Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bérleti díjat kellene kérnem tőle?
A párommal mind a ketten saját ingatlannal rendelkezünk. Közösen élünk közel egy éve az én lakásomban. Mivel nálam él, így a saját lakását kiadta albérletbe.
A bárátaim ezt megtudva azt mondták, hogy miért nem kérek tőle bérleti díjat (legalább egy kis jelképes összeget), hiszen nálam lakik, illetve így a saját lakását kiadhatja ami egy passzív bevételi forrás neki, és amit nyilván nem tudna megkapni, ha nem velem élne.
Így adott a kérdés: szerintetek is beszélnem kéne vele, hogy havi szinten fizessen nekem valamennyit? Vagy hasonló helyzetben hogyan szokott ez működni?
Nem jogos bérleti díjat kérned.A legtisztább az lenne, ha megfeleznétek a lakásból befolyt hasznot.
Azért azt is kalkuláld bele, hogy mi van, ha a bérbeadott lakásra költeni kell, ha lelamolják a bérlők, stb.Akkor annak is fizessed a felét, ha a haszon felére igényt tartasz.
Így , hogy mindent felesben fizettek, tuti, hogy ami bérleti díjat kapok a felét kérés nélkül adnám neked minden hónapban!
34/f
"A párom" - mondod.
A párod.
És úgy érzed, kihasznál, és te rosszul járs.
Nem értem, hogy mit jelent az, hogy "A párom".
Ennyi nyerészkedő embert.
Nézzük így: ha ismerkedtek valakivel, akinek van 4 ingatlana, amiket kiad albérletbe (ez neki a bevételforrása, amit az eddig megtakarított pénének okos befektetésével elért), megbeszélitek, hogy költözzön hozzád, akkor bérleti díjat kérnétek érte? Ez abszurd.
Nem húz le téged az által, hogy ott él. Az, hogy a saját vagyonával mit csinál, az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!