Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Páromhoz odaköltözni így érdemes?
A barátnőm szülei vettek a barátnőmnek egy házrészt, hogy a jövőben majd ott lakjon, és ami szomszédos azzal a házzal, amiben ők laknak. Mi 2 éve vagyunk együtt, nyilván ő ott lakik, én meg saját lakást bérlek. Felmerült a részéről, hogy költözzek oda hozzá, hogy ne fizessem a lakbért feleslegesen. Nyilván ez egy olyan kérdés ami átgondolást kíván, hisz ha én odaköltözök (akár csak ideiglenesen, akár véglegesen), én mindig kvázi vendég leszek ott, nyilván ha valamit fel kell újítani abba bele kell adjak pénzt, de ha meg elválnak útjaink, akkor meg nem fog járni semmi nekem a házból természetesen, hiába öltem bele sok pénzt, ha veszekedünk, akkor fejemhez vághatja, hogy el lehet menni akkor nem kell itt élni stb., ő előbb mondhatja meg milyen fejlesztés vagy átalakítás lehet a házban/kertben és mi nem. Eladni nem akarja a házrészt a barátnőm, ő pozitívan tekint erre a dologra, hogy mi ketten ott élünk majd, nem látja az árnyoldalát a dolognak, hiába mondtam már neki ezeket. Egyébként nagyon szeretjük egymást, tökéletes a kapcsolatunk. A szüleivel is jó a viszonyom.
Mindketten 26 évesek vagyunk.
Jogosak a kételyeim?
"tökéletes a kapcsolatunk"
Csak éppen nem ugyanazt akarjátok, nem tudjátok megbeszélni, és te aggódsz.
Ez okoskodás, és úgy tűnik, mintha eleve arra készülnél, ha súrlódás lesz akkor elválsz. A válás, a szakítás az mindig veszteséges és nem csak anyagilag. Egy jó, tartós kapcsolat csak mindkét fél együttműködésével lehetséges. Törekedni kell olyan megoldást találni a konfliktusokban, ami nem jár veszteséggel egyik fél számára sem. Első hallásra lehetetlennek tűnik, de legtöbbször van olyan megoldás ami mindkét fél számára egyformán elfogadható.
Talán előbb gondold át, hogy neked mire kell ez a kapcsolat? A nemi vágyaid kielégítése a cél, vagy családot szeretnél alapítani? Az utóbbi az rendszeres befektetéssel jár, nem csak anyagilag, mert ahhoz, hogy te azt kapd ebből a kapcsolatból amire neked igényed van ahhoz neked is időt, energiát is bele kell tenned, hogy a párod is azt kapja ami az ő elvárása. Az elvárásokat jó előre is tisztázni, de ez az évek múlásával az élethelyzetek változásával, újra és újra megbeszélést igényel.
Nem tudunk minden buktatót elkerülni. Nem baj ha elesünk, nem baj, ha hibázunk, az a baj ha nem tanulunk belőle, mert akkor újra elbukhatunk.
A túlzott félelem, aggodalmaskodás az meg gúzsba köt, nem engedi, hogy megtanuljunk egy segítőtárs mellett "repülni" hogy kibontakozzon minden belénk rejtett képesség. Persze ezt viszonozni is meg kell tanulni.
Kerdezo! Mielott igent mondasz erre a koltozesre elotte tedd fel a fontos es mindent eldonto kerdest neki:
Dragam, te is ugyanugy odakoltoznel a helyemben,ha az en anyamek mellett a csak az en nevemen levo ingatlanba kene elned de elvarnank h fizess ki pl 50m² uj padlot ???
Ha a valasz igen akkor is az arc minikajat nezd: apro rezdulesek,sima mimika. Elarulja hogy valojaban az igen,az nem.
Amugy reszvetem. Szulokent se jutna eszembe SOHA a gyereket a seggembe koltoztetni.
Sok ilyent lattam mar.
Horror. Fuj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!