Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyik fél szeretne karácsonyozni, a másik nem - mi ilyenkor a megoldás?
Páromék családjában a karácsony fontos ünnep, náluk megvannak ez a mindenki látogat mindenkit, fát állítunk, díszítünk, együtt vacsorázunk stb. szokások minden évben.
Én rosszul vagyok tőle. Mármint szó szerint. Soha nem szerettem az ünnepet, az én családomban nem is volt belőle különösebb felhajtás szóval már alapból fura nekem a nagy hűhó, de sajnos pár éve (több évben is egymás után) történt olyan dolog karácsony napján, ami miatt végképp megutáltam az egészet, és gyomoridegem van tőle, nem akarok karácsonyfákat meg dekorációkat nézegetni. (Elébe megyek a kérdéseknek: több hozzátartozóm tragikus halála is a karácsonyhoz fűződik, szóval nem apróság, legalábbis számomra...)
Ez lesz az első olyan karácsony, hogy együtt élünk a közös lakásunkban ketten a párommal.
Még nem beszéltünk a dologról, nem tervezgettük egyelőre, de érdekelne, hogy van más ilyen helyzetben, hogy a pár egyik tagja nagyon "karácsonyos", a másik pedig aktívan elkerülné?
Milyen megoldást, kompromisszumot lehet ilyenkor találni?
Szerintem meg kéne próbálnod máshogy értelmezni.
Nektek kéne új,közös hagyományokat teremteni. Ami csak a tiétek és mindenkinek megfelel.
Pl állitotok otthon fát (vagy legalább a párod) de megegyeztek hogy egyszerű vacsi lesz, semmi extra. A lényeg hogy neked se legyen túl csicsás és nagy felhajtás de neki is meglegyen az ünnep hangulata.
A közös háztartásotokba nem kell hazavinni a régi családi hagyományokat. Teremtsetek sajátokat.
Így van, ahogy előttem írták. Teremtsetek saját hagyományokat.
Vagy hogy gondolod, ha lesz gyereked? AMikor mindenki beszél az oviban, suliban, milyen volt a karácsony a tied majd azt mondja, hogy nálunk nincs karácsony, mert anya utálja?
Kérdező, teljesen átérzem a helyzetedet. Igaz, nálunk egy picit más volt a szitu: a mi családunkban a karácsony volt az év fénypontja. Együtt csináltunk mindent, a lakás díszfényben úszott. Anyukám lassan 3 éve, hogy meghalt, vele együtt a karácsony is meghalt. Semmit jót nem érzek, csak ürességet és fájdalmat, hogy már nekünk miért nincs ugyanolyan önfeledt ünnepünk, mint régen. Apával azóta se állítottunk fát. Sokszor csak sírok ilyenkor és alig tudom elviselni az ünnepi dolgokat.
Pároméknál már rég nincs olyan szintű karácsony, csak anyagias ünnep az egész.
Párommal nem állítottunk eddig fát, tavaly volt az első karácsonyunk, de azt is szinte végig sírtam.
Amikor nálunk volt karácsony, akkor páromnak csak ilyen közömbös volt, próbáltam visszahozni nála a karácsony szeretetet, majdnem sikerült, de ugye történt nálunk ez a tragédia, így ugyanoda süllyedtem, mint ő.
Beszéld meg a pároddal mindenképpen, hogy ez nálad sokkal többről szól, ezért legyen tekintettel arra, hogy te mit érzel. Nem erőltetheti rád azt, amit nem szeretnél. Ha ő menni szeretne, menjen. Ti pedig próbáljatok meg közös karácsonyi szokásokat kialakítani, ha lesz hozzá elég erőd.
Sokaknak az érzelmi intelligenciája a béka s..gge alatt van, ezért soha nem is fogják tudni megérteni, amit pl. te ilyenkor érzel.
Az "igen" és a "nem" között nem látok sok kompromisszumot.
Te kimaradtál valami hagyományból, ő meg nem.
(Hogy kerültetek össze?)
A rokonlátogatásokra ne menj, otthon még bízd rá.
A halottaidat sajnálom, de az csak időbeli egybeesés, a Karácsonyhoz nincs köze
Többen írták, hogy nincs köze, örülök hogy szerintetek nincs, de sajnos az ember nem véletlenül lesz öngyilkos pont karácsony napján.
A "hogy kerültetek össze" kérdést nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!