Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Tényleg smucig vagyok vagy ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg smucig vagyok vagy ez már szerintetek is túlzás?

Figyelt kérdés

32 éves nő vagyok, párom 43 és 2 éve vagyunk együtt.

Utóbbi időben három olyan eset is volt, amiért összekaptunk az anyagiakon és szerinte nagyon bevarrt nő vagyok, szerintem pedig ő túlságosan bőkezű mindenkivel és már az én káromra is.

Első körben, meghívott minket párom unokatestvére Brüsszelbe egy kis kiruccanásra. Felajánlották páromnak, hogy fizetik a hotelünket 3 napra. Nagyon boldog voltam, vettem egy csomó ajándékot nekik és a gyerekeiknek, csomagoltunk és mentünk.

Kicsit spontán volt az ajánlat, ezért nem tudtam sokat félretenni az útra de kész anyagi csőd lett belőle. Első nap egy étterembe mentünk mindannyian, párom unokatesói és gyerekeik. Ott úgy döntöttünk párommal, hogy fizetjük nekik a vacsit és nagyon megköszöntük a meghívást. Én ezzel úgy voltam, hogy le van tudva valamennyire a mi részünk mert tényleg bőkezű voltam ajándékozás terén, a család minden tagja kapott valami szépet.

Párom másnap behúzott az egyik kis boltba, hogy vegyünk borokat, chipseket, kaját, söröket és üdítőket a családnak és majd a hotelszobában leülünk este inni. Ezt is fizettem…hát nem gagyi borok voltak de mindegy, lenyeltem még. Harmad nap megint berángatott párom, hogy vegyünk a gyerekeknek táskát meg japán figurákat az egyik boltban. Mondom felejts el! Így is szerintem túl kompenzáltuk őket. Ha mindezt összeadom akkor már magam is kibérelhettem volna azokat a hotelszobákat, összevesztünk.

Egy másik alkalommal a húga meghívott minket magához Pécsre pár napra. Ide is úgy készültem, hogy vittem ajándékot, italokat.

Na, ott is meghívtuk a csajt étterembe, mozijegy, koktél, bármit csináltunk mi kellett fizessük párom nyomására. Mondom ilyen drága rokonlátogatáson még nem voltam. Megértem, hogy szép a város és jó úgy látni, hogy nem kell szobát bérelni valahol de a húgodhoz jöttünk aki hívott minket nem egy vadidegenhez estünk be! Ráadásul húga sem csapott körölöttünk nagy cécót, csinált egy adag krumplistésztát és pá. Erre hogy még vegyek húgának cigit és dinnyét, beintettem, ezen is összevesztünk.

Két ünnep közt kicsit stresszes voltam és egy családi eseményre kellett volna bescannelnem 20 fotót. Lassú a scannerem és tényleg néha egy szendvics megkenésére sem volt időm, ezért párom felajánlotta hogy segít, elintézi. Hálás voltam rábíztam, ő meg elvitte az egyik közös ismerősünkhöz a fotókat, hogy a munkahelyén scannelje be. A hölgy általában úgy is ráér az irodában és pikpak megcsinálja. Párom mondta, hogy majd vesz a hölgynek valamit a boltban hálából és majd odaadom a pénzt.

Azt hittem csokit vesz vagy ilyesmi erre otthon egy szatyor holmi várt. A hölgy ismerősünk otthon süt kenyeret és speciálisabb alapanyagokat használ hozzá. Párom összevásárolt ehhez minden sz..r lenmag, teljes kiőrlésű bizék meg két üveg drága olajat. Amikor odaadta a számlát, hogy fizessem ki elkezdtem vele ordítani hogy nem normális. Erre én vagyok a hálátlan és bevarrt, hogy megszakadtam akkor is amikor Brüsszelben meg Pécsett egy kicsit a zsebembe kellett nyúlnom.

Hát köszönöm a türelmét és kitartását annak aki elolvasta ezt a sok nyafogást de tényleg eldurrantam ezen.

