Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy kapcsolatban úgy lett megbeszélve, hogy az egyik
fél főz, a másik takarít, mennyi saját maga utáni
renrakás várható el a főző féltől?
2021. febr. 15. 14:41
Elpakolni és elmosogatni (vagy berakni a mosogatógépbe, ha van) az edényeket, a pultot letörölni szerintem alap lenne, az még kb a főzés része. Meg amúgy hogy főz valaki, ha nem tart közben maga körül rendet? Szóval ami közvetlenül a főzéshez kapcsolódik, azt a rendrakást azért illik megcsinálnia.
2021. febr. 15. 14:46
Szerintem a magunk után elpakolás alap. Szóval nehogymár a másiknak kelljen az én koszos zoknimat a szennyesbe dobni, vagy nem tudom, a mosogatás hogy lett megbeszélve, az a takarítás részbe tartozik, vagy a főzésbe, de ha az előbbibe, legalább a mosatlan tányért vigye el a mosogatóig vagy ha mosogatógép van, szerintem simán elvárható, hogy elöblítse, aztán belerakja.
Mondjuk tegyük hozzá azt is, hogy attól is függ, hogy a takarítás mekkora felületen zajlik, van-e plusz koszolóforrás, mint gyerek vagy háziállat, illetve a főzés az két-három naponta egy spagettit jelent, vagy napi szintű főzést és hozza tartozik a mosogatás is.
2021. febr. 15. 14:46
Jo nektek. A férjem ruháit ha 1 hétig nem teszem a szennyesbe, akkor az 1 hétig ott büdösödik, a totyogónk meg a koszos zoknit is szívesen hurcolaszna. Hiába kerem meg szepen, vagy vitatkozok, ha esetleg bele dobja a szennyest a tartóba, nem sokáig tart, s visszaáll a régi "rend" :(
2021. febr. 15. 14:50
Létezik ilyen h lekell osztani a feladatokat? Hát én magamban megcsinálok mindent is, a párom meg közepesen gyakran érzi magát emiatt haszontalannak. Olyankor megkapja a következő kört h boldog legyen :D
F
2021. febr. 15. 15:16
Nálunk ez a rendszer, feleségem elpakol maga után ha főzött és letisztogatja a pultot, tűzhelyt. De pl. a lábosokat már én szoktam elmosni. Vagy ha látom rajta h fáradt vagy csak olyan kedvem van akkor szólok h majd én rendet rakok.
Hétvégente pedig kitakarítok a konyhában is.
2021. febr. 15. 15:16
hát nagyjából úgy csináljuk, hogy egyikünkre se háruljon jelentősen több munka. pl. ha úgy jön ki, hogy az egyik egy órán át főzne, a másik meg három órán át takkerolna, akkor alap, hogy rendesen elpakol maga után a főző fél.
2021. febr. 15. 15:23
Párom főz (ő a ffi), de én simán elpakolok utána főzésután mert szerintem ő többet eltölt főzéssel mint amit én takarítással. Eleve nagyon tisztan főz igy max 5p elpakolni utána - be a mosogatógépbe és ennyi, ÷ letörlöm a pultot.
2021. febr. 15. 16:39
Teljes. Mivel az nem lett megbeszélve, így mindenki a maga( és majd a kialakuló közös) rendszeréhez viszonyítva csinál meg mindent ami szembejön.
2021. febr. 15. 17:39
4# Nagyon sajnálom. Nálunk én csinálok mindent, de ez így nekünk jó. Ha valami nekem nem menne, vagy nem akarnám, akkor azt megbeszélve változna a rendszer. Nem valami kis lehelet lenne a beszélgetés eredménye, ami elpárolog fél perc alatt.
2021. febr. 15. 17:48
Kapcsolódó kérdések: