Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha egy pár közösen fizet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy pár közösen fizet minden költséget, akkor abba bele tartozik az autóval járó kiadás is?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal közösen fizetünk mindent (rezsi, bevásárlás,stb.) és a házimunkát is közösen végezzük.

Főállásban dolgozunk mindketten, de én többet keresek +vállaltam mellékállást is, mert szeretném, ha fejlődnénk.

Összeségében páromnak több a kiadása is (pl. gyerek, hobby, megtakarítási számla saját, illetve fia részére), és felmerült, hogy az autója kiadásai is közösek legyenek, mert így nehezen jön ki a pénzéből, és a félretetthez is hozzá kell gyakran nyúlnia. Ez az autó már a kapcsolatunk előtt is meg volt, és csak hétvégén van használatban, amikor kirándulni/programozni megyünk. Néha miattam teszünk egy kis kitérőt az anyukám felé.

Nekem is van jogsim, de nem vezetek. Saját autóban nem gondolkozom, mert jelentős kiadással járna, így marad busz, ha nem együtt megyünk.

Na, szóval a kérdésem a következő lenne. Ti beszállnátok-e a helyemben, ennek az autónak a fenntartási költségébe?

2020. okt. 22. 11:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%

10.

Gondolom a 9-es arra gondolt, hogy nehogy már a kérdező pénzéből szereltessen a párja nitrót az autójába XDDD

2020. okt. 22. 11:53
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem akkor lenne ez fair, ha te is elvihetnéd önálló használatra az autót. Más esetben elég lenne csak az üzemanyagba beszállni, amennyiben épp te is utazol/miattad utaztok ketten.
2020. okt. 22. 11:53
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Én arányosan fizetnék annyit, amennyit én is használom / amennyi használatból nekem is hasznom van. Attól, hogy a pasié a kocsi, de te is élvezed a gyümölcsét... nekem a pofámról leszakadna a bőr, ha beletenném a popómat a kocsiba, és aztán azt mondanám, "oldja meg ő, mert az övé a kocsi".
2020. okt. 22. 12:08
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

Nem mindig autóbuzerátor meg tuning-király. Sajnos az autók "alap költségei" is brutálisan magasak, "hála", a lehúzásra berendezkedett magyar adó és járulékrendszernek.

2020. okt. 22. 12:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Beszállnék legalább a benzinköltségbe. Mert ahogy írod, hétvégente azzal jártok kirándulni stb, tehát te is használod az autót.
2020. okt. 22. 12:53
 16/22 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk amikor az autómmal megyünk valahová a párommal, akkor max a benzinköltségbe kérem meg, hogy szálljon be, azt sem mindig, csak néha, de semmi másba, hisz nem az övé az autó. Ő külön pedig nem használja nélkülem. Nekem meg se fordulna a fejemben, hogy az autóm kiadásainak a felét a páromra hárítsam.
2020. okt. 22. 12:54
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
A hétvégi használat üzemanyagköltségének a felét állnám összesen. Ez tartozik szerintem bele a felezésbe, mert szakítás után az autóhoz semmi közöd nem lenne.
2020. okt. 22. 15:01
 18/22 anonim ***** válasza:
31%

"Sajnos az autók "alap költségei" is brutálisan magasak"

És? O akart autót venni, ne a nőjevel fizettese.

2020. okt. 22. 15:49
 19/22 anonim ***** válasza:
31%
Jézusom! Én nő vagyok, a barátommal számtalanszor megyünk közösen valahova az én kocsimmal, eszembe sem jutna tőle ezért pénzt kérni.
2020. okt. 22. 15:54
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
Ugyanebben a helyzetben voltam, nem adtam bele semmibe ami kocsi költség. Ha nem tudja fent tartani, vegyen kisebbet. Az én exem is egy űrhajót vett kb, 30 litert fogyaszt városban, nem hiszem, hogy az én költségem lett volna, hogy havi 2x elvitt vele a tescoba... Persze nála is ez volt, hogy havonta elvitte a fizuja felét, mert ezt azt amazt kell megcsinálni, de hát az ő döntése volt, senki nem kényszerítette. Azután lett nekem is egy kis kocsim, és én sem kértem soha senkitől semmit, még benzin pénzt sem. Én csak akkpr tudnám elfogadni közös költségnek, ha ketten úgy döntünk, hogy kell autó, akármilyen okból, ketten választjuk ki, mint egy család lényegében.
2020. okt. 23. 04:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!