Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kasszán mibe van beleszólásod?
Együtt élünk. Én fizetem a lakhatást és néha az élelmiszereket is, de alapból azt ő fizeti.
Most viszont autót kellene venni..én nem vezethetek és sűrűn nem is visz vele, mert messzebbre nem vezet.
Van jogom beleszólni h milyen autót vegyen/ünk? - vagy adnom kellene bele?
"A "külön kassza" annyit jelent hogy "külön kassza", tehát saját pénzed van, nem úgy mint pl egy házasságban alapesetben."
Pont arról szólna a külön kassza, hogy a pénze és a költségvetése mindenkinek saját. Házasságban is van saját pénzed. Minden pénzed ami van a házasság előtt, az a te pénzed törvény szerint is. Amit közösen szereztek, az meg közös.
Nem, a költségvetés olyan amilyenben megállapodnak. Sehol nincs előírva hogy tételenként kell forintra elfelezni. A “külön kassza” az annyi hogy (jogilag, hivatalosan) különvagyonod van, nem pedig közös.
Gondold át: miért is vagytok külön kasszán? Igen, pont azért, hogy ne legyen beleszólás és elszámolás a másik felé.
Ne szólj bele, ha nem kérdezi a véleményed.
Amúgy nem mindegy, hogy milyen autót vesz? Vagy már ezt is lehet rosszul csinálni? Van rá X összege, azért megkeresi a legjobbat. Te még csak nem is használod. Nem is értem, miért szólnál bele?
"A “külön kassza” az annyi hogy (jogilag, hivatalosan) különvagyonod van, nem pedig közös."
A különkassza nem jogi fogalom. Élettársak vagyonmegosztása, ha nem értenek egyet, igen körülményes dolog tud lenni.
Nem adnék bele olyanba, amit nem fogok használni, főleg, ha miután esetleg szétmegyünk, az övé marad.
A kaját meg fizeti mindenki a sajátját, főleg, mert én spec. diétán vagyok, ami nem kétfillér, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!