Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Örökbefogadtunk két kisállatot, mégis úgy érzem csak én gondoskodok róluk. Mit tegyek?
Párommal 2 éve vagyunk együtt és fél éve költöztünk össze. Örökbe fogadtunk két kisállatot, mert én világéletemben állatokkal éltem és nagyon rossz volt, hogy most fél éve nincs. (a cicámat anyukámtól nem akartam elhozni, mert már nagyon idős és megszokta a környezetét)
Így végül ő is és a főbérlő is belement, elhoztunk két cicát egy menhelyről. Barátom imádja őket, sokszor alszik velük, becézgeti őket, simogatja őket, akkor is csinálja mikor nem vagyok ott (csukott ajtónál áthallom pl), tehát nem miattam. Tényleg odavan értük.
De a gondoskodás része (alom csere, kajáltatás, víz csere) főleg az én reszortom, neki nagyon ritkán jut eszébe, én meg többnyire mindig rögtön megcsinálom, reggel is előbb etetem meg őket minthogy elkezdjek készülődni.
Ugyanabban a műszakban dolgozunk, ugyanakkor érünk haza.
Lehet azért nem csinálja, mert én eddig szó nélkül mindig azonnal megcsináltam és nem kértem benne segítséget?
Kerdezo:
Miert nem beszeled meg a pároddal hogy be tudna-e jobban szallni? Ez is a hazimunka resze gondolom azt is megosztjatok. De amugy egyetértek a tobbiekkel hogy a te felelosseged ha te akartad es te valllatad emellett lehet h a parod is benne le ne h atvegye a felelosseget
Nem volt még kisállata, az a gond.
Az én páromnak se... vagyis volt kutyája, de azt is az anyjáék gondozták, etették. Ő nem foglalkozott vele különösebben. Nem tanulta meg mivel jár.
Vettünk egy cicát miután összeköltöztünk. Nem tudta hogyan kell vele viselkedni. Ő se segített be (nem is kértem mondjuk) . Nem értette hogy naponta kell neki friss vizet adni (hádddde az előző adagot se itta meg) , kicserélni az almot reggel és este stb. Ő is megvárta volna míg tele van. Mindig el kellett neki mondani mit kell csinálni, mikor, hogyan.
Pár hónap kellett mire nagyjából megtanulta hogyan kell gondoskodni róla.
Amúgy nem merném rá bízni teljesen. Ha pl kórházba kell mennem akkor elviszem inkább anyámhoz.
Tedd fel neki a kérdést, hogy neki kellene-e az állatok, vagy csak belement, hogy legyen.
Ha kell neki akkor felhozhatod, hogy gondoskodjon róla többet, ha pedig csak belement akkor ne kend másra a felelősséget.
Én is elvagyok az állatokkal viszont nem kéne. Volt, hogy én meg is mondtam, hogy tőlem olyan állata lesz a másiknak amilyet akar, de én nem fogok se tápért szaladgálni, se vele az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!