Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párokhoz, akik már együttélnek: Nektek mennyire különbözik az alvásigényetek és ez mennyire hat ki a magánéletetekre?
Párommal 3 éve élünk együtt, nekem nagyjából 7-8 óra szükséges ahhoz, hogy kialudjam magam, a párom viszont mindig is nagyon rosszul aludt, 3-4 óránál többet nem tud aludni. Ebből fakadóan esténként, mikor lefekszem, ő még TV-t néz vagy telefont nyomkod, reggel pedig, amikor felébredek, szintén. Nem is ezzel van gond, hanem azzal, hogy hamarosan új helyre költözünk, ahol több szoba lesz és ez nagyjából úgy fog kinézni, hogy napi szinten egyedül fogok aludni. Nem tudom, másoknál ez mennyire probléma, én félek attól, hogy ha minden nap külön fekszünk-kelünk, negatív hatással lesz az életünkre, elsősorban a szexuális életünkre. Tegnap beszélgettünk erről és nem igazán értette, mi bajom van azzal, ha ő külön alszik. Mert itt nem csak arról van szó, hogy még TV-zik pár órát és utánam jön aludni, hanem ilyenkor elalszik a kanapén.
Érdekelne mások meglátása, tapasztalata, amennyiben van.
nekunk kulon haloszobank volt mindig is. En ejfel elott sosem fekszem le, es alszom 8-9ig
a parom 9-kor mar fekszik es reggel 5-6 kozott kel fel.
Masfel eve elunk egyutt, semmi gond nincs ezzel a ritmussal.
Nekünk teljesen megegyezik az alvási "rutinunk", hétköznap 23-6 óráig, hétvégén hajnaltól kb. délig szeretünk aludni mindketten.
Számomra elképzelhetetlen egy olyan kapcsolat ahol külön alszunk, de ha nyilvánvaló praktikus okai vannak, akkor jobb mint két kialvatlan, rosszkedvű ember. Főleg, hogy a leírás alapján jelenleg se együtt fekszetek-keltek, így meg tök mindegy, csak pozitív változás lehet ha mindketten pihentetően tudtok aludni a saját igényeitek szerint.
Teljesen más, ahogyan a bioritmusunk is.
Én: 6-kor már ébren vagyok és este 10 körül alszom.
Ezzel szemben ő hajnali 2-3-ig van fenn és 11 fél 12-ig alszik (hétköznap fél 9-kor kel a munka miatt) :D
De nem zavar. Sokszor bejön velem, olvas, de akkor sem tud 3-nál előbb elaludni.
De olyan is van, hogy szeretkezünk, aztán kimegy pl. a szakmai fejlődésén dolgozik, tanul, programozik, stb. Nem zavar.
Inkább az hogy én 3 műszakban össze vissza alszok. Délutánosban nem alszik tőlem csak 6 órát, mert 1 tv van az is a szobában ahol az 1 db ágyunk. De én meg nem tudok aludni. A telefont nyomkodom vagy tv is megy. Hát kevesli no... De mondtam majd megyek külön aludni ha meg lesz csinálva a másik szoba. Azt mondta mé mennék át. Úgyhogy..
Én meg azt sem tudom, hogy mi az hogy kialudni magad. A 6 óra az már soknak számít nálam ha dolgozni kell menni. Attól csak kevesebb szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!