Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy van aki mellett hemzsegnek az olyan exek vagy családtagok akik öngyilkosok akarnak/akartak lenni, vagy olyan exek akik lelkibetegek egyre romló állapotban?
Pozitív eredményként mire gondolsz?
Nem feltétlen észosztás az, hogy a saját tapasztalataiból kiindulva próbál következtetést levonni, és tanácsot adni másoknak.
Ugyanis ha nem lennének ilyen tapasztalatai, akkor nem tudna hozzászólni a dolgokhoz.
Azt meg gondolom, nem kell mondanom, hogy az "öngyilkos akarok lenni" emberek úgy 80%-a csak a figyelemre játszik, és úgysem tenné meg.
#1 vagyok még mindig. A szuicid hajlamok, vagy akár, ha csak figyelemfelkeltésből is történik, mentális betegség eredménye.
(Több ilyen vesz körül, mint kellene).
A mentális betegségek meg nem éppen gyógyíthatóak. Enyhíthetőek, kordában tarthatóak (egy ideig), de nem gyógyítható egyik sem.
Gyógyszerekkel tompítható az ember, de ez többet árt, mint használ.
A pszichiátriai betegség pont olyan tartós, mint a down-kór, a halláskárosodás, a vakság, a cukorbetegség, stb. Vagy ha jobban belemegyek, olyan történeteket is várhatnánk, hogy a meleg családtag hetero lett. De ilyen ugyebár nincsen.
A lényeg, hogy az adott egyén ne vesse alá magát a rokon, barát, ex stb betegségének, mert teljesen felőrli az embert az ilyesmi.
(Volt skizofrén exem évekkel ezelőtt. Ő szakított, de pár évente rám ír, hogy vagyok, viszont így ennyiben ki is merül a dolog.
A testvérem is mentális beteg, csak nem akar róla tudomást venni. Volt, hogy majdnem meghalt...
Apámnak szintén volt öngyilkossági kísérlete, de amúgy sincs túlságosan rendben. Ezt tetőzi, hogy a nője is pszichiátriai kezelt. Nem szakítottam meg a kapcsolatot velük, nem is ez a szándékom, de nem vagyunk napi kapcsolatban, és nem veszek részt az ilyen "rohamokban".
Ezzel most csak a saját helyzetem írtam le a témában.)
Én azt mondom, hogy nem a miért a lényeg, hanem a tény. Csak gondoljunk bele ebbe mindentől függetlenül: lelki beteg és öngyilkosságra hajlamos exek SORA. Mire következtetel elsőre? Vagy ő okozta hogy idáig jussanak, vagy olyan személy, aki vonzza a hasonló problémájú embereket, mert maga is ilyenekkel küzd (még rosszabb esetben érezte a gyenge pontjukat és ideiglenesen kihasználta őket, addig amíg épp megkapta ami kellett neki). Arra semmiképp sem gondolsz, hogy egészséges hátterű, lelkileg kiegyensúlyozott ember szerintem.
Akik mellett hemzsegnek a problémás személyek, azok valószínűleg olyan közeget teremtenek maguk körül, amiknek ez lesz a következménye. Pontosan nem tudod megmondani mi a helyzet, mert folyamatosan ássák el a hullákat a kert végében, ha érted mire gondolok. Mindig olyan képet mutatnak hogy nem velük van a gond, hanem mindenki mással. Azért osztják az észt, mert egy másik világban élnek, teljesen máshogy látják azt - könnyen lehet hogy mindezt mentális gondokkal (pl. személyiségzavar).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!