Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a havi jövedelmetek és mire, mennyit költötök el belőle. mennyit tudtok megtakarítani? Párotokkal közös vagy külön kasszán vagytok?
Mindketten 270 körül keresünk (nekem jutaléktól, neki éjszakázástól függ, de ez az átlag).
Albérletbe lakunk, rezsivel, mindennel együtt 160e ft.
Azaz durván fejenként marad 190 ezer forintunk.
Van két macskánk, akiket közösen fogadtunk örökbe, nekik a havi alom + kaja kb. 30e ft, ezt is felezzük.
Szóval átlagosan 170 ezer forint marad/fő, miután a "kötelező" dolgokat letudtuk. Ebből szoktunk bevásárolni, amit mindig felezünk, illetve a háztartásba a tisztálkodási/háztartási stb dolgokat is szintén felezzük. Ha pl. bútort veszünk, vagy bármit a lakásba, szintén elosztjuk.
Az, hogy a maradékot ki hogy ossza be és mire, abszolút a saját dolga. Az a fontos, hogy hó végén mindketten tudunk valamennyit félrerakni, amiből aztán majd később tudunk gazdálkodni.
Egyenlőre én 22 ő pedig 24 évesek vagyunk, 4 éves kapcsolatról van szó. Én 30 körül szeretnék házat vásárolni, ami sajnos ígyis úgyis hitelből lesz, mert se örökölni nem fogok, se milliókat nem keresek, se szülői támogatást nem kapok. Az önerőt megpróbálom addig összekapargatni és ha az élet úgy hozza, hogy ő lesz még a társam 8-10 év múlva is (amiben nagyon bízom), akkor természetesen vele szeretnék egy közös kis fészket venni. Gyerek nincs tervben se az Ő, se az én részemről, de a változás jogát fenntartjuk, fiatalok vagyunk még, bárhogy alakulhat.
22L
255 ezer és 150 ezer a havi fizetésünk, közös a kassza.
150 ezer a havi megtakarításunk.
100 ezer a kaja, ebben kutyakaja is benne van
60 ezer számlákra ( közös mobilszámlával együtt)
10 ezer havi vonat bérletre megy
Fixen 20-20 ezer a havi költőpénzünk fejenként. Én ezt leginkább könyvekre költöm, Mert imádok olvasni.:)
A maradékot el szoktuk tenni közös programokra.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!