdekesebb, hanem az adott kapcsolatért tesz. Ha meg eleve nem tartja érdekesnek, akivel van, akkor minek van vele???

Viszont akkor ezzel az erővel kapcsolatból kapcsolatba lehet menni.

ápr. 12. 10:28
 8/28 anonim ***** válasza:
46%
Az emberi agyat folyton stimulálni kell, mert mindenhez hozzá tud szokni... Együtt maradni együtt maradhatnak és jól kiegészíthetik egymást, de hosszú kapcsolatokban, azért vannak szerelembe esések. Az más, hogy meg tudják beszélni és túl tudnak rajta lendülni. Nagyon szép amit leírsz, de szerintem nincs olyan, hogy folyamatosan évtizedeken keresztül senki mást nem veszünk észre a párunkon kivül.
ápr. 12. 10:28
 9/28 anonim ***** válasza:
80%
Új seprű mindig jól semerre, de csak a régi ismeri a szemetet!
ápr. 12. 10:35
 10/28 anonim ***** válasza:
84%
A szépség mulandó és aki azért van együtt a partnerével mert pusztán a külsőségekre és a szexre hajt az gyakran váltogatná a partnerét, hiszen mindig lesz egy fiatalabb és szebb. Fiatalon nagyon sok kapcsolatom volt, 3 hónap már hosszú időnek számított, mondhatni csapongtam, kerestem azt a partnert aki inspirál aki mellett nem unalmas az élet. 22 éve élünk együtt és eszem ágában sincs elhagyni, mert a személyisége vonz. A külső megöregedett, de belül ugyanolyan fiatalok vagyunk mint amikor megismerkedtünk.
ápr. 12. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!