Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok úgy wc-ni hogy a párom otthon van. Mit csináljak?
Tudni kell hogy nagyon sok ételérzékenységem van plusz bélgyulladásom is. Rengetegszer kerültem emiatt kellemetlen helyzetbe, kinevettek, szégyenkeznem kellett. Volt egy párom aki a haverjai előtt mesélte el hogy én hogy f0stam egyik nap egy tejszínes sütitől..minden ezt úgy hogy ott ültem énis es hallgattam. Ekkor még csak 19 voltam és szégyellős nem szóltam semmit. Vegül olyan szorongásom volt ettől a hasmenéses dologtól hogy alig jártam be a suliba, nem is engedtek érettségizni a sok hiányzás miatt.
Mikor 3 honapja már a kapuig sem mertem kimenni annyira szorongtam és pánikoltam, illetve 38 kilora lefogytam, mert inkabb nem ettem csak hogy ne kelljen wcre menni,anyuék elvittek pszichaterhez,szedtem nyugtatót, antidepresszánst, amit szép lassan elhagytam pár év után. jobb lett a dolog,terapiara még sokaig jártam, most is hébe hóba de nagyon drága, ritkábban jutok el.
Most 32 éves vagyok, VÉGRE kiderültek a problémák, speciális diétán vagyok, szedek gyogyszerek a hasamra, alig van már hasmenés, de ez a 15 év iszonyat nyomott hagyott bennem.
Kimozdulok de sokszor csak ugy ha elotte 2 oraval nem ettem mar és/vagy vettem be hasfogót.
Ezt mind azért meséltem el, hogy ertsétek ezt...
Nos, 32 éves vagyok 8 hónapja van párom 5 ev után. A fent emlitett problémák miatt nm ismerkedtem, szégyelltem, hisz olyan sokszor csúfoltak.
2 hóbapja lakunm együtt és ha wc-eznem kell akkor 2 dolog van.
1.Vagy el kell mennie itthonról
2. minden ajtó becsuk és iszonyat hangosan zene bekapcs.
Ez igy összeköltözve egyre nehezebb, párom sokat mondta hogy nem érdekli igy szeret, természetes dolog, tudja hogy rossz a hasam, ez nem cikki inkabb sajnálja jogy nem tud segiteni. Sot csinalja velem a diétát is hogy nekem könnyebb legyen tartani :) stb... de látom hogy már az idegesito számára hogy mikor nekem mennem kell wcre az kulon tortura, ettől még jobban szorongok. El kéne ezt engednem, de nem tudom hogyan.
Tudom hogy mindenki wcezik, parok vagyunk, normalis dolog blabla. De képtelen vagyok.
Pszichaterhez most mem tudok eljutni a korona miatt.
Nem lehet plusz beszerelni egy ventillatort a vecebe? Terapia helyett ez egy sokak szamara megnyugtato dolog, pl hotelszobaban. Eleg zajos, es egy olyan erzest ad, hogy tenyleg az egadta vilagon semmi nem hallatszik ki.
Amugy nagyon kivanom, hogy uralni tudd ezt a felelmed. Elkepeszto, hogy csufoltak, epp eleg bajod volt.
Szoval egyelore ventillator es ha van fulhallgato, parodra azt tenni. Nagyon is ertheto, hogy ez ekkora uggye nott nalad.
Erre itt senki nem fog tudni hasznos tanácsot adni neked, hisz már a leírásba leírod, hogy te eldöntötted, hogy neked ez nem megy.
Tényleg az lesz a legjobb, ha folytatod az orvoshoz járást.
És valószínűleg tényleg jobban zavarja, hogy ekkora ügyet csinálsz ebből, mint az, hogy rossz a gyomrod. Mindenki kakil, az is akinek nem rossz. De ezt itt hiába írnánk le sokan..
Ha a hanghatás zavar, szóval azt akarod h ne hallja senki akkor én is ezt a hangszigetelős dolgot tudom csak elképzelni.
(Akinek nincs komolyabb szorongásos problémája az úgy sem fogja megérteni ezt csak fröcsögni fog..)
Menjél gyakrabban pszichológushoz..
Ne haragudj, de ez azért durva. Mármint érthető, mert ennyit cikiztek vele, na de azért elküldeni a párod otthonról, hogy szarjál... Őszintén szólva nekem kicsit elegem lenne, ha random időben el kellene mennem fél órára itthonról, mert a párom kakálni akar...
Amúgy egy jó kis gyomorrontás megoldja. Húsvét hátvégén anyám "megmérgezett" egy adag kajával, párommal felváltva fostunk:D Ott aztán hallatszott minden. Még stratégiát is kellett kidolgozni, hogy mi lesz, ha egyszerre jön ránk (csak egy WC volt).
#1 van bent ventillátor, zúg is bent es emiatzlt nem hallok én kintre semmit, de amikor a párom bent van én kint pl azt is hallom ha pisil. Szoval ha bent vagy nagyon zúg,alig hallasz ki, de ha kint vagy, mindent hallani bentröl.
#2 én abban bizok, hogy járt már valaki hasonló cipőben és el tudja mondani mi segitett neki. Nem dontottem el hogy nem megy, en nagyon dolgozom ezen az ügyön hisz magam is utálkm ezt a szorongást usz stresszt . Pl 3 hónapja ha hajnalba kellet kimennem, vagy éjjel, képes voltam hangosra zenét berakni, ezzel felébresztve őt, most már hagyom pihenni, nem rakok be zenét csak a zuhanyt engedem meg a fürdőbe. Pl az megnyugtat ha hallom hogy horkol, akkor tuti alszik :D
#3 ha saját lakásom lesz tuti hangszigetelt lesz a wc, de most albiban vagyunk, ahol ráadásul olyan az ajtó hogy az alja rácsos 🤦♀️🤦♀️
#5 teljesne igazad,nonszensz. Bár erre ritkan van alkalom hogy el kell mennie,inkabb az van hogy hangos zene,mimden ajtó becsuk.
Pszicholguahoz nem tudok jarni most, egyreszt draga, rohadtul nem engedheten meg magam, TB-s meg most ugye nem igazan van a korona miatt, raadasul 1.5 orara van a bejelentett lakcimem tehat 3 orat kene tomegkozlekednem. 3 hete itthon ulunk csak a kozeli boltba megyunk kb.
Ja TB-s terapiaval.meg ah a baj jogy ilyen 4-5 hetente van idopont, magán meg 10 ezernél kezdődik....
volt hasonló gondom, bár nem ennyire nagy.
Engem megnyugtatna a tudat, hogy van rá gyógyszer gondolom valamennyit használ is. Diétázol....
Vagy nem jött helyre a problémád?
Nekem is volt olyan párom aki kinevetett és hónapokig felhozta hogy egy nyaralas soran 3 nap után tudtam csak wc-zni es akkor is csak a lenti wellness reszleg mosdojaban. Soha nem laktunk egyutt, de ezek után mosdóba se mentem el ha egymasnal voltunk. Sőt amikor ismerkedtem mással akkor sem
A jelenlegi párom ezen a téren nagyon laza és idővel ez engem is ellazitott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!