2024. jan. 8. 15:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
6%

10 - "azt hittem, hogy ő scanneli majd be" - Nem elég hinni és gondolni, szóból ért az ember.

"Most nagyon sok minden mást is kell csinálnom, kérlek, scanneld be ezeket a képeket." - kb. ennyit kellett volna mondanod. De majd legközelebb már így fogod csinálni.

2024. jan. 8. 18:00
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és már előre meg is köszöheted.
2024. jan. 8. 18:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kicsit használ ki.
2024. jan. 8. 18:03
 14/18 anonim ***** válasza:
98%
Te figyi, ha valakinek nincs fix munkája, meg elég pénze, az előbb a saját pénzügyeit rendezgesse. Nem vagy smucig, kihasznál a fazon, de úgy, hogy meg kell másokat kérdezned, jól látod-e a dolgokat.
2024. jan. 8. 18:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy az, te is vittél volna ajándékot, az elég lenne. Esetleg még egy vacsorameghívás, ha nagyobb dologról van szó, mint az első esetben, de nem több. Ő vitte túlzásba. Amúgy mindenkivel ennyire nagyvonalú vagy csak a saját rokonaival és ismerőseivel? Persze úgy könnyű annak lenni, ha az ember nem a saját pénzét költi... Az külön jó, hogy ennek ellenére még neki áll feljebb, mikor a sokadik ajándék és meghívás után végre húzol egy határt. Erősen kihasználja a jóindulatodat, nem kéne ennyibe se belemenned. Beszélj vele és húzz határokat.
2024. jan. 8. 20:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Dobd ki ezt az ürgét. Brutál módon kihasznál. Ne hagyd! Soha! Senkinek! Ajándékba pedig bőven elég bárkihez egy üveg pia meg valami rágcsa. Kész. Porfogó szemetekre pénzt kiadni szinte vadidegenek számára tök felesleges. Mi most vettünk házat. Szinte minden hétvégén jönnek hozzánk valakik (barát ismerős család stb) megnézni itt aludni másnap kirándulni stb. Mindenki 1-2 üveg piával és rágcsákkal/nasikkal érkezett. Semmi extra egyébbel. Pedig itt aztán bőséges reggelit ebédet vacsorát kaptak. Ne ess túlzásba. Mi sem vártunk el semmit. De nem is érezte rosszul magát a látogatás után egyik fél sem. 🤗

27N

2024. jan. 8. 22:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Jah, hogy eltartasz gyakorlatilag egy nálad 10 évvel idősebb krapekot, és még veled finanszíroztatja azt, amivel másnak nyalizik? Páros lábbal rúgd ki, nem holnap, hanem még ma! Ez egy semmirekellő élősködő, abból is a legrosszabb, mert még téged ekéz, hogy veled van a probléma...Ezzel a mentalitással akkor se kellene, ha önmagát el tudná tartani, de így, hogy még belőled "szabadúszik", és még szórja is a pénzedet...Ilyen semmirevalót kapsz fiatalabbat is, kevésbé pofátlant, aki még hálás is!
2024. jan. 9. 11:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen selejtes szrdarabokat hogy lehet szeretni?

Nem is értem hogy gondolta (meg te is), hogy mindent te fizess. Kettőtöket hívtak meg, akkor kettőtölnek illene "hálálkodni" is, nem csak neked. Nem is értem, hogy a vacsora után még hogy gondoltad, hogy te fizeted a vásárlást is. Vicc...komolyan. És akkor még te vagy a smucig, mikor ő konkrétan 0 ft-tal van benne a történetben.

Kit érdekel, hogy szabadúszó? Mindenki úgy él még, ahogy megtud, ne máson élősködjön (jelen esetben rajtad).

A szkennelős sztori még még nagyobb vicc. Ilyen kis szívességekért tényleg max egy tábla csókit szokás adni. De az a nyomorult még be is akar vágódni a kolleginánál, hogy ő milyen nagyvonalú és figyelmes. Mindezt szintén a te pénzeden.

Neked hogy nem lobog még a vörös zászló??

2024. jan. 9. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!