Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön kasszán mibe van beleszó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kasszán mibe van beleszólásod?

Figyelt kérdés

Együtt élünk. Én fizetem a lakhatást és néha az élelmiszereket is, de alapból azt ő fizeti.

Most viszont autót kellene venni..én nem vezethetek és sűrűn nem is visz vele, mert messzebbre nem vezet.

Van jogom beleszólni h milyen autót vegyen/ünk? - vagy adnom kellene bele?

2023. júl. 21. 16:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

"A "külön kassza" annyit jelent hogy "külön kassza", tehát saját pénzed van, nem úgy mint pl egy házasságban alapesetben."

Pont arról szólna a külön kassza, hogy a pénze és a költségvetése mindenkinek saját. Házasságban is van saját pénzed. Minden pénzed ami van a házasság előtt, az a te pénzed törvény szerint is. Amit közösen szereztek, az meg közös.

2023. júl. 21. 17:44
 12/19 anonim ***** válasza:
46%

Nem, a költségvetés olyan amilyenben megállapodnak. Sehol nincs előírva hogy tételenként kell forintra elfelezni. A “külön kassza” az annyi hogy (jogilag, hivatalosan) különvagyonod van, nem pedig közös.

2023. júl. 21. 17:53
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Szerinted normális kapcsolat az, ahol azon kell agyalni, hogy mibe van beleszólásod? Hogy lehet így egyről a kettőre jutni?
2023. júl. 21. 19:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondold át: miért is vagytok külön kasszán? Igen, pont azért, hogy ne legyen beleszólás és elszámolás a másik felé.

Ne szólj bele, ha nem kérdezi a véleményed.

Amúgy nem mindegy, hogy milyen autót vesz? Vagy már ezt is lehet rosszul csinálni? Van rá X összege, azért megkeresi a legjobbat. Te még csak nem is használod. Nem is értem, miért szólnál bele?

2023. júl. 21. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"A “külön kassza” az annyi hogy (jogilag, hivatalosan) különvagyonod van, nem pedig közös."

A különkassza nem jogi fogalom. Élettársak vagyonmegosztása, ha nem értenek egyet, igen körülményes dolog tud lenni.

2023. júl. 21. 22:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#12. A különkassza lényege pont az, hogy abban állapodnak meg, hogy a pénzügyeik külön vannak. Nincs olyan, hogy ha úgy állapodnak meg....külön kasszán ad bele a csaj a benzinpénzbe, ha a csávó elviszi a kocsijával valahová. Külön kasszán ültök az asztalnál a bevásárlás után a blokkal és kopogtok végül a szomszédba, hogy fel tud e váltani egy 10 forintost stb....
2023. júl. 22. 00:12
 17/19 anonim ***** válasza:
53%
ha te is beleadsz, akkor igen van jogod.
2023. júl. 22. 05:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
sőt szerintem ne adj bele, mert az ő nevén fog szerepelni.
2023. júl. 22. 05:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem adnék bele olyanba, amit nem fogok használni, főleg, ha miután esetleg szétmegyünk, az övé marad.

A kaját meg fizeti mindenki a sajátját, főleg, mert én spec. diétán vagyok, ami nem kétfillér, sajnos.

2023. júl. 22. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!