Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mikor költözzünk össze ebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor költözzünk össze ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyunk együtt és alapvetően jövő nyáron költöznénk össze, amikor már lediplomáztam és lesz rendes munkám a végzettségemmel. Viszont alig tudunk találkozni, mert mindketten sokáig dolgozunk vagy tanulunk és nem lakunk egymáshoz túl közel. Így csak a hétvégék maradnak, de azok se mindig, így mindketten frusztráltak vagyunk a kevés együtt töltött idő miatt. A barátom már évek óta dolgozik, és én is igyekszem minél többet a mesterképzés mellett, de ez még nem egy teljes munkaidős állás, így amíg tanulok, kicsit félünk összeköltözni, mert a munkát bármikor otthagynám az egyetem miatt. Ti inkább kockáztatnátok és összeköltöznétek egyetem alatt, hogy legyen időtök egymásra, vagy inkább kibírnátok, hogy mindkettőtöknek teljes állása legyen? 28 és 24 évesek vagyunk,ketten együtt a legrosszabb esetben is megkeresünk havi 500000 Forintot, csak nem akarom, hogy neki kelljen eltartania engem, ha esetleg kevesebb időm lenne a munkára.

2021. okt. 1. 19:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Én összeköltöznék.
2021. okt. 1. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Őszintén? Ebből se lesz sok.

Egyrészt 24 meg 28 évesen még szütyörögtök egyhelyben. Már rég önállónak kéne lenned, a pasidtól függetlenül. Értem én, hogy tanulsz, de na.

Másrészt a távkapcsolat olyan, mint amikor sokáig csak maszkban látsz valakit. A hiányzó vonásokat kipótolja a képzeleted. Aztán találkoztok maszk nélkül, és...jézusom, de ronda! Nem is tudtad, hogy bibircsók van a szája fölött, és ilyen fura az álla. Összeköltözés után pont ez lesz: ott fogsz nézni, hogy ki ez az ember, nem ilyennek ismerted meg. Minél tovább húzódik az Összeköltözés, annál nehezebb lesz kilépni, mert jön a szokásos hülyeség, hogy "nem dobhatsz ki x évet csak úgy", meg a "2x évesen kezdjél ujra mindent mással? Aztán 35 évesen meg lombikozhattok." Kis túlzással...

1,5 év után dobjátok össze a szennyest, vagy keressetek valakit a közelben. Több időt én ebbe, ilyen formában, nem ölnék bele. Még ha a következő pár hónap nehéz is lesz, mindkét esetben.

2021. okt. 1. 19:29
 3/11 Noren1989 ***** válasza:
28%
Legalàbb ér valamit a szakterületeden a mesterképzés, vagy csa papírgyűjtögető vagy?
2021. okt. 1. 19:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Már kb saját magamat tartom el, csak otthon élek, így ugye a lakhatásra nem kell költenem. De én is úgy gondolom, hogy még egy Budapesti, nem legrosszabb albérletet is fenn tudnánk tartani úgy, hogy nem is nullázódnánk le hónap végére. Mert ha rezsivel együtt költünk rá 150-et, akkor is bőven marad pénzünk. Megtakarításunk is van mindkettőnknek, szóval lenne mihez nyúlnunk,ha bármi váratlan történne. Az én családom egy kicsit korainak tartja, mert a tesóm is 25 évesen kezdett el önállósodni és 4 év után se költözik össze a barátjával, apukám meg nem is támogatja a munkát egyetem mellett. De én ebben a helyzetben már úgy érzem hogy negfulladok. Akkor normális ez az érzés?
2021. okt. 1. 19:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja ér elég sokat, a BSc-mmel csak pedagógus vagyok, az MSc-mmel viszont jóval magasabb lesz a kezdőfizetésem,és nem pedagógus bértábla alapján leszek fizetve.
2021. okt. 1. 19:45
 6/11 A kérdező kommentje:
De egyébként írtam hogy dolgozom egyetem mellett :)
2021. okt. 1. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem meg nem egészséges, ha az ember csak 25 évesen kezd önállósodni, és 4 év után sem költözik össze a pasijával...
2021. okt. 1. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
15%
Kamu kérdés
2021. okt. 1. 20:56
 9/11 anonim ***** válasza:
70%

Én 26 leszek, mire végzek az orvosi egyetemen.(6 éves képzés)

Mellette nem dolgozom , ösztöndíjam sincs mindig. Otthon lakom. A párom nem bírta elviselni, hogy orvosi egyetem mellett nem lehet ő az első nekem. Így elmaradt az összeköltözés , de a szüleim támogattak volna benne. Én a helyedben összeköltöznék a párommal . Ne legyen vége az időhiány miatt.

2021. okt. 1. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az nem a kérdésre válasz, hogy szerinted egy vad idegennek hol kellene tartania az életben. Nyilván tök más, és összehasonlíthatatlan, ha valakinek 17 évesen szakmája van, elkezd dolgozni főállásban és nem tanul tovább, vagy aki egyetemre megy és 4-5-6 éves képzést csinál.

Kérdező: ezt alaposan vesézzétek ki a pároddal. Ha nem várjátok el, hogy a családotok tartson el az albiban is, nincs szükségetek anyagi támogatásra, és látjátok, hogyan tudtok egyről a kettőre lépni, akkor ne szülői engedélyhez kössétek. Valószínű egy ideig dacosak lesznek, mert nem azt csináltad, amit akartak, de idővel megbékélnek.

Azt vedd figyelembe, hogy mi jó neked, aztán azt, hogy mi a jó a párkapcsoltodnak és a családodnak.

Nem mondom meg, hogy a helyedben mit tartanék jó ötletnek, mert minden eset más és más, még akkor is, ha pontosan ezek történtek, történnek valakivel, hiszen máshogy éljük meg ugyanazt. Én pl. hálás vagyok, hogy heti egyszer találkozom a párommal, hiszen a munka és a suli miatt nekünk sincs több időnk egymásra.

Amire mindenképpen figyelj és gondold végig, gondoljátok közösen végig, az az anyagiak, háztartás körüli teendők, bevásárlás, főzés, hogy ne legyen ezekből felesleges vita. Illetve érdemes olyan helyen albit nézni, ami közel van a munkahelyetekhez, hogy időt spóroljatok meg. Nyilván ijesztő az egész, de ha mind a ketten akarjátok, és látjátok, hogyan tudjatok megoldani és jobb, mint ez az ingázás,ritka talik, logisztika, akkor költöztetek össze. Ha úgy érzitek, hogy még nem meritek meglépni, még kell idő, vagy még spórolni akartok stb, akkor várjarok. Csak mindenképpen közös döntés legyen.

2021. okt. 1. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!