Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Most boldogok vagyunk, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most boldogok vagyunk, de elemi ellentétek vannak. Meddíg maradhat ez így? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Sziszatok Kedves emberek!

Barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt, Ő 20 én 21.

Kapcsolatunk jó, boldogok vagyunk egymás társaságában, érzem hogy szeret és én is szeretem Őt.

Viszont van egy olyan érzésem hogy nem vele fogom leélni az életem, mert a nagyon fontos (szerintem) kérdésekben nem értünk egyet.

Íme néhány példa:

Ő városban élne, ahol pezseg az élet és közel van minden. Én a falut vagy tanyát választanám ahol a nyugalom és a harmónia az úr.

Ő úgy gondolja 2 gyereknél többet nem vállalna, én minél nagyobb családot szeretnék ~5 gyermeket. (Mindig is csodáltam a nagy családokat, szeretem a gyerekeket és úgy gondolom boldoggá tenne engem egy ekkora család)

Ő világra szóló esküvőt képzel el magának, nekem bőven elég lenne egy 2-2 szülős meghitt eljegyzés.

Ő rendszeresen (hetente, 2 hetente) látogatná a rokonait, barátait, én inkább az úgymond "saját" családomra koncentrálnék, és viszonylag ritkán (1-2 havonta) látogatnám meg a rokonokat. (Elnézést ha ez durva volt, de őszinte szeretnék lenni.)

Ilyesmi dolgokban nem értünk egyet. Vagy pl hogy én gyakorolnék vallást, Ő nem. Bár ez még nem is olyan nagy baj mint az előzők.

Ti mit tennétek egy ilyen kapcsolatban? Meddíg maradnátok egy emberrel aki szeret, de ilyen jövőbeli ellentétek vannak? A jelennel foglalkozzak, s amíg jó ne is menjek a dolgok elébe? Vagy esetleg jobb minél előbb letisztázni a dolgokat, és keresni valaki mást?

Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!

2021. máj. 7. 01:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyikre nyomtam like-ot. (Még ami nem tetszett is.)

#5 Hát mivel ez előtted lévő komment pont egy ilyen nő, szerintem biztos találok.

A vallás és a hit nem a templomba járasról szól. Miért olyan hihetetlen az, hogy én ilyen jövőt szeretnék magamnak, és miért elfogadottabb ha mondjuk nem akarnék egyetlen gyereket sem?

Nem értem mitől felelősségteljesebb a barátnőm.

#8 Igazad van. Az emberek idővel változnak, s a véleményük, elkepzelésük is változik.

#9 Jogos és elgondolkodtató dolgokat írtál. Viszont nekem nem feltétlen a tanya az elképzelésem, de a falu, kisebb falu mindenképp.

Azt mondod az első gyerek után változni fog a hozzáállásom, de ha mégsem változik akkor válás mert ő biztos nem akar 5 gyereket? Vagy mondjak le a vágyamról?

Tisztában vagyok vele hogy nehéz, de mint ahogy a kolegádnak sikerül nekem is sikerülhet. Tudom hogy nem könnyű ennyi gyereket eltartani, s hogy minél több a gyerek potenciálisan annál több a probléma lehetősége.

2021. máj. 7. 09:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért nézd meg azokat a családokat, ahol 5+ gyerek van. Messze nem móka és kacagás. Nagyon kevés olyan nő van, aki ebbe belemegy, annak egy része meg csak szüli a gyereket a nagyvilágnak, meg az idősebb testvérnek.
2021. máj. 7. 09:18
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Es a gyerekek koruli teendok megosztasat konkretan hogy kepzelted el a boldog alomvilagodban? (komoly kerdes)

(En pl. csak akkor vagyok hajlando gyereket szulni, ha megosztjuk a gyest a parommal, az elejen en, aztan o megy. Es nyilvan a haztartas fele-fele elosztasa mar a kapcsolat alatt is ALAP KOVETELMENY, kulonben soha az eletben nem csinalnek vele gyereket.)

2021. máj. 7. 10:22
 14/18 A kérdező kommentje:

Nyilván igény szerint segítünk egymásnak. Háztartádba pedig szerintem addíg köteles a férfi besegíteni, amíg nem dolgozik a Nő helyett is. Amíg nem keresi meg azt a pénzt amit egyébként a Nő megkeresne ha nem lenne otthon. (Most haggyuk azt hogy ha el eladó szakmájú lány aki keres 200-at jelenleg, elmegy gyesre és akkor ő biztos 300-at keresne ha dolgozni tudna.)

De lassan már másról beszélünk mint ami a kérdés volt. Kérem arra koncentráljunk.

2021. máj. 7. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Most még elvagytok, de hamar egyértelművé fog válni, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Túlságosan sok és fontos dologban vagytok eltérőek és egyikőtök részéről se lenne fair, ha azt várná, hogy majd a másik megváltozik.

A legjobb az lenne, ha szakítanátok és olyan párt keresnétek mindketten, akikkel azonosak a hosszútávú tervek.

20/L (csakhogy olvass egy kortárs véleményt is)

2021. máj. 7. 11:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem konkrétan semmi fontos dologban nem egyezik a véleményetek. Nyilván vannak olyan pontok, melyekben lehet kompromisszumot kötni, de őszintén szólva én nem szeretnék. Ha nekem minden vágyam lenne egy nyüzsgő nagyváros, neked meg egy pici falu, akkor ugyan kiegyezhetnénk a kisebb városban, de szerintem pont elveszítené a nagy, nyüzsgő város és a harmonikus, természetközeli falu is a szépségét. És ez lenne még talán az egyik legkevésbé fontos pont. A gyerekvállalás már sokkal keményebb dió. De csatlakozva egy előttem szólóhoz, én sem értem, hogy tud együtt lenni éveket kettő ennyire különböző ember? Vegyük pl a vallást. Abszolút nem megbántani akarlak, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miben hisz, de nálam tuti kizáró ok lenne, ha vallásos párom lenne, ugyanis mindennel szembemegy, amiben én hiszek. Valamint általában együtt jár olyan tulajdonságokkal is, melyeket nagyon nem szívlelek. Bár fiatalok vagytok, gondolom még csak éltek bele a világba, amivel semmi baj sincs, csak fura, hogy 2 évet lehúztatok már ennek ellenére.
2021. máj. 7. 14:26
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Megtisztelő hogy ilyen sokan energiát fordítottatok arra, hogy elmondjátok véleményeteket!

Arra a kérdésre, hogy hogyan bírtunk ki egymás mellet 2 évet, egyszerű a válasz. Szeretjük egymás társaságát, -mint #16 írta élünk bele a világba- és még nem vagyunk ott hogy a közös élet alapításának kérdése felmerüljön.

A vallás kérdését pedig mint írtam a kérdésben, nem tartom fontos dolognak (mármint hogy ebben a kérdésben egyezzünk). Nem vagyok semmi féle hittérítő, tisztelem azokat akik vallásosak és azokat is akik nem. Nem eröltetném senkire rá hogy miben hiszek és miben nem. Ezt gondoltam fontos tisztázni.

2021. máj. 7. 14:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek kérdező?
2023. júl. 26. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!