Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdésem először olyan elvált szülőkhöz (apukákhoz)szól akik új kapcsolatba kezdtek oldalukon az előző kapcsolatból született közös felügyelet alatt álló 4 éves kisgyermekükkel. Mi a kötelezettsége az újdonsült becsatlakozott(nőnek)?
Nem vagyok érintett, csak annyiban, hogy én is nevelek gyereket.
Nos, alapvetően az, hogy elfogadja a gyereket, mint a párja "kellékét".
A közös felügyelet azt jelenti, hogy egy hetet anyjánál lakik a gyerek, egy hetet meg apjánál?
(Magánvéleményem, hogy ez nagyon nem jó egy ekkora gyereknek, de ez más lapra tartozik.)
Ebben az esetben együtt élnek. Szükségképpen fogja nevelni az új nő a gyereket, mert ez együttélésben kikerülhetetlen (ezt 1-esnek írom). És nyilván a maga elképzelése szerint.
Alapvetően amikor náluk van, akkor ők egy családként kell, hogy funkcionáljanak, tehát pl. ha az új nő főz, akkor annyit és olyat főzzön, hogy a kisgyerek is megegye. Ha náluk betegszik meg, akkor valakinek orvoshoz kell vinnie, otthon kell vele maradnia. Ez elvileg kizárólag a férj kötelessége, hisz ő a vér szerinti hozzátartozó. Egy jól működő családban viszont az teszi ezt, aki könnyebben otthon tud maradni. A lényeg, hogy a pár tagjainak ilyenkor együtt kell működniük, közösen kell megoldaniuk a problémát.
Elengedhetetlen, hogy a 3 felnőtt egymással tudjon kulturáltan kommunikálni. Ha anyukának is lesz új kapcsolata, akkor ez mind a 4 felnőttre fog vonatkozni.
3-as vagyok, javítom magam:
Szükségképpen fogja nevelni az új nő a gyereket, mert ez együttélésben kikerülhetetlen (ezt 2-esnek írom).
Akkor minden rendben.
Miért írtad ki a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!