Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Túl lehet lépni azon, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl lehet lépni azon, hogy nem kéri meg a kezem/nem vesz el 7 év után sem? Akinek fontos a házasság, annak mehetne valahogy ez?

Figyelt kérdés
2019. okt. 8. 23:02
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
88%
Én nem tudnék olyan kapcsolatba gyereket szülni, ahol nem vagyunk házasok. Hála Istennek, a férjem is így érez. Mivel mindig is sok gyeremkre vágytam, nem hiszem, hogy teljesen el tudnék tekinteni ettől.
2019. okt. 8. 23:42
 12/40 anonim ***** válasza:
31%

8-as nem arról akar meggyőzni hogy nem fontos neked csak arra akar rávilágítani hogy ami miatt fontosnak érzed az hülyeség és csak félsz hogy a palid nem akar veled lenni.

De akkor mégis minek vagy vele és minek erölteted a házasságot ha az se tudod veled akarja-e a jövőjét?

Szerintem is csak bizonytalan vagy és inkább a lagzin erősködsz minthogy átgondold a valóságot.

Úgy érzed veled akar lenni egész életében akkor nem hisztiznél ilyenen.

2019. okt. 8. 23:50
 13/40 A kérdező kommentje:
Aki házasságban képzeli el az életét, annak ez nem "hiszti". Hihetetlen, ezen az oldalon csak házasságellenesek vannak? Teljesen rendben van, hogy évekig hülyített is vele, mert amúgy is felesleges, akkor minek hisztizek? Na mindegy... Ezt is felesleges volt megkérdezni, a kérdésre eddig 1-2 ember tudott válaszolni.
2019. okt. 8. 23:55
 14/40 anonim ***** válasza:
39%
Én egyáltalán nem vagyok házasságellenes, magam is házas vagyok lassan 6 éve. Pontosan ezért tudom neked azt mondani, hogy nem fontos és semmit nem ad a kapcsolathoz. Hogyha nem tudsz egy értelmes miértet és pozitív motivációt kapcsolni ahhoz, hogy te házasságban képzeled el az életedet akkor nincs mit mondani. Ez a "csak engem nem akar elvenni" mondat bőven elég bizonyság arról, hogy te is csak félelemből akarod, hogy megkérjen. Jogos a kérdés, hogy ha ennyire nem tudod elhinni, hogy a párod komolyan gondolja veled akkor egyáltalán minek akarsz hozzámenni?
2019. okt. 9. 00:02
 15/40 A kérdező kommentje:
Ja igen, az a másik ezen az oldalon, akit már elvettek de mégis osztja, hogy az nem is fontos. Akkor te mi a jó égért házasodtál meg? Hihetetlen. :D Neked biztos sokat adott hozzá, ha most itt megéri erről írnod... Nem baj, hogy eddig csak te írsz arról, hogy én mit nem tudok elhinni...
2019. okt. 9. 00:20
 16/40 A kérdező kommentje:
Pozitív motiváció. :D Mégis milyen pozitív motivációt kéne kötni a házassághoz, amikor elvileg az egész egy pozitív dolog? Mekkora bullshit szöveg, anyám. :D
2019. okt. 9. 00:22
 17/40 anonim ***** válasza:
86%
Mert nagyon nagyon nem mindegy, hogy miért akar valaki házasodni. Aki azért érzi szükségét az esküvőnek mert megerősítést keres és ezzel akarja bebiztosítani a kapcsolatot az ne házasodjon mert nem fogja neki megadni a házasság ezt a megerősítést mióta el lehet válni. Ha bizonyítékként kell az esküvő párod érzéseire akkor vagy a párod nem tud neked bizonyítani vagy te nem veszed észre az elköteleződés jeleit. Egyik esetben sem fog segíteni a házasság ezeken a kétségeken, mindig ott lesznek. Ugyan ez van akkor is ha azért akarja a házasságot valaki mert már az összes barátnőjét elvették stb stb. Elképesztően sokféle rossz motiváció lehet mögötte.
2019. okt. 9. 00:42
 18/40 anonim ***** válasza:
76%

Huszonévesen még nekem is fontos volt. Én 4 év után a szakításon gondolkoztam, mert nem kért feleségül, de aztán váratlanul megkérte a kezemet.

Nem igaz, hogy a házasság semmit nem jelent. Egyrészt egyfajta nagyon komoly befogadás valaki családjába. Mondjuk ugyanezt el lehet érni egy közös gyerekkel is.

Másrészt jogi következményei is nagyon komolyak. Halálozás esetén pl. a házastárs örököl, ha nincsenek gyerekek. Ha vannak, akkor is minimum haszonélvezet illeti meg a házastársat. Ha nem házasok, akkor pedig úgy lesz kipenderítve abból a házból, amire ráköltött 10-20-30 év alatt milliókat, hogy a lába se éri a földet. Én pl. úgy vagyok vele a mai napig, hogy ezerszer szívesebben hagynám a férjemre a házat, mint bármelyik rokonomra. De ha élettársak volnánk, akkor neki mennie kéne abból a házból, ami persze nem az övé, de mégis, itt éljük a közös életünket, közösen tartjuk fenn, stb...

2019. okt. 9. 01:07
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a #7-esnek van igaza... üljetek le beszéljétek meg, mondjátok el egymásnak teljesen őszintén miért fontos / nem fontos a másik félnek a házasság. S ne csak erről beszéljetek, hanem arról is, hogy hogyan képzeli el a jövőjét 5, 10 vagy 20 év múlva, gyerekek, család, együtt v. külön? Hét év után ideje lenne eldöntenetek merre akartok menni.

Ha ezekre a kérdésekre nincs válasz, akkor jó-jó, meg persze együtt vagytok, meg megszokás, stb. de ez az út nem vezet sehova, beleragadtok a szürke "posványba", akár így, akár úgy, de törés lesz a vége, csak raboljátok egymás idejét.

2019. okt. 9. 01:44
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek 18-assal, nekem a házasság 1) elköteleződés következő szintje, 2) jogi és anyagi védelem (közös vagyon, öröklés egymás után, stb). Nagyon fontos volt számomra is, nem is értem, miért kell idejönni és elmagyarázni, hogy miért hülye mindenki, aki házasodni akar.

Ha a két fél közül az egyiknek fontos, a másik szerint meg nem számít, akkor nem fáj 30 perc alatt az anyakönyvvezetőnél összeiratkozni...

Kérdező, én ezt nyíltan megbeszéltem a férjemmel egy év után, amikor a kapcsolatunk már láthatóan komollyá vált. Három éve voltunk együtt, amikor közös megegyezéssel diszkréten összeházasodtunk. Ennek két éve, és előnyeit látjuk, pl. bele sem mentem volna most házvásárlásba vagy a gyerekvállalásba. Viszont nem is némán vártam az eljegyzést, hanem konkrétan megbeszéltük.

2019. okt. 9. 06:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!