Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez mennyire jogos így? (Egyedül fizetem a hitelt, minden mást közösen)

Mik a közös dolgok?
Konkrétan nàlad lakik, úgyhogy nyugodtan fizethet többet.

Melletted megússza, hogy a rezsi mellett valahol bérleti díjat is kelljen fizetnie, ha úgy vesszük.
Azt a lakást ő is használja; annak a lakásnak amortizációja van.
Szóval nyugodtan beletehetne még legalább egy olyan lakás átlag bérleti díjának a felét-harmadát.
De hát ezt kompenzálhatja, ha a karbantartási, felújítási munkák felét kifizeti.
Evidens, hogy a saját lakásod hitelét egyedül te fizeted.
Viszont a maradékból akkor is meg kell élned, fenn kell tartanod, ha egyedül élsz.
De mivel két ember dupla annyira lakja le a lakást, dupla annyiszor használ mindent, nyilván vannak a rezsin kívül is a lakás használatára vonatkozó kiadások.

4. Érdekes ha egy nő lakik ugyanígy a férfinál, akkor pedig teljesen normális, hogy a nő nem fizet bele.
Nem, ez így jó most. Egyenlőség van a kapcsolatban ettől.
Keressek olyan kérdést, ahol a nemek fordítottak voltak és szétszedték a férfi kérdezőt vagy azokat a válaszolókat, akik bérleti díjat fizettettek volna az ott lakó barátnővel? Aki gyakran szokta nézni ezt a kategóriát, az találkozik pár havi szinten ilyen kérdéssel.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..
Na ezt nem kellett sokáig keresni. Itt mindenki azt tanácsolta a női kérdezőnek, hogy ne fizessen bele a barátja lakásának törlesztőrészletébe.

Mi ugyanebben a szituációban vagyunk, enyém a ház, a hitel, a többi, kaja és rezsi meg fele-fele. A párom jóval többet keres nálam.
Nekem meg se fordult a fejemben, hogy ne a felét kérjem el tőle, hanem fizetésarányosan. Nem értem miért kéne többet fizetnie, mikor ugyanott lakik, mint én. Az a lakás tehát annyiba kerül neki is, mint nekem.
Más lenne a helyzet, ha ő mondta volna, hogy neki több luxus kell, menjetek drágább lakásba, amit mondjuk te már nem engedhetnél meg magadnak. Ilyen esetben jogos lenne, hogy ő többet fizet, mert ő akarta a drágább lakást, neked megfelelt volna egy olcsóbb is.
De ez a te lakásod, szóval a párod nélkül is azt feltételezted, hogy egyedül fenn tudod tartani a hitellel együtt. Akkor tessék itt van, és ez csak egy bónusz, hogy találtál valakit, aki fizeti a fél rezsit.
A másik meg, hogy ő nem tehet arról, hogy te nem keresel annyit. Mégis ő kompenzáljon?
Még egy utolsó gondolat: mi lenne, ha véletlenül te keresnél többet? Azt mondanád a pasinak, hogy tudod mit, fizetek bele én többet, hogy egyenlőek legyünk? Ugye, hogy nem.

Szóba hoztátok itt az amortizációt is. Természetesen az is, ill. a felújítás közös, mert közösen lakjuk le.
Nálunk ezen nincs is vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!