Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nem szeretnék abba a faluba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretnék abba a faluba költözni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátommal összeköltöztünk elég hosszú ideje, és minden nagyon jól működik, lassan a házasságon gondolkodunk.

Egy faluban nőttünk fel, viszont a szüleim válása miatt elköltöztünk onnan. Nagyon sok rossz élményem van azzal a faluval kapcsolatban, nagyon sokat bántottak ott (bele értve a szexuális bántalmazást is) nem szeretem az embereket sem.

A faluban van egy régi házuk amit felszeretne újítani, és azt szeretné ha oda költöznénk. Értem én, hogy nem kellene albérletet fizetni, másodsorban pedig nem kellene valahol egy teleket venni ahova házat szeretnénk építeni, mivel majd idővel szeretnénk. Megértem ezt a részét, de semmi szín alatt nem szeretnék oda költözni!

Hogyan győzzem meg?

Félre kellene tegyem az érzéseimet és nézzem az anyagi részét?

Köszi!

2020. júl. 21. 17:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább esetlegesen nézzétek meg mennyot kapnáto kérte felújítás nélkül, vagy ha annyira szar állapotban van akkor minimális felújítással. Aztan ahhoz az összeghez már lehet hozzárakni a későbbiekben.
2020. júl. 21. 17:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi idő telt el azóta. Esetleg már cserélődhettek az emberek valamelyest, de ha ennyi sok rossz emlék köt oda és te ezen nem tudod magadat túl tenni én a helyedben nem mennék vissza.Egy olyan helyen élni ki tudja hány évig ahol utálsz lenni nem kívánom senkinek.Nektek kell ezt megbeszélni nyíltan. Mit érzel szerintem megfog érteni a párod.
2020. júl. 21. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1.: Elmondtad neki ezeket?

2.: Miért nem adja el?

3.: Falu...legalább van a közelben nagyváros, a meló miatt?

2020. júl. 21. 18:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ő tudja, hogy miért nem akarsz ott élni?
2020. júl. 21. 18:37
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Ne költözz oda akkor.
2020. júl. 21. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Félre kellene tegyem az érzéseimet és nézzem az anyagi részét?"

Nem. Kompromisszumra kellene jutnotok. Meg kellene èrtenie, ès elfogadnia, hogy te nem akarsz ott èlni. Az ilyesmit nem lehet ráerőltetni a másikra. El lehet adni azt a règi házat, ès venni máshol, ahol mindkettőtöknek megfelelő.

Úgy meg eszedbe ne jusson felújítgatni az ő házát, beletolni a pènzed, hogy nem kapsz arányos rèszben tulajdonjogot, vagy nincs más módon lepapírozva.

2020. júl. 21. 20:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"A faluban van egy régi házuk amit felszeretne újítani, "

Akkor az nem is az ő háza, hanem a családjáè, szüleiè?

Èn elvből óvva intenèlek az ilyen dolgoktól. Ti felújítjátok, kipofozzátok, aztán mi van, ha a "gazdája" mègis igènyt tart rá? Vagy ha mondjuk a szüleiè, ès megörökli, akkor is csak az övè lesz, hiába tetted bele a pènzed, munkád energiád a renoválásba.

1-2 ève olvastam is itt egy ilyen sztorit, hogy volt a fèrje szüleinek egy kis rozoga viskója, oda költöztek be, ès èvek kemèny munkájával közösen egy szèp házat emeltek belőle. Ezek után a szülők átíratták, de csak a saját gyerekük nevère. Ez ugye egyenes ági ajándèkozás, különvagyonnak számít házasság alatt is csakúgy mint az öröksèg. Aztán mikor 15 èv után megromlott a házasság, megkapta, hogy neki (kèrdezőnek) kell mennie, mert a ház csak a fèrjè. Ő meg ott állt, hogy nincstelen. Ès jogilag valóban. Nem tudom, hogy vègül mit tudott kihozni a helyzetèből.

Szóval nagyon körültekintőnek kell lenni, mert az ilyen ügyletek csak addig működnek, amíg a kapcsolat rendben van. Utána az egyik fèl nagyot szív.

Az ilyen "családjának van egy háza amit használhatunk" jó dolog tud lenni, de csak amolyan ugródeszkának. Amíg gyűjtötök mondjuk önerőre, saját házra. De oda vèglegesen berendezkedni, családot alapítani már nem szerencsès.

Márpedig ha eleve fel kell újítani ahhoz, hogy beköltözhessetek, egèszen biztosan hosszabb távra tervez ott, meg akkor már úgy lesz vele, hogy elvagyok ott, inkább csinosotgassátok azt. Neked meg semmi közöd nem lesz ahhoz a házhoz. Emellè mèg jön az, hogy eleve nem szeretnèl abban a faluban èlni. Mindent összevetve èn semmikèpp sem ajánlom ezt számodra.

Meggyőzni meg úgy tudod, hogy nem költözött oda, ès kèsz. Vagy megèrti, ès találtok más megoldást, vagy legalább kiderül, hogy nem egymást keresitek. Hiszen ha nem foglalkozik a te vèlemènyeddel, akkor ott baj van.

2020. júl. 22. 00:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Vissza ne menj! Semmi szükséged nincs a frusztráció előhívására! Állj elé és mond, nem! Nem kell magyarázkodni, légy radikális!
2020. júl. 22. 09:12
 9/9 anonim ***** válasza:

"Vagy ha mondjuk a szüleiè, ès megörökli, akkor is csak az övè lesz, hiába tetted bele a pènzed, munkád energiád a renoválásba."

Ja ès ehhez mèg hozzá jön, hogyha van testvère, akkor termèszeresen vele/velük osztozik, ès már a felújított èrtèkèn. Ès akkor mèg lehet őt/őket is kifizetni, hogy ott maradhassatok.

2020. júl. 22. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!