Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már olyan, ahol a pár nap gondolkodási idő (szünet?) jó eredményt hozott?
Kérlek ne írjátok, hogy ahol szünetet kell tartani ott mindennek vége meg ilyesmi. Én sem vagyok ennek a híve, de most sajnos ez a helyzet, pár napra elköltöztem anyukámhoz mert rengeteg feszültség és veszekedés volt köztünk az utóbbi időben. Nem nagy dolgokon, csak szerintem túl sokat voltunk összezárva.
Beszélünk telón minden nap, el mondta, hogy szeret és elmondtam neki, hogy én is őt. De most kell pár nap picit lecsillapodni, átgondolni a dolgokat.
Szerintetek ez jót tehet nekünk most?
Köszi előre is.
(3 éves kapcsolat)
Most a párkapcsolatban tartotok szünetet, vagy csak elmentél kicsit kiszellőztetni a fejed? Mert nagyon nem ugyanaz a kettő.
Amúgy, ha a probléma forrása valóban az, hogy túl sokat vagytok összezárva, és már kicsit elegetek van egymásból, nincs személyes teretek, énidőtök, stb., akkor ez most átmenetileg segíthet, de figyelnetek kell arra, hogy legyen elegendő énidőtök, hogy ez ne ismétlődjön meg. A legtöbb embernek azért nem egészséges, ha a nap 24 órájában össze van zárva hónapokon keresztül.
Ha viszont nem ez a valódi probléma, akkor nem fog semmit érni.
A kapcsolatban nincs szünet, minden nap keresni szokott és el is mondta, hogy abban 100%osan biztos, hogy szeretné velem folytatni, de kell egy kis idő hogy összeszedje magát.
Az egész elmúlt másfél évet átvészeltük veszekedés nélkül, pedig mindketten otthonról dolgoztunk és összevoltunk zárva, de sikerült. Mindketten elvesztettük a hobbinkat időközben a vírus miatt, gyakorlatilag alig csináltunk valamit a filmnézésen kívül, meg néha barátokkal házibuli.
A probléma forrása itt most az, hogy ugye megnyílt újra minden és gyakorlatilag 2-3 napokat elvoltunk mindketten máshol, barátokkal, meccsnézésen, ilyesmi. Nekem ez a sok összezártság után nagyon fura volt, nem tudtam hogy kezelni és feszült lettem, ő pedig teljesen félreértett, azt hitte az a bajom hogy elment végre valahova és ebből lett egy ordítozós veszekedésünk.
Alapjáraton a kapcsolatban nem szoktak gondjaink lenni, legalábbis nem komolyak. Nekem is jót tesz most a különlét, mert sok hibámra ráébresztett, ahogy őt is.
Na, akkor nincs semmi gond, ti még együtt vagytok, csak mindketten összekapjátok kicsit magatokat.
Amúgy én tökre megértem, hogy ez a gyors váltás ilyen feszültségeket okozott: mi is össze voltunk zárva 1,5 évig, eléggé komolyan is vettük a korlátozásokat. Most kicsit idegenkedek a gondolattól, ha el akar menni valakivel (covid előtt ez sosem volt gond, és tudati szinten abszolút támogatom, hogy menjen el másokkal nélkülem), de mindig emlékeztetem magam, hogy ez csak a megszokás, kilépés a kialakult komfortzónából, és ahogy meg kellett szokni a folyamatos együttlétet, most meg kell szokni a nyitást, és új szokásokat kialakítani. Gondolkodjatok, beszélgessetek, ha kell amúgy, akkor vegyetek kicsit vissza a tempóból, és inkább fokozatosabban nyissatok újra a világ felé, meg persze forduljatok egymás felé. Ez nem a világvége, ami történt. És tök jó, hogy mind a ketten rájöttetek a hibáitokra.
A COVID nem jelenti azt, hogy otthon kell ülni.
Lehet kirándulni, futni, szabadban edzeni, sétálni.
Én megoldottam, más is meg tudja.
Jártam sokat futni, edzeni, míg mások szépen híztak otthon, addig én lefogytam és új ábrázattal vágtam neki a nyárnak tavaly. Idén szintén nem hagytam punnyadni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!