Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjuk meg a lenti helyzetben az összeköltözést?
Jaj persze.. :D Amikor menőmanó sztafi kutyája szétszedi a 250e-es konyhbútort, akkor majd lehet együtt mosolyogni hogy ugye milyen kis rosszcsont ez a kutyus? :D
Mi a francról beszéltek...
Menőmanó NEM FOGJA kifizetni a 250e-es konyhabútort, inkább duzzogva elvonul a csaj meg ott marad a miszlikbe szedett konyhával.
Itt az EGYETLEN megoldás a külön lakás.
Nevelje meg a kutyát, és vigye minden nap úgy lemozogni, hogy a lakásban már ne legyen kedve rombolni. A kezdeti időszakra elpakolnék minden érzékeny tárgyat/bútort, amit lehet, hogy megvédjem a kutyától, de amúgy akkor nekem az tűnik logikusnak, hogy ők mennek hozzád. Oké, sok munka volt azzal, hogy úgy nézzen ki a lakásod, ahogy, de párévente úgyis kell tisztasági festés, párévente amúgy is lecseréled a konyhabútort, akárhogy is vigyázol rá.
És amikor meg a párod odaköltözik és a kutyája bármi kárt okoz, akkor a kárpitozást/padlócsiszolást/falfestést, amit a kutya miatt kellett intézni, azt ő fizeti. Szerintem ez így a korrekt.
Amúgy nem vagyok kutyabarát, nem akarnék egy (ráadásul aktív) kutyával egy fedél alatt élni, de a jelen körülmények között ezt tartom a leglogikusabb és legkorrektebb megoldásnak. A bútorok csak tárgyak, a kutya meg egy élőlény, akiért a párod felelősséget vállalt, ilyen szempontból olyan, mint a gyerek, tőle függ, rá van utalva, nyilván nem tudja csak úgy lepasszolni, mert te félted az új bútoraidat.
15: így van, ez egy tökéletes patthelyzet
A játékelmélet szerint az ilyennek leginkább külső tényező lehet a megoldása: nyernek a lottón hirtelen, meghal a kutya, és a pasas nem akar másikat, leég a lakás, és a csajnak muszáj költöznie...
Az a kérdés, hogy ezekre lehet e a kapcsolatot alapozni, vagy marad az, hogy valaki bizony enged a történetben. Szerintem azt teljesen felesleges kívülállóként megítélni, hogy a szent kutya vs szent konyhabútor témában melyik a fontosabb, ezt kellene nekik eldönteniük.
A kutya akkor rombol, ha nincs nevelve (ki az alfahím?) és/vagy nincs lemozgatva nap, mint nap.
A fentiek teljesüljenek és tegyetek egy próbát az együttéléssel. Nem értem miért kell ebből ekkora problémát csinálni.
Ha ezt sem tudjátok megoldani, akkor inkább szakítsatok még a sárdobálás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!