Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Milyen érzés "közös kasszán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen érzés "közös kasszán lenni" a pároddal?

Figyelt kérdés

Furának hangzik,de komolyan érdekelne.

30 F vagyok és a párkapcsolataimban eddig nem jutottam el odáig,hogy közös kasszán legyek valakivel.

Szóval,hogy működik ez milyen érzés,hogy minden forintot megosztotok egymással?

2021. jún. 8. 12:57
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
91%
Nekem jó érzés. Egyek vagyunk, egy a terv,az út, a cél. Sokkal könnyebb elérni, ha anyagilag is közösen gondolkodunk, mintha mindenki külön rakosgatna félre, aztán évente elővesszük kinek mennyi van.
2021. jún. 8. 13:03
 2/29 anonim ***** válasza:
86%
Ahogy az első. Kb az első perctől kezdve közösen terveztünk pénzügyileg is.
2021. jún. 8. 13:09
 3/29 anonim ***** válasza:
92%
Nyugodt, gondtalan. Nem kell gondolkodni, hogy most ki mit fizet, kinek mennyi van. Egyszerűen csak fizetjük, amit kell, megszámoljuk, mennyi van, mire költhetünk a fontos dolgokon túl, és ennyi. Logikusabb és egyszerűbb így kezelni, ha már együtt élünk :)
2021. jún. 8. 13:09
 4/29 anonim ***** válasza:
90%
természetesnek tűnik, ott vannak a bejövő összegek, vannak fix kiadások, megtakarítás stb. egyszerűbb, mint fillérre kiszámolni, ki mit evett a hűtőből és az mennyi
2021. jún. 8. 13:10
 5/29 anonim ***** válasza:
91%

Én az előttem lévő hozzászólókkal más véleményen vagyok, nem tartom rossz dolognak a közös kasszát, számomra egy másik út a járható. Van egy közös kassza, amibe mindenki betesz egy fix összeget, ez elég a rezsire, közös dolgok, programok stb, tehát nem kell filléreskedni, hogy ki mit vesz, kié melyik kaja stb, mindenkinek van mellette saját, amivel meg úgy gazdálkodik ahogy szeretne és finanszírozza a dolgait.

Ez számomra azért jobb, mert én nem szeretek olyan dolgokat megbeszélni, hogy pl: venni szeretnék egy biciklit, ami az átlagos árnál drágább, mert ez nekem fontos, abban az esetben ne kelljen a közöshöz hozzányúlni, az enyém, így az én pénzemből legyen, abba ne legyen bent az Ő keresete.

Nyilván, valaki meg ezzel nem tud azonosulni, dehát, kinek mi.

2021. jún. 8. 13:45
 6/29 anonim ***** válasza:
38%
5. Nem leszólni akarlak, elfogadom a szemléletedet, de igen egy párkapcsolat arról szól, hogy lemondasz a függetlenséged, szabadságod egy részéről más előnyökért cserébe és igen, egyre kevésbé van meg a fejedben az "én" és egyre inkább a "mi" pl pénzügyi döntéshozatalkor. Tehát ha venni akarsz valamit, akkor sem azt kell csak mérlegelni, hogy arra te most vágysz és megveszed, te megengedheted-e magadnak, hanem hogy ti megengedhetitek-e. Nyilván ha keresel félmilliót-1 és vennél egy biciklit ami 1 heti fizetésed, most nem arról beszélek, mert ez mellett simán megengedheted magatoknak. Csak minél nagyobb egy kiadás, annál inkább el kell gondolkodni róla és érdemes megbeszélni a másikkal.
2021. jún. 8. 13:54
 7/29 anonim ***** válasza:
70%
Nekem sem feltétlen tetszik a teljesen közös kassza gondolata, nőként írom ezt. Bizonyos dolgokban szerintem nem egészséges ennyire összenőni. Támogatom az 5-ös kommentelőt.
2021. jún. 8. 13:55
 8/29 anonim ***** válasza:
83%
7. Kérdés mikor. Amikor 2 éve vagytok együtt és fél éve költöztetek össze, vagy amikor 15 éve vagytok együtt és van már 2 gyereketek.
2021. jún. 8. 13:59
 9/29 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem a legjobb.

Nincs rosszabb, mint filléreskedni, ha külön kassza van, előbb-utóbb mindenféle témában felmerül, hogy én ennyit adtam bele te annyit stb.

2021. jún. 8. 13:59
 10/29 anonim ***** válasza:
95%
"Milyen érzés "közös kasszán lenni" a pároddal?" - nekem tök természetes. Párkapcsolatban másban nem is volt részem, mondjuk nem is vágytam rá soha...
2021. jún. 8. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!