Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális igy viselkedni, beszélni?
3 éve vagyunk együtt, nagyobb veszekedéseink nincsenek, de vannak olyan dolgok a páromban amik nagyon idegesítenek. Tudja, de nem nagyon változtat, szerinte ,, b&szogatom... Például:
1. Oké, fürdik, tiszta ruhába van, de elfelejt fogat mosni, nem öltözik át miuátn hazaértünk és az a kifogása, hogy neki egyszerű az élete nem olyan mint én. Ami szerintem egy oltári nagy hülyeség
2. olykor olykor flegma, pl kérdezek valamit és ő csesz le, persze visszaszólok és az a válasza, hogy az én kis lelkem nem erős, nem birom a vicceket
3. képtelen beismerni, hogy a szülei kihasználják, pl sokszor meleg ebéd se várta otthon és védi az anyját
4.nem visz el a haverjaihoz, azzal a kifogással h nem birom őket (igen mert isznak és hallottam róluk ezt-azt) vagy ha velük vagyok akkor nem kedvesen beszél hozzám hanem flegmán, lenézően
5. amikor azt mondom, h más lánynak milyen jó akkor az a válasza, h de ő nem én vagyok, nekem meg kell érte pl dolgoznom...
még számtalan ilyen van de hirtelen ezek jutottak eszmbe. Ezek szakitóokok?
Ebben azért vannak dolgok, amiket nem igazàn értek, ès ahol szerintem te sem vagy éppen a tolerancia mintaképe :
- azt mondod, nem bírod a haverjait, merrt "isznak" (ès? Miért ítélkezel felettük?) Meg "mert hallottàl róluk egy s màst"? Mondjuk mi lenne, ha esetleg megpróbàlnàd megismerni őket, ès nem csak hallomàs alapjàn ítélkezni róluk? Mev azon miért csodàlkozol, ha ezek utàn nem visz el velük talàlkozni, ha ùgysem bírod őket, ès nincs benned annyi, hogy megismerd a baràtait, hanem elkönyveled, hogy ilyenek, ès kèsz?
- miért köteles a szülő meleg ebéddel vàrni otthon a gyerekét? Természetesen most nem arra gondolok, hogy héderel ottho az anya és elissza a pénzt, a gyerek meg rágja a száraz kenyeret, de egy felnőtt emberre hadd ne kelljen már naponta főzni... az is más, ha áthívok valakit ebédre, de nehogy már letörjön a barátod kis keze, ha össze kell dobni egy ràntottàt... teljesen normális, ha védi a szüleit, ők teremtették meg a feltételeit, hogy megszülethessen és felnőhessen.
Nem vagy te egy kicsit irányításmániás akarnok?
A 3. 4. 5. pontban igaza van.
3. Normális ha védi az anyját, neked is védened kéne a sajátod.
4. Igaza van ha szól azért, mert nem tetszenek a barátai és jobban is jársz ha nem mégy vele,
5. sose hasonlítsd magad más lányokhoz előtte. Ez nem normális.
Ha nem akarsz ilyenek miatt mindig szakítani, akkor érdemes lenne kicsit változtatnod neked is.
1, alapvető higiéniai hiányosságok -> probléma
2, nem tisztel, kettős mércét használ; veled lehet flegmázni, de fordítva őnagyságával már nem - akik bántják a másikat, általában mindig azzal a szöveggel jönnek hogy túlérzékeny vagy, vagy nem érted őfelsége vicceit, ezzel rombolva az önbizalmad és kibújva a felelősségük/tetteik szembenézése alól (hisz ő sosem lehet hibás)
3, nem a te dolgod milyen a kapcsolata a szüleivel, itt a gond akkor van ha engedi hogy kihasználják, túl ragaszkodó és nincs meg a természetes szakadása a szülőktől, ami megfojtja a kapcsolatotokat
4, itt igazat adsz neki hogy tényleg nem bírod őket, akkor miért akarsz menni? értelmetlen, legyél a te barátaiddal olyankor vagy foglald el magad. a rossz része az ahogy a köreikben beszél veled, ez arra enged következtetni hogy a hátad mögött is így áll hozzád (ki tudja mennyire lenézően és csúnyán beszél rólad)
5, ezt mondhatja poénból is, nem kell mindent véresen komolyan venni. ha mégis komolyan mondja (a többi viselkedése alapján van rá esély), akkor viszont kb. azt gondolja hogy ő egy főnyeremény, a világ közepe és örülj hogy egyáltalán érintkezhetsz vele -> lenéz, nem tisztel és azt tartja a feladatodnak hogy szolgáld őt; egyben nemhogy nem ismeri el hogy rosszul bánik veled, de még téged hoz ki hibásnak és azt jelzi hogy nem vagy elég jó, amit nárc vagy nárc jegyekkel rendelkező f**zlámák szívesen hangoztatnak
Azt neked kell eldönteni kivel akarsz lenni, semmi értelme hogy idegenek (de akár ismerősök) mondják meg hogy mit csinálj. Viszont az hogy ezek nem esnek jól, a szakítás gondolata is feljött és ide is kiírtál egy kérdést, jelzi hogy a megérzésed szerint sincs ez rendben.
Nálam ezek azért szakító okok (eleve össze se jönnék vele), mert amiket leírtál, azokból az látszik hogy nem tisztel téged és ilyen emberre nem pazarolnék időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!