Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez nem olyan, mintha a barátnőm meglopott volna?
Elég komoly veszekedésünk volt ma és úgy érzem, hogy nekem van igazam, de kiváncsi vagyok kívülálók véléményére is, hátha mégsem.
Kicsivel több mint egy éve élünk együtt, ő még tanul és csak részmunkaidős állása van, amivel havi 40-70ezret keres. Albérletben élünk és néha elég szükösen. Én lemondtam a motorozásról a pénz miatt, idén a motoromat is eladtam. Tavaly novemberben az apjánál tüdőrákot diagnosztizáltak, így kiesett az fő bevételforrás a családjából, az anyja pedig évek óta betegnyugdíjas, ráadásul ottvan még a barátnőm 16éves öccse is, aki ugye szintén pénzbe kerül. Szóval a barátnőm családja még nálunk is szükösebb kerettel gazdálkodik és a kezelés miatt még a kiadás is több. Szomorú helyzet, de én nem érzem úgy, hogy az én dolgom lenne a családja megsegítése, főleg azokután, hogy az első perctől ellenzik a kapcsolatunkat és apukának soha egy kedves szava nem volt hozzám. A barátnőm ezzel nem ért egyet, és úgy gondolta, hogy akkor majd a hátam mögött pénzeli őket, úgyanis ma tudtam meg, hogy január óta, minden egyes hónapban 30ezer forintot adott nekik. Tehát mostanáig 120ezerrel rövidítette meg a közös számlánkat a tudtom nélkül. Eléggé kiakadtam mikor megtudtam és kérdőre vontam, amire még ő háborodott fel. Szerinte minden joga megvan ahhoz, hogy a közös pénzünket a családjának adámányozza. Azt a pénzt amihez ő valójában nem tesz semmit, mert a fizetése jó esetben is csak a rezsit fedezi.
Ugyanezt mondtam neki is, és most én vagyok a szívtelen pénzéhes sóher, akinek csak a pénz számít és nem hajlandó segíteni másokon.
Szerintetek?
A barátnő pl. kimehetne levelező tagozatra. Oké, hogy úgy nyűgösebb tanulni (én is napi 8 óra mellett szereztem közgazdász diplomát levelezőn), na de akkor ugye inkább ez, mint "belebetegedni abba, hogy a családja éhenhal", mint azt 49-es megfogalmazta.
Szóval ha ez a betegség borítja a terveket, a megszokott életstílust, akkor változtatni kell. A lánynak.
#51 49 vagyok. Persze, az tiszta sor hogy a lány is csinalhatta volna másképp, csak ez volt a könnyebb út nyilván.
Viszont a kérdező se piskóta, süt a szavaiból hogy nincs itt nagy szerelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!