Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy férj mennyit adjon haza?
Egyszerű a matek, úgy fer, hogy a fizetés egy adott százalékát beleadjátok a közösbe és abból fizettek mindent. Legyen az rezsi, mosógép, vagy bármi más...
ha ez a fizetésetek 1/3-ad részét jelentené pl a férjednek 120e nálad pedig 90e akkor annyi.
És az miért igazságos? Miért kéne többet adni annak, aki többet keres? Nem ugyanannyiba kerül az élete mindkét félnek?
Én nem értem az ilyen házasságokat. Mi 5 éve vagyunk együtt, idén fogunk csak házasodni, de nálunk elejétöl fogva sose volt ilyen pénzezés. Nem tartjuk nyilván, ki mennyit költ a háztartásra meg a közös életünkre. Ahogy esik úgy puffan, a rezsit én fizetem, mert tölem vonják, de a nyaralásokat az utolsó fillérig ö. Bevásárolni meg mindig az megy, aki éppen ráér. A nyelvtanárt, akihez közösen járunk, is az fizeti, akinek éppen van készpénze a tárcájában. De konkrétan soha nem számoljuk ki, hogy ennek vagy annak mennyi a fele és te még jössz nekem ennyivel. Mind a ketten költünk arra, amire akarunk, van külön hobbink, nem hiányzik semmi. Tudjuk fillérre pontosan, mennyit keres a másik, azt is tudjuk, ki mennyit tud abból spórolni, tehát teljesen belelátunk a másik pénzügyeibe, pedig mindkettönknek van külön bankszámlája.
Ahol megy a számolgatás, ott én annak a híve vagyok, hogy fele-fele. 12-vel értek egyet. A kenyér mindkét félnek ugyanannyiba kerül, függetlenül attól, hogy ki mennyit keres. Nem értek egyet azzal, hogy a többet keresö többet adjon bele, ö nem tehet arról, hogy a másik nem keres annyit.
Kérdezö, arról nem írtál, hogy te mennyit költesz egy hónapban azokra, amiket felsoroltál.
Számold ki, hogy mennyit adsz bele te.
Alapvetően nagyjából fele-fele legyen, de ha az egyik fél többet keres, azért adhat bele egy kicsivel többet. Meg kell beszélni. Próbáltad és nem lehet? Akkor nem ez az egyetlen baj ezzel a házassággal!
Ti nem házasok, egymást szerető pár vagytok hanem kb. külön kasszán lévő lakótársak! Ez okozza a fő galibát.
Ott nem én, vagy te költöttél többet hanem KÖZÖS kiadások vannak. Nem számolgatsz, mert szereted a másikat, adni akarsz neki, ahogy ő is neked.
A fizu vagy közös bankszámlára megy, vagy van egy közös bankszámla is, amire - saját jövedelmének arányában - mindenki ráutalja a fizuja nagy részét és arról a számláról mennek a kiadások, a rezsi, a nyaralások, a kaja, a ruha stb. Ahol szeretik egymást ott nem sz.rrágóskodnak hogy a te cipőd 50k volt az enyém meg csak 40k.
De a lakás még mindig a tied.
Van gyerek? Ha nincs, akkor semmi akadálya a válásnak. Amúgy nem lehet, hogy megcsal, és másra költi a pénzét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!