Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen arányban fizessük a lakhatást? 24F
A barátnőm 22 éves én 24 vagyok.
Jelenleg mindketten szülőknél élünk ( ő amióta a világát tudja, egy helyen élt, a szülő hàzukban ).
Én 5 év után először jöttem haza külföldről, most édesanyáméknál lakom, mivel így esik jól . (5 év alatt volt olyan év is amikor 1* tudtam haza látogatni a fiatalabb tesoimhoz, és volt ami kimaradt, most fél évet szivessen együtt töltünk )
Gyermek koromban mélyszegénységben éltem, anyagi gondok miatt szinte mindig költözni kellett egyikről a másik helyre ( 18 éves koromig kb 10/11x) így nekem nem jelent gondot ha egy helytől meg kell válnom.
A barátnőm először költözne, nem tudom mire számíthatok a részéről.
2 éve ismerjük egymast, 1 éve vagyunk eggyutt, nyáron pattant ki az ötlet a fejemből, amire ő csak időt kért először, másodjára pedig konkrét nyár eleje lett megjelölve mint költözési cél . ( május / június )
Jelenleg én 800.000 nettót keresek havonta mint vállalkozó (profit) még a barátnőm 285.000 nettót mint alkalmazott.
Lakásokat kb 150.000+rezsi (30k) tájékán néztem, + szerintem még havi 150.000 kellene kettőnknek.
(Tisztítószer / kaja )
Milyen arányban fizessünk szerintetek? Ő szerinte a fele fele lenne ideális, de tudom, hogy csak illemből mondja így .
Arra gondoltam, hogy a lakást fizetem + az étkezés felét én, ő pedig az rezsi 30k. Es étkezés felét 75k .
Ez neki havonta : 105.000 Ft fix kiadás lenne, amiben minden benne van. ( 180.000ft maradna a saját pénztárcájában havonta )
Nekem havonta : 150.000+75.000 azaz 225.000 forint lenne a fix költségem . Amivel maradna kb 400k meg spórolás havonta .
Ez reális, vagy fizessen többet ő vagy én ?
Felesben fizessetek, de megegyezés alapja minden. Ha együtt laktok akkor közös a kassza közös a kiadás is!
Én úgy csináltam annyiban amennyit a párom keresett azt én is levettem, a többit meg elraktuk. Hó közben kevés volt a letett pénz csak akkor nyultunk hozza. Persze ehhez kell egy nem aranyásó nő is!!!!
Valóban az ideális talán a fele-fele lenne, de így hogy te ennyivel többet keresel, logikus hogy te adsz bele többet.
Ezt nektek kell eldönteni mi a jó. Csak ha esetleg egyszer veszekedtek, ne vágd a fejéhez, hogy mennyivel többet raksz bele.
Minden esetre nagyon rendes dolog tőled, hogy magadtól gondolsz ilyenekre, hogy mivel többet keresel, fizetésarányosan adjatok a költségekbe. Kevés embernek jönne ez ilyen természetesen:)
Nyilván nem dönthetünk helyettetek.
Szvsz èn a helyedben állnám a teljes lakást rezsivel, a bevásárlás meg majd alakul valahogy, most még nem tudjátok ki megy majd többet. Aztán pár hónap múlva át lehet újra gondolni.
Amikor mi összeköltöztünk akkor úgy oltottuk meg, hogy a rezsit felesbe, azt be is állítottam állandó átutalásként, a mindennapi kaját a párom, most már a férjem vette, én meg a tisztító szereket, piperéket. A havi szintű nagyobb bevásárlást meg vagy ő vagy én fizettük, éppen ahogy kijött.
Ő is 3-szor annyit keres, mint én.
Fix felezés a lakhatàsra, rezsire, az azon felülit (kaja, közös szórakozàs) meg saccra beoszatni. Mindenkinek maradjon a közös kasszàn felül sajàt pénze.
Kisebb a sansz a sértődésre, de, ha lesz, akkor az jelenteni fog valamit.
Ahogy nektek jó. Erre nincs általános szabály. Szerintem jól érzed, hogy ilyen különbségek mellett a fele-fele "igazságtalan", még ha hülyén is néz ki ez a szó ebben a helyzetben. Számomra elképzelhetetlen lenne, hogy én lapátolom a százezreket, milliókat a bankszámlámon, a másik meg egész évben sakkozik hogy a nyaralás beleférjen.
Ha mégsem jön be a te módosított felállásod, még mindig átállhattok a felezésre.
Kicsit off (többiek amúgy is leírták, nagyjából hogyan járjatok el), de azért érdekelne, hogy mélyszegénységből indulva (tehát családi vállalkozásba betagozódás, ott nagy lóvé keresése kizárva) te hogy a rákban keresel 24 évesen 800e nettót vállalkozóként? :D
Repkednek a gyakorin a kamukérdések mindenféle csilliárdos fizukkal, csak azért érdekelne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!