Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el a páromnak hogy szeretnék magamnak venni valamit?
Talán csak kérd meg őt, hogy ne szabályozzon téged? Leírtad hiszen a kérdésben is, hogy ezt szeretnéd...
Miért gondolod, hogy ez a kérés nem jó?
Amúgy meg nyilván, anyucinak szólogasson be! 😃 Meg akkor, ha az ő pénzét költöd. De amikor a sajátodat!?
Ha eddig nem dolgoztál, kinek a pénzét kölzötzed ruhára, paefümre, sminkre?
Amúgy ha neked az ilyen hülyeségek fontosak, nem is baj, ha valaki odafigyel a kóltéseidre, mert a következő fizetés nagyon sokára fog jönni...
Ha közös jövőt terveztek és egyszer közös családot, akkor ebben benne van az is, hogy egyre kevésbé én pénzem és te pénzed lesz. Egy kapcsolatban a pénzről is egyre többet kell beszélni, ahogy mélyül, mert lesznek majd közös pénzügyi terveitek, céljaitok. De ez oda-vissza igaz, tehát nem csak abban, hogy ő elmondja neked a véleményét, hanem fordítva is.
Az sem mindegy, hogy havonta nettó 300-ból költesz havi 15 ezret ilyenekre, vagy nettó 150-ből 30 ezret. Sok ember úgy vesz magának ilyen dolgokat, hogy igazából nem engedhetné meg magának és tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér.
Ebböl amit irtál,nehéz tanácsot adni.
Mivel csak ő keresett,te nem.
Sarkítva:Ha például neki két lukas gatyája van,mert valamire gyűjtöttetek,akkor jogos lehet például,a felvetés,hogy te 20-30 ezret miért akarsz egy parfümre elkölteni.
Amúgy ,én személy szerint soha nem szóltam,ha a barátnőm magára költött,és csinosabbnak,szeretett volna kinézni például.Hisz nekem akar tetszeni! Normális keretek között érthető,hogy egy nő ilyen dolgokra is költ.És rendben is can, ha nem megy a közös terveinkkel szembe.
Ugyanakkor én is megengedhetem magamnak,hogy egy jó szerszámgépet,vagy horgászfelszerelést megvegyek.
Közös kasszánál vannak közös költségek,és vannak tervek,amikre kell a pénz.
Ezeket meg kell beszélni,és egy nagyobb személyes kiadásnál azért illik megkérdezni a másikat,vagy legalább jelezni,hogy mit szeretnél,vagy ő mit szeretne.
Nálunk így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!