Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Nektek mennyit segít otthon a párotok a házimunkában, főzésben?
Azt is írjátok le, mennyit dolgoztok, ennek fényében érdekelne.
A párommal mi még nem élünk együtt, viszont én rosszul vagyok ezektől a szexista dumáktól, hogy kb. minden házimunka a nő feladata, elvégre manapság a nő is legalább annyit dolgozik a munkahelyén mint a férfi. Kijelentette, hogy szerinte egy pancser szégyenteljes nő lennék, ha nő létemre nem főznék majd ha együtt élünk. Nos, nekem ez nagyon nem tetszett, össze is vesztünk, tudja mit gondolok a szexista dumákról, de ő tényleg ilyeneket gondol, közben meg állítja, hogy majd felosztjuk a házimunkát 60-30%-ra (szerinte ennyi, az én javamra)... Hát nem tudom, nem vagyok lusta nő egyáltalán, imádok neki is sütni, főzni csak néhány ételt tudok még, de én is így gondoltam h házimunkát megosztjuk normális arányban, főzni meg ugye főznék amikor csak időm engedné, nem minden nap ha olyan a munka, de basszus, ez kiakasztott és felháborítónak tartom, hogy ilyen szavakkal illet, és hogx ettől lenne egy nő valamire való is, hogy főz-e. Most az van bennem, hogy csak azért se főznék neki, ha elvárja, alapjáraton szeretek örömet okozni ezzel is, de kiakadtam. Ilyenkor legszívesebben mondanám neki hogy akkor lakjon anyucival amíg él.
25/F 22/L
Nálunk nincs szigorúan beosztva, ki mit csinál, de vannak tipikusan olyan dolgok, amiket én (a nő), és amiket ő csinál.
95%-ban a párom főz. Meg úgy nagyjából a konyha rendbentartása is az ő dolga (mosogatás, elpakolás, stb.), de szoktam a keze alá dolgozni, ha nekem nincs feladatom, akkor beállok mosogatni, takarítani.
Szinte csak én foglalkozom a fürdőszobával (vécétakarítás, ezt naponta, max. kétnaponta megcsinálom, mosás, teregetés, csap kitakarítása, zuhanyzó, stb.), a legtöbbször én ágyazok be.
A bevásárlást online intézzük, a kicsiket pedig javarészt a párom vagy ketten együtt.
A nyári kerti munkák 80%-ban az enyémek, neki inkább a keményebb fizikai munkába kell besegíteni, pl. együtt ássuk fel kora tavasszal a kertet. Nyilván ez nincs télen.
A kutyák körüli teendőket, mint az etetés, javarészt a párom csinálja, mire én odajutnék, én nekiállnék, ő már megcsinálta :D.
A szemetet általában szintén a párom viszi, de az utóbbi időben én végeztem a dolgokkal hamarabb, ezért ezt én intéztem.
Nem pontosan házimunka, de én vezetem a költségtáblázatunkat, ha szervezni kell valamit, intézni ünnepekre ajándékokat, stb., azt szintén én csinálom.
Szóval igazából nálunk ez egy dinamikusan változó dolog. Nemcsak aszerint, kinek mennyi szabadideje van (nekem határidős munkám volt az utóbbi időben, meg beteg voltam, így kb. semmit nem csináltam azon kívül, egy hete viszont halál nyugi van, szóval a főzésen meg a maga után elpakoláson kívül a páromnak semmi mást nem kell csinálni), hanem ki mennyire fáradt. És ezzel nem élünk vissza.
Amúgy azért alakult ki, hogy a párom főz, mert én rettenetesen utálom, nem szívesen csinálom, ellenben ő igen. Én meg azért cserébe átvállaltam a mocsok munkát, a fürdőszobát, amit szintén nem szeretek, de hát ez van :D. Ő nem attól érzi magát férfinak, hogy milyen részét vállalja be a házimunkának...
Hahaha nagyon nevetek. Ugyved vagyok, havonta tobb millio forintot keresek. Szep vilag is lenne, ha a baratom csicskaztatna.:) Nalunk vagy 50-50 vagy mehet amerre lat.
32/nő
egy pancser szégyenteljes nő lennék, ha nő létemre nem főznék majd ha együtt élünk
Na, én itt közöltem volna vele, hogy ne aggódjon, nem leszek sem pancser sem szégyenteljes, mert a büdös életben nem fogok összeköltözni vele ezek után.
Nem tudod komolyan venni? Érdekes.
Nem csak szarrá verésről van benne szó. De hát akkor menjél főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!