Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Vajon normális, ha nincsenek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon normális, ha nincsenek is már jövőbeni álmaim?

Figyelt kérdés

Az tény, hogy gazdag családba születtem, mindenem megvan, de azért ez nem azt jelenti, hogy bármit megvesznek nekem a szüleim, csak kapok sok segítséget. De egyrészt, ez nem olyan, mintha én dolgoztam volna meg érte, másrészt, ők sem élnek örökké, egy saját életet is fel kell építenem.

Ugyanakkor én még saját erőből nem sokat értem el, és nem is nagyon látom, hogy tudná ez növekedni a jövőben. :(

Vannak azért, akik nálam rosszabbul keresnek, de kevés a fizetésem, egyedül képtelen lennék egy albérletet is megfizetni, mert nem maradna mellette már semmire.

És ha arra gondolok, hogy esetleg egyszer saját lakás, gyerekek... Elképesztő drága minden. Ha már csak egy 100 ezres bútort meg kéne vennem, utána koplalni kéne egész hónapban.. A gyerekek is nagyon sokba kerülnek, nekik is pluszban étel, ruha, játékok, tankönyvek.. Nyilván, ilyen esetben nem az az első, hogy az ember vesz mondjuk egy szép ruhát, de azért nyilván nekem is szükségem van pár dologra.

És olyan szomorú ebbe belegondolni. Mert leszámítva pár munkahelyet máshol sem több fizetés. A saját vállalkozás meg nem igazán nekem való, nem bírom a bizonytalanságot.

Éppen kimehetnék külföldre, a párom is az, lenne segítségem, de a jelenlegi munkámat meg egyébként nagyon imádom, pár évig még biztosan nem akarom itthagyni, és a nyelvben is még fejlődnöm kéne, mert a barátommal sem megy annyira perfektül, csak ez az alapabb társalgási szint.

Mások nem tudom, hogyan képesek megélni. Ezekkel a félelmekkel mit lehet kezdeni?

25N

2021. szept. 27. 17:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát kiszámoljak a dolgokat és beosztjak a pénzt.

Ez a normális.

2021. szept. 27. 18:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez "megnyugtat", a magyar lakosság igen jelentős része ugyanebben a cipőben jár, nem vagy ezzel egyedül.

(Voltam olyan országban, ahol magyar árszínvonal mellett az itteni fizetés 1/3-át keresik az emberek. Na ott én is feltettem a kérdést: itt miből élnek az emberek???")

Neked van egy kis hátszeled, sokaknak ez sem adatott meg.

2021. szept. 27. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a 100 ezres bútorért csak egy hónapig kéne koplalnom, az nem is lenne olyan rossz dolog. :)
2021. szept. 27. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:

100 ezres bútor megvétele előtt szerintem vagy fél évig spórolok.. :) minden ilyen nagyobb tételt részletre hoztam ki, pl. telefon, laptop, tv, ilyesmi... soha nem engedhetettem meg magamnak, hogy egy összegben kifizessem, mert azzal teljesen lenullázom magam.

Én nagyon szegény családból jövök, hárman voltunk tesók. Egyik tesóm most csinálja a második diplomáját, tárgyalóképes angol nyelvtudása van, freelancer fordító és havi 600-700 ezret keres nettóba.

Másik tesóm külföldön dolgozik, most vett lakást a barátnőjével.

Én vagyok a legkisebb, most 22 vagyok, de ezerrel dolgozok azon, hogy összespóroljam az önerőt 4-5 év alatt és utána vehessek egy saját lakást hitelre. Ugyanannyiba kerülne mint most az albérletem, csak cserébe az enyém lenne majd.:)

Szóval én abszolút azt mondom, hogy minden megvalósítható, ha elég kitartó vagy. Én is főállásban dolgozom most, szerintem átlaghoz képest már elég jól keresek, mellette hétvégén levelezőn tanulok, a párommal élek másfél éve albérletben egy szép két szobás lakásban a belvárosban, örökefogadtunk közösen két kisállatot, alakulnak a dolgaim. :)

Ne keseredj el, csináld szépen ahogy tudod.

22L

2021. szept. 27. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!