Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Albérletben összeköltözésnél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Albérletben összeköltözésnél hogyan osztjátok fel a kiadásokat?

Figyelt kérdés

Adott egy olyan szituáció, hogy a pár egyik tagja évek óta albérletben él, a másik fél még otthon a szülői házban, de úgy döntenek, hogy összeköltöznek az albérletben, tehát aki eddig szülöi házban lakott, odaköltözik a másikhoz.

Számotokra magától értetődő lenne, hogy a lakhatási költségek innentől feleződnek, vagy ez nem teljesen egyértelmű? (Azon az elven, hogy a másik egyébként is évek óta magának fizette a lakás költségeit, és mivel azok nem változtak amiatt, hogy még egy ember odaköltözött, így nem egyértelmű, hogy az újonan odaköltözőnek miért is kellene belefizetnie).

Mindketten dolgoznak, nagy eltérés nincs a két fizetésben, nagyjából átlag fizetésröl beszélünk.

2022. jún. 28. 14:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

" hogy pl. törlesztőt felezzük ugyanilyen megfontolásból. "

Ez egyértelmű. Én sem engedném.

N

2022. jún. 28. 15:04
 12/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A kérdést azért tettem fel, mert én vagyok a már eleve ott lakó fél, és egyébként már hónapok óta együtt élünk (a tulajdonos tudtával), viszont fordított esetben számomra teljesen egyértelmű lenne a költségek megosztása, nálunk viszont ez még nem jött el. Elgondolkodtam rajta, hogy lehet ez csak számomra tűnik evidensnek, más lehet hogy másképp gondolkodik, kíváncsi voltam, hogy ki hogy látja ezt.

A pénz témát én hoztam fel már többször, hogy beszéljük meg, hogyan gazdálkodjunk, a napi bevásárlás, stb hogyan legyen, de amikor a bérleti díj és rezsi utalásra kerül a sor, valahogy nem merül fel, hogy azt ne én egyedül fizessem. Nem tudom hogyan hozzam fel a témát, engem kicsit kellemetlenül érint, hogy nekem kell mindig szóba hoznom, mintha csak ekörül forognának a gondolataim. Holott nem, de úgy gondolom én is, hogy közös élet-közös felelősség vállalás. Én is szeretnék félre tenni, szeretnék néha kicsit magamra költeni, és szerintem nem annyira fair, hogy az egyik ezt megteheti, a másik pedig nem

2022. jún. 28. 15:21
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Pedig hozd csak fel a témát nyugodtan, hogy életem, akkor beszéljük át az anyagiakat. Ő szép csendben elvan és hagyja, hogy fizesd az albit meg a rezsit egyedül? Bevásárlást hogy intézitek? Azt ő fizeti?

Mi úgy intézzük ezeket - de már összeköltözés előtt megbeszéltük - hogy én utalom a bérleti díjat, feladom a csekkeket és mondom, ennyi a vége, per kettő az ennyi és hozza kp-ban a részét.

Bevásárlást is én intézem. Van egy közös pénztárcánk, abba teszünk mindig 20-20 ezer ft-ot, amikor fogy belőle és tart, ameddig tart. Aztán újra feltöltjük.

Ne te érezd rosszul magad szerintem.

2022. jún. 28. 15:25
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
12-es Ott követted el a hibát, hogy ezt nem tisztáztátok előre! Most sem késő, csak nagy levegőt kell venni.
2022. jún. 28. 15:26
 15/33 anonim ***** válasza:
86%
Le kell cserélni egy normálisabbra, ha csak élősködni akar rajtad.
2022. jún. 28. 15:27
 16/33 anonim ***** válasza:
86%

Ez nekem kihasználásgyanús. Óvatosabb lennék. Ha ezen összevesznétek, és szétmennétek, egyáltalán ne sajnáld, hanem örülj annak, hogy csak ennyit vesztettél rajta.

Mondd meg neki, hogy sajnálod, hogy valamiben még nem tudtatok megegyezni, talán jobb lett volna, ha ezt a költözés előtt teszitek meg, de így alakult, viszont semmi sem visszafordíthatatlan.

Neked fontos a kölcsönös tisztelet, a kölcsönös szeretet, a kölcsönös közteherviselés... Úgy tartod helyénvalónak, ha a közös használat díjait közösen álljátok, legyen szó kajáról, szállásról, utazásról.

Akkor talán elgondolokozik rajta.

Ha csak ki akart használni kellemest a hasznossal alapon, akkor jobb, ha most lelép, és te se éled be magad jobban.

Na meg fordított esetben ő is tartaná a markát - teljesen jogosan.

2022. jún. 28. 15:36
 17/33 anonim ***** válasza:
25%
Az a baj, h sok nő azt hiszi, hogy elég beletennie a p.nát a kapcsolatba, mivel nagyon sok pasi már a semmire is veri a nyálát és elszálltak maguktól. Persze fizetni nem akarnak semmit, sőt , fizessek egyedül mindent, de még vegyek neki ajándékot, meg vigyem ide-oda. A pasija vagyok, nem a gyámja, gondnoka...
2022. jún. 28. 19:43
 18/33 A kérdező kommentje:

Ebben az esetben én vagyok a nő :) Utolsó válaszoló, én ismerek sztorikat mindkét nem részéről, olyat, ahol a fiú nem érzi kellemetlenül magát attól, hogy a párja tartja el fél évig, mert "nem talál munkát", és fordítva is. Ez szerintem nem egy nöi jellegzetesség, inkább bizonyos ember típusra jellemző.

Nálunk szerencsére azért egyáltalan nem ilyen sarkalatos a helyzet, az egyéb dolgokat, mint vásárlás, utazás, kirándulás, hétköznapi dolgok fele-fele arányban mennek nagyjából, egyedül ez a lakás kérdés "felejtődik" el valahogy.

Azt a válaszolót nem értem, aki azt írta, hogy nem engedné, hogy az albijába belefizessenek. Hiszen az nem az ő lakása, nem is lesz az soha, az albérletet amikor fizeted, azt fizeted ki, hogy abban a hónapban ott lakhatsz. Azzal az érveléssel sem értek egyet, hogy nincs beleszólása a lakás dolgaiba. Nekem sincs. Mivel nem az én lakásom. Egy szöget nem ütök be a falba, mivel nem az enyém. Ez egy albérlet, adott benne minden, nekem sincsen beleszólásom a lakás dolgaiba. Egyébként én szerettem volna az elejétöl kezdve költözni, ahogy felmerült az összeköltözés. Egy nagyobb, közösen kiválasztott lakásba. Ő annyira nem forszírozta a dolgot, mondván, hogy jól érzi magát itt, de azért megnéztünk egy pár lakást, de egyik sem volt tetszetős neki, így elengedtük egy időre a dolgot.

2022. jún. 28. 21:41
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az összes választ, de feltételezem, és gondolom hogy te is egyértelműnek tartod azt híg fizessen.

Természetesen szigorúan mindennek a felét, ennek evidensnek kellene lennie.

Jobb mielőbb tisztázni a dolgot.

Viszont más kérdés lehet a dolog akkor, ha nagyon komoly a kapcsolatotok, ha közös kasszán vagytok.

2022. jún. 28. 22:22
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor mondok egy tippet.

Figyú, Géza! Arra gondoltam, hogy most, hogy együttélünk, felmondom az albit, hogy együtt vegyünk ki egyet. Azt mivel együtt vesszük ki, fele arányban fizetjük a rezsit és az albit is. Persze ha neked tetszik ez a kégli, és nem akarsz keresgélni, költözködni, akkor maradhatunk, csak hát a költség... ugye, vágod?

2022. jún. 28. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!