Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nők! Nektek mennyit segít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők! Nektek mennyit segít otthon a párotok a házimunkában, főzésben?

Figyelt kérdés

Azt is írjátok le, mennyit dolgoztok, ennek fényében érdekelne.

A párommal mi még nem élünk együtt, viszont én rosszul vagyok ezektől a szexista dumáktól, hogy kb. minden házimunka a nő feladata, elvégre manapság a nő is legalább annyit dolgozik a munkahelyén mint a férfi. Kijelentette, hogy szerinte egy pancser szégyenteljes nő lennék, ha nő létemre nem főznék majd ha együtt élünk. Nos, nekem ez nagyon nem tetszett, össze is vesztünk, tudja mit gondolok a szexista dumákról, de ő tényleg ilyeneket gondol, közben meg állítja, hogy majd felosztjuk a házimunkát 60-30%-ra (szerinte ennyi, az én javamra)... Hát nem tudom, nem vagyok lusta nő egyáltalán, imádok neki is sütni, főzni csak néhány ételt tudok még, de én is így gondoltam h házimunkát megosztjuk normális arányban, főzni meg ugye főznék amikor csak időm engedné, nem minden nap ha olyan a munka, de basszus, ez kiakasztott és felháborítónak tartom, hogy ilyen szavakkal illet, és hogx ettől lenne egy nő valamire való is, hogy főz-e. Most az van bennem, hogy csak azért se főznék neki, ha elvárja, alapjáraton szeretek örömet okozni ezzel is, de kiakadtam. Ilyenkor legszívesebben mondanám neki hogy akkor lakjon anyucival amíg él.

25/F 22/L

2021. febr. 1. 18:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk nincs szigorúan beosztva, ki mit csinál, de vannak tipikusan olyan dolgok, amiket én (a nő), és amiket ő csinál.

95%-ban a párom főz. Meg úgy nagyjából a konyha rendbentartása is az ő dolga (mosogatás, elpakolás, stb.), de szoktam a keze alá dolgozni, ha nekem nincs feladatom, akkor beállok mosogatni, takarítani.

Szinte csak én foglalkozom a fürdőszobával (vécétakarítás, ezt naponta, max. kétnaponta megcsinálom, mosás, teregetés, csap kitakarítása, zuhanyzó, stb.), a legtöbbször én ágyazok be.

A bevásárlást online intézzük, a kicsiket pedig javarészt a párom vagy ketten együtt.

A nyári kerti munkák 80%-ban az enyémek, neki inkább a keményebb fizikai munkába kell besegíteni, pl. együtt ássuk fel kora tavasszal a kertet. Nyilván ez nincs télen.

A kutyák körüli teendőket, mint az etetés, javarészt a párom csinálja, mire én odajutnék, én nekiállnék, ő már megcsinálta :D.

A szemetet általában szintén a párom viszi, de az utóbbi időben én végeztem a dolgokkal hamarabb, ezért ezt én intéztem.

Nem pontosan házimunka, de én vezetem a költségtáblázatunkat, ha szervezni kell valamit, intézni ünnepekre ajándékokat, stb., azt szintén én csinálom.

Szóval igazából nálunk ez egy dinamikusan változó dolog. Nemcsak aszerint, kinek mennyi szabadideje van (nekem határidős munkám volt az utóbbi időben, meg beteg voltam, így kb. semmit nem csináltam azon kívül, egy hete viszont halál nyugi van, szóval a főzésen meg a maga után elpakoláson kívül a páromnak semmi mást nem kell csinálni), hanem ki mennyire fáradt. És ezzel nem élünk vissza.

Amúgy azért alakult ki, hogy a párom főz, mert én rettenetesen utálom, nem szívesen csinálom, ellenben ő igen. Én meg azért cserébe átvállaltam a mocsok munkát, a fürdőszobát, amit szintén nem szeretek, de hát ez van :D. Ő nem attól érzi magát férfinak, hogy milyen részét vállalja be a házimunkának...

2021. febr. 1. 19:55
 12/30 anonim ***** válasza:
43%

Hahaha nagyon nevetek. Ugyved vagyok, havonta tobb millio forintot keresek. Szep vilag is lenne, ha a baratom csicskaztatna.:) Nalunk vagy 50-50 vagy mehet amerre lat.

32/nő

2021. febr. 1. 20:03
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanannyit dolgozunk, így nálunk teljesen természetes, hogy a házimunka is kb. fele-fele. Főzni és mosni többnyire én szoktam, a porszívózás és a szemét levitele pedig a barátom feladata, a többi meg közös. Nincsenek kicentizve a dolgok meg rugalmasan is kezeljük, hiszen előfordul hogy valamelyikünknek húzós hete volt vagy csak aznap bal lábbal kelt fel. A lényeg az, hogy mindkettőnknek jó így, igazságosnak érezzük a felosztást és senki nem elégedetlen miatta.
2021. febr. 1. 20:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

egy pancser szégyenteljes nő lennék, ha nő létemre nem főznék majd ha együtt élünk

Na, én itt közöltem volna vele, hogy ne aggódjon, nem leszek sem pancser sem szégyenteljes, mert a büdös életben nem fogok összeköltözni vele ezek után.

2021. febr. 1. 20:29
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Figyi, van egy könyv (The Gift of Fear), le van benne írva, hogy MINDIG van red flag. Itt lobog egy az arcodba. Én itt most pénzben is fogadnék veled, hogy mi lesz.
2021. febr. 1. 20:51
 16/30 A kérdező kommentje:
#15: köszi, utána néztem, de ez egy olyan könyvnek tűnik, ami felhivja a figyelmet egy erőszakos kapcsolatra meg hasonlók. Nem tudom ezt komolyan venni, bocs :D az egy dolog, hogy lusta és tud bunkó lenni, meg red flag így-úgy, talán az, de inkább ne fogadj ha neked ennyiből ismeretlenül az jön le hogy x év múlva majd szarrá ver. Egyrészt nem lesz ez, efelől a budos eletben nem tartanék, masreszt meg az első előtti ilyen jelnél fordulna a kocka.
2021. febr. 1. 21:18
 17/30 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudod komolyan venni? Érdekes.

Nem csak szarrá verésről van benne szó. De hát akkor menjél főzni.

2021. febr. 1. 21:25
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Én home office vagyok 8-16-ig. Párom ha dolgozik akkor zömében én csinálok mindent mivel nehezebb munkát végez mint én, de szabadnapjain mindig főz. Most éppen nem 1 hónapja itthon van igy minden nap ő főz, tereget. Takaritást én csinálom (megcsinálná de nekem ez feszkólevezetés is, ez kell nekem :-D). Javítasokat ő csinálja, bevásarolni mindig együtt megyünk és ő cipekedik. Nekem ez igy tökéletesen elég.
2021. febr. 1. 21:41
 19/30 anonim ***** válasza:
53%
Akkor csak tesztelt teged.
2021. febr. 1. 22:22
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, neten beleolvastam kicsit jobban a Gift of Fear c. konyvbe, erdekes téma, nekem szinte az elejetol van ilyen belső hangom, akár több is a mostani parommal kapcsolatban. Azóta szerettem volna vele normálisan megbeszelni a dolgokat, de rosszabb lett, nem szivott vissza semmit, ugyanolyan lekezelo volt es csak raerositett a dolgokra.... Lehet, hogy hirtelen felindulás volt, vagy rossz döntés, de most úgy néz ki hogy kiadtam az útját és szakítottunk,nem tudom aztán mi lesz belőle... Szerintetek emiatt hülyeség volt szakítani vagy jól tettem?
2021. febr. 1. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!