Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a megfelelő lépés ?
Sziasztok.
Egy egyéves ikerpár és egy 5 éves gyermek anyukája vagyok, szinte egyedül vagyok velük hiszen az apuka hétvégén van csak itthon . Péntek estétől vasárnap estig .
A lényeg az, hogy tényleg törekszem!!! De egyszerűen nem megy a ház rendben tartása , iszonyatosan fáradékony vagyok, nincs energiám. Takarítok én , de érzem hogy ez tényleg keves. Közben szeretnék a gyerekekkel is foglalkozni és általában csak játszok velük , elmegy az idő és a takarítás megint elmaradt.
A lényeg a lényeg , hogy a kedves apuka haza jön akkor jön az hogy :
Trehány vagy
Igénytelen vagy
Ez miért van így , ez miért van úgy . Ez meg az múlt héten ugyanígy volt , mossál fel , hogy néz ki a szekrény satöbbiiii szóval csak a Sz*R!
Ti mit tennétek a helyemben? Ja azt hozza teszem H sütve főzve van! Minden nap. De persze arról is van vélemény néha , hogyha nem Jol sikerül valami.
Rengeteget veszekszünk ezek.miatt mert persze én nem hagyom magam... De ez így nekem már nagyon rossz. Most is ülök, sírok miközben írom.
Örökké a pénz , hogy én elkoltom meg nekem alig jön be valami. Mondtam megyek dolgozni akkor a kicsik mehetnek bölcsibe,.persze az targytalan neki. Szóval hogy ez már nagyon sok a lelkemnek.. egyedül sajnos valószínű nem boldogulnek.

Hétköznapokon hol alszik az apuka?! Nem él veletek egy fedél alatt?!
Miért péntek estétől vasárnap estig van csak otthon?!

Gyerekek bölcsi, te keresel magadnak melót, apuka befoghatja a száját. A környezeted meg szégyelheti magát. Beleértve a baráti társaságodat is-ha van. Mert nekem ne mondja senki, hogy nem tudna pár órát szakítani az idejéből, hogy átugorjon hozzád, és összekapja a lakást, amikor apuka nincs otthon, a gyerekek meg a nagyszülőknél.
2 lehetőséged van. Össze vakarod magad, és hajnalban , hajnal 2 körül felkelsz, és kitakarítasz, helységenként csontra. 7-kor kelnek a gyerekek, addigra legalább 1-2 helyiséggel kész leszel csontra. 2 hét, és helyre rázod az alapokat. Utána sokkal könnyebb lesz már a dolgod. Kitartás. Ha meg már melózol utána már tudsz más segtséget is igénybe venned, ha te nem boldogulsz. 3-4 órás alvással cca 2 hónapot végig fogsz bírni, utána kell 2 nap, hogy regenerálódni tudj, azt meg beáldozza az apuka amikor otthon van.

Köszönöm szépen a válaszokat!!! Tényleg sokat segített . Igazatok van , össze kell kapnom magam. Azon gondolkodtam, hogyha elmegyek a kicsikkel innen mivel ez az ő háza... Akkor is kikell takarítanom előtte . Szóval ja...
(Ausztriaban dolgozik )

Én azt gondolom, azon túl hogy a ferjed egy s*ggfej, hogy 3 gyerek mellett el kell engedni bizonyos dolgokat. Én pl a főzéssel kezdtem, rendelünk amitől máris könnyebb lett az életem.
Plusz ragaszkodom hozzá, hogy a kölkök 9re aludjanak, így este van 1.5-2órám összekapni a lakást, mielőtt összerogyok, és nem hagyom elhatalmasodni a káoszt.
Esetleg nagyszülő, tesó, barátok, heti 1x, mondjuk csütörtök/péntek délelőtt bébisztitter a gyerekek mellé amíg összekapod a kecót?
A helyedben meg pénteken fognám a cuccom, és beintenék apunak, hogy cső, majd vasárnap jövök, de aztán ragyogjon ám a lakás... és elhúznék welnessezni, vagy anyumhoz, barátnőhöz.
Kitartást neked.

"Egy egyéves ikerpár és egy 5 éves gyermek anyukája vagyok"
Most az a feladatod, hogy velük legyél, és őket ellásd. És persze magadra is kell idő, hogy tudj eleget pihenni, és jó erőben, jókedvvel tudd ezt végezni. A takarítás igazán nem elsőrendű most, csak annyira, hogy ne koszban járjatok. Próbáld redukálni a sütés-főzést.
Apuka ne szóljon semmit, max köszönje meg, hogy mindig jól ellátva találja a gyerekeket, és őt is várod és ellátod, amikor hazajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!