Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek illene felajánlano...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek illene felajánlanom, hogy gluténmentes háztartást vezessünk?

Figyelt kérdés
Ha egy gluténérzékeny férfi és egy életallergiában nem szenvedő nő összeköltözést tervez, akkor egyszerűbb már összeköltözés előtt tisztázni gondolom. A diéta hibák elkerülése végett pedig egyszerűbb gondolom, ha minden gluténmentes. De nem értek hozzá még annyira. Személyes tapasztalatokat nagyon megköszönnék hasonló helyzetekről.

#diéta #főzés #liszt #gluténmentes #életérzékenység
2020. márc. 7. 12:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9es vagyok, rizsliszt, bocsi.

Én azzal tudok legjobban dolgozni, a rozs pedig gluténos.

2020. márc. 7. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
24%

,"Mondjuk főzésnél úgy készíteném el, "

Miért a kérdező dolga lenne a főzés?

2020. márc. 7. 12:41
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
#12: Jó esetben mindketten főznek, és akkor jó ha tudja, mit hogy kell glutén mentesen elkészíteni.
2020. márc. 7. 12:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én felajánlanám. Már csak az egyszerűség kedvéért is jobb lenne, hogy nem kell mindig mindenből kétfélét venni. És maximum ha nagyon megkívánnék valami nem gluténmentes dolgot, azt a munkahelyemen enném.
2020. márc. 7. 12:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Azt mondják, aki nem glutén érzékeny, annak nem is feltétlenül tesz jót, ha gluténmentes életmódba kezd. Ettől még persze válthatsz szokásokat és több esetben alkalmazhatsz gluténmentes élelmiszereket, ha épp te főzöl kettőtökre, de nem kell neked lemondanod mindenről. Gondolom nem csak a te munkád lesz a konyha...

Pár hét alatt egyébként simán tudsz rutint szerezni abban, hogy mi gluténmentes, mi nem, ha beszéltek róla, olvasgatsz...

2020. márc. 7. 12:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Erre nagyon oda kell figyelni mert pl nem is fozhetsz neki olyan edényben amiben előtte bármilyen glutenos dolog lehetett. Nem simán csak előbb az övét sütöm utána az enyémet. Külön edények, evő eszközök kellenek. Az hogy mindketten így éltek e a továbbiakban vagy nem az a ti dontesetek.
2020. márc. 7. 13:34
 17/23 anonim ***** válasza:
64%
Én glutén- és laktózérzékeny is vagyok, viszont nem várnám el a férfitól, hogy akkor ő is úgy egyen, mert már együtt élünk. Szerintem nem az a szeretet, hogy a másik is szívjon velem. De ahogy észrevettem, a férfiak nem túl toleránsak az ilyen ételallergiákkal szemben, nemhogy még ők is diétát tartsanak.
2020. márc. 7. 14:08
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire érzékeny a glutenra? Ismertem valakit aki ha csak egy falatot is lenyelt vagy az étele érintkezett nem gluténossal rosszul lett.

Ha Nem ennyire komoly akkor szerintem közösen vezetett háztartásban legyen választék mindenből. Legyen otthon glutén mentes liszt tészta stb.

Ha te főzöl csinálj egy adagot külön vagy ha te is szereted és anyagilag megengedhetitek jöhet a glutén mentes étkezés is mindkettőtöknek.

De nem kell arra váltani csak miatta. Legyen Otthon amit ő is tud enni, nem gyerek az illető, tudni fogja mit ehet és mit nem

2020. márc. 7. 14:24
 19/23 anonim ***** válasza:
62%
Mon nincs nagy nehezseg, en laktoz, edesanyam glutenerzekeny, mindketten meg tudtuk oldani a kajat amig egyutteltunk, mindenbol van mar mentes. En sok kulonbseget se erzek,egyedul a sutiknel de azt meg tudjátok mashogy is oldani. Plusz glutenerzekenysegnel is van kulonbseg, h valaki mennyire erzekeny, persze a kontaminacio veszelye fenallhat fe ha pl kulon keverotalakat hasznaltok vagy van egy kulon szekrenye a glutenos dolgoknak teljesen elhanyagolható.
2020. márc. 7. 15:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

A férjem gluténérzékeny. Nem hiperérzékeny, szóval tarthatok itthon búzalisztes dolgokat, nem zavarja a levegőben szálló pár lisztszem (ismerek ilyent is).

Kenyeret külön veszünk. Egyrészt szerintem borzalmas az övé, másrészt szolidaritásból nem fogok többezer forintos kenyeret venni magamnak. Nem főzök/ünk túl gyakran, de olyankor gluténmentesen. Nem panírozom külön a rántott húst, nem főzök külön tésztát. Eleinte még így csináltam, de túl macerás volt, többet kellett mosogatni, plusz az ő tésztája tovább főtt, mint az enyém, és az enyém már kihűlt, mire leültünk enni. Ettől függetlenül van itthon búzalisztes tészta is, ha valamiért csak én eszek, akkor azt főzök. Sütit sütni is gm lisztből szoktam, nem sütök külön mindkettőnknek.

Valaki írta, hogy nem jó, ha egészségesen megvonod megadtól a glutént. Ez lehet, de hétközben pl a munkahelyünkön eszünk, ott gluténosat eszek, reggelire meg vacsira pedig búzalisztes kenyeret. Az, hogy hétvégén a palacsintában nincs glutén, nem lehet nagy baj.

2020. márc. 7. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!