Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Önző vagyok mert kezdem unni? Férjem nagyon leromboló állapotban van a corona virus miatt.
Féltjük a gyerekeinket.Kis fiunk asztmás is.Ezért önkéntes karanténban vagyunk.
Megértem,nekem is idős anyám van. Én sem látom a testvéreimet személyesen.Nem ez életem legjobb időszaka.
De ő annyira lógatja az orrát egész nap csak a hírekkel foglalkozik,hogy már én kezdek pánik szerű félelmet érezni.
Amikor én "elfelejtem" ...Rá nézek és máris eszembe jut hogy "zuhanunk".
Jogos a felháborodásom,hogy támogathatna siránkozás helyett?
Önző vagy, amit te magad ki is mondasz:
"támogathatna siránkozás helyett"
Úgy tűnik az a fő problémád hogy nem okoz neked jó kedvet, nem derít fel, nem szórakoztat/tereli el a figyelmed. Te elvárod tőle azt, amit fordítva nem teszel.
Viszont ő is valóban változtathatna, mert azzal hogy ezen retteg egész nap, sok mindent nem ér el, mint látható csak feszültséget szül és felesleges idegeskedést. A másik hogy attól hogy pánikol, nem lesz jobb semmi.
Megkéne beszélni ezt értelmesen, mert mind a ketten rossz úton jártok. Olyan hatalmas probléma azért nincs, inkább betudható annak hogy most kényszeresen összevagytok zárva és van egy külső hatás is a járvány miatt, amivel szemben tehetetlenek vagytok. Mind a kettőtöknek felkéne ismerni hogy pánikolás helyett a nyugalom megőrzése most a legfontosabb, főleg hogy ott vannak a gyerekek is. Látják a rettegéseteket és érzik a feszültséget ugyanúgy, senkinek nem hiányzik ez most.
Komolyan mondom, hogy vicc, mit összetud szenvedni egy csomó ember egy olyan kényelmes helyzetből, hogy otthon kell maradni, miközben egész évben rinyálnak, hogy otthon pihennének a munka helyett...
Figyelj. Jövő héten cseréljünk. Bemész helyettem melózni, én meg ps-ezek majd a férjeddel meg a gyerekeddel. Mindenki jól jár.
Ajánlanék egy trükköt nem csak a férjednek, de sok eddigi válaszolónak is:
Ne olvassatok híreket egész nap! Este legyen fél óra, amit adtok magatoknak amikor olvashattok/nézhettek híreket, de ennyi legyen! A nap többi részében foglalkozzatok mással.
Elso olvasasra persze, hogy ideges lettem, micsoda balfax. Persze apai oszton is kellene, hogy legyen, de ha nem a jelleme gyenge, hanem az idegrendszere, ugy tunik, o egy plusz gyerek jelenleg a szamodra, akivel tobb gond van.
Persze mondhatnank, miert kellene neked ezt az egesz terhet nemhogy egyedul, de a ferjeddel a hatadon cipelni. Nagy a lehurrogas, kell empatia, persze, de feled kinek van empatiaja. Most megis neked kell a hatadon elvinned az egeszet. Valahogy a haragbol sajnalat, rossz esetben szanalom legyen. Bekeidoben elintezitek, hogy szorongasos-e, vagy balfax is.
Most muszaj egy csapatnak lenni. Tudnal szepen beszelni vele, es kompromisszumot kotni, mindketten, ha sikerul.
Igen, a helyzetből való kibillentés jó lehet: kérd meg, hogy segítsen neked ebben-abban a tevékenységben, beszélgessetek egymással nem a helyzetről, terveket készítsetek legalább a jövőhétre vonatkozóan.
Kerti elfoglaltság, a gyerekkel való játszás-foglalkozás-tanulásban való segítségadás, autóbütykölés, takarítás, barkácsolás részéről nem jöhet szóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!