Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Visszamondanátok a lagzi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszamondanátok a lagzi meghívást?

Figyelt kérdés

Barátnőm egyik barátnője megy férjhez. Én nem ismerem őt, sőt egyik barátnőjét se a 7évunk alatt, de az ő viszonyuk is érdekes az elbeszélések alapján.

Sajnos történt egy halaleset a családomban, maga a lagzi 1honap múlva lesz.

Én úgy érzem nem illő mulatozni ilyen esetben..

2021. jún. 22. 19:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem akarsz elmenni akkor ne menj, de ne ilyen mondvacsinált hülyeségek miatt, hogy valaki meghalt és "nem illendő", hogy több mint egy hónappal utána lagziba menj.
2021. jún. 22. 19:04
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Hát az attól függ... én azt szeretném, ha a halálomkor az emberek ünnepelnének. Ünnepelnék az életemet, és a közös élményeinket. Semmiképp sem akarnám, ha emiatt bárki is több hónapos gyászba borulna. A halál az élet része.

A lagzi, hát... távoli ismerőst fogalmam sincs minek hív meg valaki. Most a te részedről nem számít ez, mertte csak egy „+1 fő” leszel. A meghívott a barátnőd, aztán ő meg azt visz/nem visz +1 főnek, akit akar. Összenőve se vagytok, tehát ő elmehet egyedül is. Aztán hogy elmegy-e, azt meg döntse el ő maga.

Nyilván a meghívásoknak van egy olyan mögöttes tartalma, hogy ilyenkor több ajándékot szoktak adni az emberek, mint amennyibe a lagzi került. Tehát az anyagiak... ha csak egy ezressel többet adtok, mint amennyibe került nekik, hogy etetnek titeket, már akkor megérte meghívni.

Szóval szerintem lehet rugalmasan kezelni. Te eldöntöd, hogy mész-e, meg a lárod is eldönti. Megbeszélitek egymást. De ha haragszik a párod a barinőre, akkor ingyen is kajálhattok 🤷‍♂️ nincs kötelezettség

2021. jún. 22. 19:18
 3/15 anonim ***** válasza:
89%

Én akkor mondanám vissza, ha olyan ember halt meg a családomban, akit szerettem, és fáj annyira, hogy ne tudjam jól érezni magam.

De pusztán illendőségből nem mondanám le, ha amúgy jól tudnám érezni magam. Ha én meghalnék, tuti azt akarnám, hogy a szeretteim igenis mulatozzanak, éljenek, érezzék jól magukat. Főleg 1 hónap múlva.

2021. jún. 22. 19:18
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Minek hív meg, ha nem is ismer? Én biztos nem mennék így, annyira nem vagyok oda az esküvőkért és ha a pár egyik felét se ismerem és nem is plusz egy főként hívnak meg olyan esküvőjére, aki a páromnak közeli ismerőse, akkor nem mennék. Egy nem érek rá simán jó, egy idegentől nem hiszem, hogy komplexebb magyarázatot várna. Te se akarsz menni, ő se fog onnan hiányolni, szóval nem kell erőltetni.
2021. jún. 22. 19:19
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Anyum februárban halt meg, az esküvőm megtartottam áprilisban. A covid miatt csak egy kis családi szertartás és ebéd volt. Hát nem volt életem legjobb napja de ha lemondom attól anya nem jön vissza ráadásul legalább apát érte legalább egy kis öröm hogy kiszakadt otthonról. Ilyen hülyeség miatt hogy mi illik meg mi nem mondanám le.
2021. jún. 22. 19:22
 6/15 anonim ***** válasza:
95%
Közben leesett, hogy azért hívott meg, mert te lennél a plusz egy fő. Így csak azzal egyészíteném ki a 4-es válaszomat, hogy a barátnőddel beszéld meg először, hogy neki mennyire jelentene gondot, ha nem kísérnéd el. Ha nem zavarja, akkor meg simán kibújhatsz alóla és nem kell menned.
2021. jún. 22. 19:22
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Osztom az #1-et. Ha nem akarsz, ne menj, de ne fogdd ezt másra.
2021. jún. 22. 19:23
 8/15 anonim ***** válasza:
62%

"

Én úgy érzem nem illő mulatozni ilyen esetben.."

Ennèl azèrt èrtelmesebb indokkal rukkolj elő, ha nem akarsz menni.

Úgy gondolom nem olyan közeli hozzátartozód hunyt el, különben nem így fogalmaznál.

2021. jún. 22. 19:45
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
Vissza hát! Nem szeretem a lakodalmakat, szóval csak akkor mennék el rá, ha az viszonylag "modern köntösben" vezénylődik le és nem olyan bohóckodásokkal, mint vőfély meg a versei (amik jól álltak dédapámnak ezelőtt 70-80 évvel, de manapság ez az egész extrém kínos), lakodalmas rock vagy mulatós-zene, és persze a kötelező extrém száraz pogácsa a népnek.
2021. jún. 22. 20:12
 10/15 A kérdező kommentje:

Barátnőmet hívták és mivel van párja így engem is. Soha nem találkoztam velük,osztálytársak voltak.

Nagymamám halt meg.

2021. jún. 22. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!