Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen helyzetben mit tennétek? Lakás téma
1 éve vagyunk együtt, és a félre tett pénzem most érte el azt a szintet, hogy vettem magamnak saját házat ( én vagyok a nő). Eddig a párom a testvérével élt, én a szüleimmel. A lakás pici, és szinte teljesen üres, a fürdőt meg felakarom újítani költözés előtt, és természetesen a párom is velem költözik az uj lakásomban.
Kérdés: a bebútorozásban ilyenkor segít a másik fél? Akár bútor vásárlással, akár pénzel bútorra stb? Mivel viszonylag fiatal a kapcsolatunk, és mi is fiatalok vagyunk, mi lesz akkor, ha netán szakítunk, de pl az egész konyha berendezést ő finanszírozta? Viszi magával a konyhát? 😂 Tudom hogy most pont nem ezen kéne gondolkodjak, de én az a típus vagyok aki mindig a jővőbe néz. Viszont ha nem segít abszolút, akkor elég sokára lesz lakható a lakás, ha egyedül kell finanszirozzak mindent, és kicsit bosszantana is, hogy együtt fogunk élni ott, közösen használunk mindent, ennek ellenére mindent en vettem meg.
Itt most a főkérdés az az, hogy TI mit tennétek, tehát ne írjátok azt hogy "kérdezzem meg tőle"
#11 ok, de ha ne adja isten szétmegyünk, akkor nyilván vinni akarja majd ami az övé, és én nyilván nem fogok ebben ellenkezni. Vagy esetleg vissza adom neki a vételárat. De mind2 esetben nagyon szar.l járok akkor, ha ő venne mindent, mint ahogy te is irtad. Meg ezt nem is szeretném. Max 1-2 nagyobb dolgot szeretnék ha megvenni, pl ágy a szobába, esetleg egy szekrény, vagy olyanokat hogy szőnyeg, függöny...
Tehát a dolgok 70-80%át én veszem meg.
Néhány válaszon Enis nevettem,nekem így volt az előző kapcsolatban
A lakás enyém volt,amiket nagyobb dolgokat vett párom pl szekrény sor és ágy, azokat vitte magával.
Szinten amit ő vett pl szgép
Kisebb dolgoknal nem néztük ezt.
1. Mindent megvesztek felesben és ha véletlenül mégsem úgy alakul, akkor vagy megállapodtok ő mit visz el, vagy kifizeted.
2. A beépített bútorokat te veszed meg, a mozdíthatókat ő. Ha költözik, ezeket viheti, te pedig majd szép lassan bebútorozod magadnak újra.
3. Radikális. Ő bútorozza be teljesen, cserébe a lakásban tulajdonrészt kap, így vita tárgyát sem képezheti a végén kinek mi jár.
Szerintem alapvetően nagyon sok múlik a bizalmon. Pl. oké, hogy részben ő bútorozza be, de ha a végén rossz szájízzel váltok el, hogyan fogtok tudni megegyezni? Ez mindig az aktuális helyzettől függ és láttam már úgy kapcsolatot tönkremenni, hogy ténylegesen a függönyökön is ment a vita.
Az ő része sokkal kérdőjelesebb, hiszen a lakás a te tulajdonod, neked az mindenképpen megmarad, de ő hogyan fogja tudni bizonyítani, hogy mit tett bele, ha úgy alakul?
Ha mindketten helyesnek látjátok, érdemes papírba foglalni kinek mi jár, ha esetlegesen vége lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!