Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek illene felajánlanom, hogy gluténmentes háztartást vezessünk?
9es vagyok, rizsliszt, bocsi.
Én azzal tudok legjobban dolgozni, a rozs pedig gluténos.
,"Mondjuk főzésnél úgy készíteném el, "
Miért a kérdező dolga lenne a főzés?
Nem. Azt mondják, aki nem glutén érzékeny, annak nem is feltétlenül tesz jót, ha gluténmentes életmódba kezd. Ettől még persze válthatsz szokásokat és több esetben alkalmazhatsz gluténmentes élelmiszereket, ha épp te főzöl kettőtökre, de nem kell neked lemondanod mindenről. Gondolom nem csak a te munkád lesz a konyha...
Pár hét alatt egyébként simán tudsz rutint szerezni abban, hogy mi gluténmentes, mi nem, ha beszéltek róla, olvasgatsz...
Mennyire érzékeny a glutenra? Ismertem valakit aki ha csak egy falatot is lenyelt vagy az étele érintkezett nem gluténossal rosszul lett.
Ha Nem ennyire komoly akkor szerintem közösen vezetett háztartásban legyen választék mindenből. Legyen otthon glutén mentes liszt tészta stb.
Ha te főzöl csinálj egy adagot külön vagy ha te is szereted és anyagilag megengedhetitek jöhet a glutén mentes étkezés is mindkettőtöknek.
De nem kell arra váltani csak miatta. Legyen Otthon amit ő is tud enni, nem gyerek az illető, tudni fogja mit ehet és mit nem
A férjem gluténérzékeny. Nem hiperérzékeny, szóval tarthatok itthon búzalisztes dolgokat, nem zavarja a levegőben szálló pár lisztszem (ismerek ilyent is).
Kenyeret külön veszünk. Egyrészt szerintem borzalmas az övé, másrészt szolidaritásból nem fogok többezer forintos kenyeret venni magamnak. Nem főzök/ünk túl gyakran, de olyankor gluténmentesen. Nem panírozom külön a rántott húst, nem főzök külön tésztát. Eleinte még így csináltam, de túl macerás volt, többet kellett mosogatni, plusz az ő tésztája tovább főtt, mint az enyém, és az enyém már kihűlt, mire leültünk enni. Ettől függetlenül van itthon búzalisztes tészta is, ha valamiért csak én eszek, akkor azt főzök. Sütit sütni is gm lisztből szoktam, nem sütök külön mindkettőnknek.
Valaki írta, hogy nem jó, ha egészségesen megvonod megadtól a glutént. Ez lehet, de hétközben pl a munkahelyünkön eszünk, ott gluténosat eszek, reggelire meg vacsira pedig búzalisztes kenyeret. Az, hogy hétvégén a palacsintában nincs glutén, nem lehet nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!